Kies Lettergrootte: aaa ?
BEDANKT CLARA

Vanmorgen bepakt en bezakt richting dorpshuis Trefpunt. Tijdschriften, heerlijke koeken, kerst- en chocoladekransjes, maar ook oude boeken. Een paar van die boeken kreeg ik ter inzage van Lucie. Het zijn kerstboekjes van haar vader Jan Derk Slachter. Exemplaren uit de oorlogstijd, die haar vader als kind tijdens kerst cadeau had gekregen. Ook een aantal heel oude kerstkaartjes doen herinneren aan zeer vervlogen tijden. Prachtig! Ik leg het neer op de tafels in onze mooi versierde ruimte. Een mooi versierde en verlichte kerstboom op het podium, mooie bloemstukjes op tafel, takken met lichtjes en mooie gedekte tafels voor ons kerstdiner. Een heerlijk warme en gezellige entourage, die de sfeer van deze ochtend alleen maar ten goede komt.

Net als vorig jaar, heeft  Roelf Jansen, de oudste oorlogsveteraan van Thesinge, een prachtige kerstkaart ontvangen van minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaart. Een dankbaar gebaar van de eerste vrouwelijke minister van Defensie, dat door Roelf en de aanwezigen erg wordt gewaardeerd.

Vanmorgen leveren Roelie, Jacob en Hans een spontane bijdrage aan deze inloopochtend. Roelie heeft het boekje 'Da's aandere kovvie' van de Groningse schrijver Bert Uil meegenomen. Schiere verhoaln ien t Grunnings. Roelie leest een verhaal passend bij deze tijd, getiteld 'Kunstverlichting'. Een prachtig verhaal over Appie en Geeske Stainhoes. Jacob verrast ons met een kwis. Nu kunnen we laten zien hoe goed het is gesteld met onze algemene kennis. En dat blijkt aardig goed te zijn. Maar ook hier kan maar één zijn die er met de prijs vandoor gaat. In navolging van RTV-Noord, roepen we vanmorgen Albert Kalkwiek uit tot de 'kloukste Taisner'. Hans zingt met muziek, het prachtige lied 'Toen ik je zag', geschreven door Guus Meeuwis. Het was in 1997 de titelsong van de speelfilm All Stars waarin wijlen Antonie Kamerling de rol van 'Hero' speelde. En zo komt er een einde aan onze zeer gevarieerde en erg gezellige inloopochtend. Maar zoals eerder al aangekondigd, dit is nog niet alles. Aansluitend aan deze ochtend gaan we net als vorig jaar, het jaar 2013 afsluiten met een kerstdiner.

Rond twaalf uur komt onze kok Clara van Zanten binnen met de eerste gerechten. Langzamerhand verspreiden de heerlijke geuren zich door Trefpunt, en bij het zien van al het lekkers loopt het water ons in de mond. We schuiven aan de mooi gedekte tafels en openen ons kerstdiner. Voor onze eerste gang heeft Clara een heerlijke groentesoep gemaakt. Het hoofdmenu bestaat uit knoflook-peper krieltjes, witlof gerold in ham en kaas, komkommer-dille salade, heerlijke rollade, gehaktbal en zelfgemaakte championroomsaus. Als nagerecht verrast Clara ons met kaneelijs en slagroom. Heeeeeeeerlijk. Wat hebben wij ontzettend lekker gesmuld. Het was ook dit jaar weer voortreffelijk Clara! Nu ik hier zo zit om dit stukje te schrijven loopt het water me weer in de mond. Mocht u op dit moment nog twijfels hebben over uw kerstmenu, dan is dit zeker een aanrader. Voor ingrediënten is een bezoekje aan de Agrishop in Garmerwolde misschien een welkome tip. Helaas ben je voor een heerlijke rollade van oud dorpsgenoot Pieter Havinga te laat. Vanaf volgend jaar zijn ze weer te bestellen en die moet je zeker eens proeven. Clara, ook op deze plaats wil ik je namens alle aanwezigen, nogmaals HARTELIJK BEDANKEN voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Speciaal voor ons heb je vrij genomen om ons een overheerlijke kerstdiner voor te schotelen. Dat is je prima gelukt en wordt door ons allemaal erg gewaardeerd. DANKJEWEL.

Hoewel dit onze laatste inloopochtend is, kom ik dit jaar nog één keer bij je terug.

Dag.


Verzoamelstee: Archief
Foto van de maand
Molen ThesingeCRW.jpg
Zoek op thesinge.com
Hou me op de hoogte
Wil je een email ontvangen als er nieuwe berichten op Verzoamelstee verschijnen? Geef hier je emailadres op.
Redactie Verzoamelstee