Kies Lettergrootte: aaa ?
Filmavond 26 november

De film 'As It Is in Heaven' gaat over het leven in een kleine gemeenschap.
Miniatuurweergave voor as_it_is_in_heaven_ver3.jpg

Iedereen kent elkaar en heeft een mening over het leven van de ander. Jong botst met oud en conservatief met liberaal. Dirigent Daniel wandelt hier als buitenstaander binnen, maar zit er al snel middenin. Hij is dan misschien geen grote held die hard tegen onrecht strijdt, maar weet de mensen om hem heen wel te inspireren. Hij dirigeert hen niet alleen in de muziek, maar onbewust ook in het leven. De plaatselijke dominee Stig verliest langzaamaan zijn machtspositie aan Daniel en probeert alles om dit ongedaan te maken.

Regisseur Kay Pollak snijdt allerlei thema's aan in dit melodramatische verhaal. Zo worden onder andere de positie van de kerk en de emancipatie van de vrouw behandeld. Pollak weet deze grote onderwerpen heel persoonlijk te maken. Hij vertaalt ze naar echte mensen die ermee worstelen in hun dagelijks leven. Een ideale manier om de zaken genuanceerd aan te kunnen pakken. Het fraaie spel van de acteurs, maar vooral de menselijkheid van hun personages is wat de film van begin tot eind boeiend maakt. 'As It Is in Heaven' heeft veel mooie en tedere momenten.

Van harte welkom - Woensdag 26 november in Trefpunt Thesinge - Inloop vanaf 19.30 uur (om alvast een kop koffie te drinken) - De film start om 19.45 - Gratis toegang


PKN: Archief
Foto van de maand
lijnenMarc.jpg
Zoek op thesinge.com
Hou me op de hoogte
Wil je een email ontvangen als er nieuwe berichten op PKN verschijnen? Geef hier je emailadres op.