Kies Lettergrootte: aaa
‘tweede distributiestamkaart’
Door: Janna Hofstede

Op onze vierde inloopochtend (22 februari 2012) was het met de 11 aanwezigen weer een gezellige boel met leuke en interessante verhalen.
Enkele interessante verhalen kwamen naar aanleiding van vorige week, toen er werd gesproken over de ‘distributiestamkaart’. Onder anderen ik, als jongste, had er weleens van gehoord maar nog nooit een in het echt gezien.
Vanmorgen hadden Sijbolt en Trijn Oudman hun eigen ‘tweede distributiestamkaart’ uit de oorlogstijd meegenomen. Heel bijzonder! Voor iemand, zoals ik, die de oorlog gelukkig niet heeft meegemaakt, is het niet voor te stellen wat degene die de oorlog wél hebben meegemaakt hebben moeten doorstaan. Ik lees het ook op: " verhalen van vroeger" waar staat ‘In de Tweede Wereldoorlog ging alles “op de bon”.
Voor elke persoon kreeg je een stamkaart met daarop de persoonlijke gegevens. Er hoorde een inlegvel bij, met bonnetjes waarop je recht had. Die bonnetjes moest je inleveren, en dan kreeg je spullen zoals brood en suiker, maar ook brandstof en schoenen. Alles werd heel precies bijgehouden en aangekruisd op de bonkaart’.
Blij en dankbaar dat deze tijd voorbij is!

Met de Tablet reizen we de hele wereld rond. Vanmorgen, samen met mevrouw Ritsema, een bezoek gebracht aan de site van zoon Fred en zijn gezin in Texas.
Helaas kon ik de site van zoon Piet en zijn gezin in Duitsland niet vinden. Wie weet lukt dat volgende week. Zo zit je in Texas en even later lees je de krant of ben je aan het scrabbelen (wordfeud) met neefje of nichtje. Toch leuk hoor zo’n Tablet. En ook zo handig!

Op de inloopochtenden ontstaan ook spontaan leuke ideeën. ‘k Heb inmiddels al een heel lijstje.

Zo verzorgt Trijn Oudman woensdagmorgen 14 maart een creatieve ochtend.
We gaan dan een biedermeier maken met paaseitjes. Verdere info volgt.
Vanmorgen hebben 2 dames afgesproken dat ze aanstaande vrijdagmorgen samen gaan zwemmen en aquajoggen in Westerbroek. Prachtig toch?!

Dit was het weer voor vandaag.

22VERZOAMELSTEE 004.JPG
tweede distributiestamkaart van Sijbolt en Trijn

22VERZOAMELSTEE 015.JPG
Aukje krijgt les van Sijbolt

22VERZOAMELSTEE 017.JPG
Janna gaat met Jannie naar Texas


22VERZOAMELSTEE 018.JPG
Jannie bladert nog even door de foto's

Plaats een reactie

(Als je hier nog niet eerder gereageerd hebt, kan het zijn dat we je reactie eerst moeten goedkeuren voordat hij geplaatst wordt.)

[ # Naam en emailadres zijn verplicht; emailadres wordt niet getoond. ]
#
#

Dorpsbelangen: Archief
Hou me op de hoogte
Wil je een email ontvangen als er nieuwe berichten op Dorpsbelangen verschijnen? Geef hier je emailadres op.
Redactie Dorpsbelangen
RSS feed en Readers
rss feed
lees de thesinge.com feed met netnewswire

lees de thesinge.com feed met rssowl
Credits
powered by Movable Type