Kies Lettergrootte: aaa ?
CANTAROSA zingt ‘NOSTALGIA’

Vrijdagavond 18 november 2016 is er een optreden van vocaal ensemble Cantarosa in de Kloosterkerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld. Het ensemble werd opgericht in 2005 en bestaat uit: Corin Tholen sopraan, Hiltje Kamminga alt, Karel Eggen tenor, Piet de Vries bas-bariton en Reitze Siebesma piano en zang. De leden wonen in het noorden van Nederland, hebben vele jaren zangervaring, zingen elders in koren en ensembles en worden wel als solist gevraagd.
De missie van het ensemble is: zingen in klein verband, en daarbij elkaar stimuleren tot een steeds mooier en hoger niveau van uitvoering. Cantarosa probeert dit te bereiken door steeds meer uitdagende, vernieuwende en bijzondere muziek te zingen. De repertoirekeuze is veelzijdig en bestaat uit kwartetten, trio’s, duetten en soli van onder meer (licht) klassiek, liederen, opera, musical, maar ook uit oude muziek en eigentijdse composities. Het wordt een concert van klassieke en moderne liederen met een nostalgisch tintje. Kijk voor meer informatie op www.cantarosa.nl

Canterosa.jpg

Zomers Verlangen op een zomerse middag in en rond de Kloosterkerk, Thesinge

Het koor TheSingers verzorgde op zondagmiddag 18 juni een optreden met liederen uit de renaissance en uit onze tijd.
Op You Tube zijn daarvan een aantal te horen en te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=rBXe8flGMoY
https://www.youtube.com/watch?v=wz3UCKWADDQ
en voor wie er dan nog niet genoeg van heeft:
https://www.youtube.com/channel/UCaozqZV_CXF7aJ2wc5Y6QVg

theSingers-kleiner.jpg

Gli Limoncelli en het barokensemble van de muziekschool in de Kloosterkerk

JanKees Braaksma organiseert op zondag 26 juni a.s. een concert in de Kloosterkerk. Daar treden voor u op het gezelschap Gli Limoncelli en het barokensemble van de muziekschool van Groningen. Gli Limoncelli zingt onder meer liederen van Monteverdi, John Dowland en Henry Purcell. Het barokensemble speelt werken van John Dowland, William Lawes en anderen. De toegang is gratis, maar u kunt bij de uitgang een financiële bijdrage geven voor het derven van de onkosten. Het concert begint om 15.30 uur.

(zie het volledige p[rogramma hieronder)

programma thesinge 2016-1.jpg programma thesinge 2016-2.jpg

Concert MjaMera in Kloosterkerk

Op zondag 29 mei om 15.30 uur geeft het trio MjaMera een concert in de Kloosterkerk van Thesinge.

‘Muziek van verdriet, weemoed, liefde, vriendschap, hoop en vreugde’

Keer op keer blijkt dat het trio Mja Mera zijn publiek weet te boeien met deze wisselende muzikale gemoedstoestanden. Het repertoire bestaat uit luisterliederen in het Jiddisch en het Ladino (de taal van de Sefardische Joden afkomstig uit Spanje en Portugal), afgewisseld met soms weemoedige, soms feestelijke klezmer-muziek en met vrolijke volksliederen en instrumentale muziek uit Oost-Europa of daarop geïnspireerde zelfgeschreven nummers.

Het trio Mja Mera, Nieuwgrieks voor ‘op een dag’ hoopt met zijn naam uitdrukking te geven aan het feit dat zowel het verleden als de toekomst bezongen kunnen worden. Evenals trouwens het hier en nu, altijd waard om er een feestje van te maken.

Het trio bestaat uit Renate Klumper (zang) , Peter Rippen (accordeon, piano) , Karin Heesen (viool)

Kaarten zijn ter plekke te koop voor 10 euro of via www.mjamera.nl in de voorverkoop 8 euro. Inclusief consumptie in de pauze. Kinderen gratis. Zie ook: www.mjamera.nl

Cocert Mja Mera.jpg

TheSingers zingen van Zomers Verlangen: zondagmiddag 12 juni, Kloosterkerk

Het Thesinger koor TheSingers geeft o.l.v. Cees Leurs een zomers concert vol van verlangen, liefde en loslaten.

Met lichte muziek uit de renaissance en uit onze tijd, en m.m.v. pianist Lammert Wiersma en het Peizer Hop Kwartet, bestaande uit Ananda Spies, Marie-Louise Coenen-Bakker, Gea Drewes en Gerrie Verdenius.

De vaak swingende muziek uit onze tijd, o.a. Bohemian Rhapsody, Summer in the City en Java Jive vormt een spannend en sprankelend contrast met de gedragen renaissance liederen, o.a. Bonjour Mon Coeur, Matona, Mia Cara en Tourdion, mooi aangevuld met intermezzi van het Peizer Hop Kwartet, o.a. een deel van het tweede Brandenburgs Concert en El Condor Pasa.

Zoals u gewend bent bij TheSingers kunt u na aflloop nagenieten, binnen of buiten, met lekkere hapjes en drankjes.

Op zondag 12 juni, 15.00 uur Kloosterkerk te Thesinge. entree 7,50 (kinderen t/m 12 jr. 4,00) incl. 1 consumptie reserveren bij Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl of 050-3022852

flyer zomers verlangen ts2016.jpg

Liedrecital door Barbara Geelhoed

Zaterdagavond 23 April 2016 geeft de mezzosopraan Barbara Geelhoed een liedrecital in de Kloosterkerk onder de titel 'Tussen Hemel en Aarde'. Op het repertoire staan o.a. liederen van Haydn, Mozart, Fauré en Purcell. Zij wordt op piano begeleidt door Cas Straatman. Tevens wordt medewerking verleend door Sisters | Act of Being. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à € 6.50 in de voorverkoop (stuur een mail naar recital@xs4all.nl of bel 050 3021116) of € 7,50. aan de zaal.

poster Barbara Geelhoed.jpg

Femmes Vocales in de Kloosterkerk

Zondagmiddag 17 april 2016 geeft het vrouwenkoor Femmes Vocales uit Eelde een concert in de Kloosterkerk. Het koor wordt op piano begeleid door Marijke Koopman. Het repertoire van het koor is heel divers: van Afrikaanse traditionals tot liederen van Mozart. Het concert begint om 15.00 uur en de entreeprijs bedraagt € 5,00.

Femmes Vocales.jpg

Concert Amarilli ensemble

Zaterdag 30 januari 2016 geeft het Amarilli ensemble een concert in de Kloosterkerk. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt € 10.00

Flyer Amarilli 2016.jpg

Warm Winter Feelings Concert Iris Kroes

Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, won in 2012 The Voice of Holland. Sindsdien staat haar leven compleet in het teken van muziek met vele optredens in binnen- en buitenland en op bijzondere locaties. Mede vanwege het succes van vorig jaar, zal Iris ook dit jaar weer een aantal Warm Winter Feelings kerstconcerten geven. Van haar nieuwe kerst CD met de gelijknamige titel zal ze onder meer Let it Snow, Have Yourself A Merry Little Christmas tot het ontroerende Love is Christmas laten horen, waarbij naast haar stem de klanken van de harp zullen zorgen voor het Ultieme Kerstgevoel.

Op woensdagavond 9 december zal ze een Warm Winter Feelings Concert geven in de Kloosterkerk van Thesinge.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 17,50 (exclusief € 1,00 servicekosten)

Kaarten voor dit concert kunt u digitaal reserveren via www.iriskroes.com

U kunt ook een mail sturen naar info@novastarmanagement.com 

Reserveert u liever telefonisch dan kunt u bellen naar 06-511 47774

Iris Kroes voor web.jpg

Kamermuziek in de Kloosterkerk

Op zondagmiddag 8 november a.s. treedt het Amarant ensemble op in de Kloosterkerk. Op het programma van dit kamermuziek-ensemble staat de vergeten muziek van Johann Stamitz en Franz Xavier Richter. Deze Mannheimer componisten waren de voorlopers van de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart, die onderdelen van hun muziek gebruikte in zijn werk. Het Amarant ensemble laat u kennismaken met de elegante muziek van deze twee belangrijkste componisten uit de Mannheimer school. Na de pauze speelt het ensemble werk van de romaticus Felix Mendelssohn Bartoldy. Het Amarant ensemble bestaat uit: Annemiek Kruiper, Sabine Olinga, Jos Scholte Aalbes en Carolien van Willigen op viool | Emma Brugman en Saskia Verhage op viola | Sofie Raateland, Tonko Vos en Hetty Sommer op cello

Het concert op zondagmiddag 8 november in de Kloosterkerk begint om 15.00 uur. De entree bedraagt € 10,00 ( inclusief een programmaboekje) en jeugd t/m 16 jaar mag gratis naar binnen.

7 juni 2015: Ensemble Rood Hout speelt Bach in Kloosterkerk
Rood Hout.jpg
Op zondag 7 juni speelt het ensemble Rood Hout in de Kloosterkerk te Thesinge werken van J.S. Bach. Het concert begint om 15.00 uur.
 
Het ensemble is een trio met jonge muzikanten: sopraan Martha Bosch, barokhoboïste Nienke van der Meulen en klavecinist Gerben Budding. Het werd opgericht in 2008 en speelde onder andere op het Festival Oude Muziek in Utrecht en op het Reincken Festival in Deventer. In 2013 nam het een eerste cd op, een tweede staat voor het najaar van 2015 gepland.
 
Informeel
Op het programma, getiteld 'Frost und Winde geht zu ruh', met werken van Bach staan verschillende cantates en de Hohe Messe voor sopraan en barokhobo, hobo d’amore of hobo da caccia. Behalve musiceren vindt Rood Hout het contact met hun toehoorders ook  belangrijk. De muzikanten willen het graag wat informeel houden. Ze vertellen over de muziek en geven antwoord op vragen daarover. Martha Bosch vertelt u de verhalen achter de aria’s. Nienke van der Meulen geeft een toelichting over de barokhobo’s die ze gebruikt. Gerben Budding vertelt u over de bijzondere composities. De titel van het programma is de tweede regel van Bach’s huwelijkscantate 'Weichet nur, betrübte Schatten' (BWV 202).
 
Musica Antiqua Nova
Het optreden van Rood Hout is het laatste in het concertseizoen van Musica Antiqua Nova, een in Groningen gevestigde stichting gericht op het uitvoeren van oude muziek in authentieke, historisch geïnformeerde vertolkingen. Het optreden vindt plaats in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken.

Na het concert is er de traditionele seizoensafsluiting met een glas goede wijn. Kaartverkoop:  www.musicaantiquanova.nl
Cultuur: Archief
Foto van de maand
lijnenMarc.jpg
Zoek op thesinge.com
Hou me op de hoogte
Wil je een email ontvangen als er nieuwe berichten op Cultuur verschijnen? Geef hier je emailadres op.