Kies Lettergrootte: aaa ?
Het Heliantus Kollektief met 'Toonmeesters uit vier cultuurperioden'

In 1988 richtte Carolien van Willigen twee strijkersgroepen op om haar leerlingen naast de lessen de mogelijkheid te geven kennis te maken met samenspel en zich daarin te ontwikkelen. De een Groupe Arachide en de tweede Het Amarant Ensemble. Om de vijf jaar vond en vindt van Het Amarant Ensemble een jubileumconcert plaats, al dan niet gecombineerd met de strijkers van de Groupe Arachide en andere musici om het geheel te ondersteunen. Voor deze bijzondere uitvoeringen werd uiteindelijk de gemeenschappelijke naam Heliantus Kollektief gekozen. Dit jaar wel een heel bijzondere uitvoering want inmiddels zijn we dertig jaar verder in de tijd, een waar jubileumconcert dus. Op zondagmiddag 18 maart 2018 brengt het ensemble werken van Torelli, Haydn, W.A.Mozart, Schubert, Mendelssohn en Diethelm ten gehore. Het concert begint om 15.00 uur en de entree bedraagt € 10,- (inclusief programma boekje); jongeren t/m 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Naamloos-1.jpg

Concert Ragazze Mature

Zondagmiddag 21 januari kunt u in de Kloosterkerk luisteren naar de gevarieerde muziek van drie vrouwenstemmen, a-capella en begeleid door piano en viool. De musici zijn; Anneke Knoppert, Olga Schoonheim en Thea Schuringa (zang), Anneke Heeroma (piano), Ida Haack en Nelleke Geusebroek (viool). De toegang is gratis, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd na afloop. Het concert begint om 14.30 uur.

afbeelding.jpg

Expositie Waddenkunstkring

De eerste drie weekenden van december 2017 exposeert de Waddenkunstkring in de Kloosterkerk. De expositie is open van 11.00 - 17.00 uur. De Waddenkunstkring is een vereniging van kunstenaars die hun bezorgdheid willen uiten over de gevaren die het Waddengebied bedreigen. Zij doen dat door het bijzondere landschap te laten zien door middel van schilderijen, foto's en objecten. De tentoonstelling wordt op zaterdag 2 december om 15.00 uur geopend door burgemeester Frank de Vries van de gemeente Ten Boer. Iedereen is van harte welkom.

Expositie van negen studievriendinnen

In het Pinksterweekend van 3, 4 en 5 juni is de Kloosterkerk van Thesinge plek voor de expositie van in totaal negen studievriendinnen. Er is divers werk te bewonderen, van foto’s tot schilderijen, van gedichten tot keramiek… en meer. Zaterdagmiddag zijn er tevens optredens van Femmes Vocales en van Eltjo Wieringa.

De exposanten zijn: Kristel Dallinga-de Vries | fotografie - Annemiek Meijer | schilderijen - Hanny Jansen | schilderijen - Marga Oosterloo | gedichten - Roelie Scholing-Mulder | keramiek - Anneke Bakker | schilderijen - Grietje Schoenmaker | public relations - Hanna Scholten | boek

De kerk is dit lange weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Expositie Thesinge.jpg

Vooraankondiging 10 jaar TheSingers 25 juni a.s.

Op zondagmiddag 25 juni vieren TheSingers in thuisbasis de Kloosterkerk in Thesinge hun 10-jarig jubileum.

Dit doen ze met een concert, waarin een greep uit 10 jaar repertoire, en nieuw ingestudeerde liederen, folk, klassiek, pop.
En natuurlijk een gezelllige nazit met feestelijk eten en drinken.

Nadere informatie volgt, maar zet het alvast in de agenda!

Klik de lees verder voor nog meer beelden uit 10 jaar TheSingers:

P1030299.JPG

Canciones de Amor

(ingezonden persbericht)

Kom op zaterdagavond naar de Kloosterkerk van Thesinge. Die avond zingt gemengd koor Kwajr onder leiding van dirigent Merlijn Wackers gedichten van de beroemde Spaanse dichter Federico Garcia Lorca op muziek van Oltra en Vila. Verder vertolken ze zes prachtige Zuid-Amerikaanse liederen van Carlos Guastavino, de Indianas, en kun je genieten van opzwepende Andalusische volksliedjes. Laat je meevoeren door hartverscheurende liederen over liefde, dood en de natuur.

Het intermezzo op de piano wordt verzorgd door Tomas Kloosterman. Zoals je van Kwajr gewend bent is er na afloop iets lekkers te eten en te drinken.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 10.00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen.

Poster Kwajr.jpg

Moederdagconcert Vocaal Ensemble Cantarosa

(ingezonden persbericht)

Op zondagmiddag 14 mei a.s. brengt vocaal ensemble Cantarosa een Moederdagconcert in de Kloosterkerk. Een concert voor natuurlijk allereerst moeders, maar ook zeker voor vaders en kinderen. Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14.30 uur en... u wordt verwelkomd met een verrassing. De entree bedraagt € 7,50.

Cantarosa brengt op de van hen bekende manier een afwisselend programma. Voor dit concert zijn liederen gekozen die op een of andere manier betrekking hebben op ‘de moeder en haar familie’. Van ‘moeder Maria’ tot ‘mien Mouderke’ komt een keur van componisten voorbij, zoals o.m.: Josquin Desprez, Händel, Haydn, Strawinsky, en Schubert maar ook Lloyd Webber, Lennon/McCartney en Theo Westen.

Cantarosa is een vocaal ensemble met pianobegeleiding gevormd in 2005 en bestaat uit: Corin Tholen sopraan, Hiltje Kamminga alt, Karel Eggen tenor, Piet de Vries bas-bariton en Reitze Siebesma piano en zang. De leden wonen in het noorden van Nederland.
De repertoirekeuze is veelzijdig en bestaat uit kwartetten, trio’s, duetten en soli van onder meer (licht) klassiek, liederen, opera, musical, maar ook uit oude muziek en eigentijdse composities.
Cantarosa organiseert zelf jaarlijks concerten en wordt regelmatig gevraagd voor optredens. Voor informatie zie www.cantarosa.nl

Cantarosa zingt.jpg

Kwajr met Canciones de Amor

(ingezonden persbericht)

Laat je meevoeren door hartverscheurende liederen over liefde, dood en de natuur. Kwajr zingt op zaterdag 13 mei & zondag 14 mei gedichten van de beroemde Spaanse dichter Federico Garcia Lorca op muziek van Oltra en Vila. Verder vertolken we zes prachtige Zuid-Amerikaanse liederen van Carlos Guastavino, de Indianas, en kun je genieten van opzwepende Andalusische volksliedjes.

Dit alles onder leiding van dirigent Merlijn Wackers. Het intermezzo op de piano wordt verzorgd door Tomas Kloosterman. En zoals je van ons gewend bent is er na afloop iets lekkers te eten en te drinken.

Zaterdag 13 mei 2017, Kloosterkerk, Kapelstraat 2, Thesinge | Aanvang 20:00 uur

Zondag 14 mei, Plaza Danza, Boterdiep 20 A, Groningen | Aanvang 15:00 uur

poster Garcia Lorca 2017.jpg

AMARANT ensemble met 'Heren uit de Barok

Op zondagmiddag 26 maart aanstaande om 15.00 uur kunt u in de Kloosterkerk luisteren naar muziek uit de 17e eeuw, ook wel Barokmuziek genoemd.

Barokmuziek is bij velen bekend, maar soms realiseert men zich niet dat deze cultuurstijl zich in verschillende Europese landen zelfstandig ontwikkelde. Denk aan de meesters uit Duitsland: Händel en Bach. Luistert men naar Barokmuziek uit Frankrijk, Engeland of Italië dan hoort men duidelijk een stijlverschil tussen de compositie’ s uit deze genoemde landen. Dit keer ligt het accent op de Engelse en Italiaanse 17e-eeuwse componisten zoals Woodcock, Purcell, Albinoni en anderen. Wist u dat Woodcock het Engels is voor ‘Houtsnip’.? Het strijkersensemble Amarant neemt u mee op een muzikale reis met bekende en minder bekende Barokmuziek, die zeker de moeite waard is te beluisteren.

Het strijkersensemble werd in 1988 door Carolien van Willigen (tevens leidinggevende) opgericht en bestaat uit een aantal musici met een grote voorliefde voor de klassieke muziek. Het Amarant ensemble legt zich toe op het spelen van 17e-eeuwse compositie’ s tot en met het hedendaagse repertoire. Het ensemble is regelmatig te horen geweest in de provincie Groningen, Drenthe en Noord Brabant.

De entree voor het concert bedraagt € 10,- (inclusief programmaboekje) / Jongeren t/m 16 jaar gratis.

Licht en Luister in Kloosterkerk

Een concert rond de overgang van donker naar licht, met kerstliederen uit diverse windstreken.

Op zondagmiddag 18 december klinken er kerstklanken in de Kloosterkerk in Thesinge.

Het koor TheSingers heeft o.l.v. dirigent Cees Leurs oud en nieuw repertoire ingestudeerd. Ze brengen liederen ten gehore vanuit de Middeleeuwen tot Taizé, van uitbundig tot verstild, en in verschillende talen, vrolijk, swingend, gevoelig, ontroerend.

Het zijn bekende en onbekende liederen waarin universele thema’s als verbinding, hoop, zegen en licht verwerkt zijn.

De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Lammert Wiersma (piano en orgel), Marjanne Munniksma (dwarsfluit) en Jolanda Tuinstra (dwarsfluit).

Aanvang 15 uur, met afsluitend glühwein en warme chocolademelk. Entree 7,50 (Kinderen t/m 12 jaar gratis)

Reserveren kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl 0f 050-3022852

licht en luister flyer.jpg

CANTAROSA zingt ‘NOSTALGIA’

Vrijdagavond 18 november 2016 is er een optreden van vocaal ensemble Cantarosa in de Kloosterkerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld. Het ensemble werd opgericht in 2005 en bestaat uit: Corin Tholen sopraan, Hiltje Kamminga alt, Karel Eggen tenor, Piet de Vries bas-bariton en Reitze Siebesma piano en zang. De leden wonen in het noorden van Nederland, hebben vele jaren zangervaring, zingen elders in koren en ensembles en worden wel als solist gevraagd.
De missie van het ensemble is: zingen in klein verband, en daarbij elkaar stimuleren tot een steeds mooier en hoger niveau van uitvoering. Cantarosa probeert dit te bereiken door steeds meer uitdagende, vernieuwende en bijzondere muziek te zingen. De repertoirekeuze is veelzijdig en bestaat uit kwartetten, trio’s, duetten en soli van onder meer (licht) klassiek, liederen, opera, musical, maar ook uit oude muziek en eigentijdse composities. Het wordt een concert van klassieke en moderne liederen met een nostalgisch tintje. Kijk voor meer informatie op www.cantarosa.nl

Canterosa.jpg

Sfeervol winterconcert in de Kloosterkerk

Vrijdagavond 16 december geeft de Groningse a-capella groep Amane een winterconcert in de Kloosterkerk van Thesinge. De aanvang van het concert is 20.00 uur en de toegangsprijs (inclusief koffie, thee of gluhwein) is 7 euro.

Amane is een groep die bestaat uit 11 jonge vrouwen en zingt onder leiding van de dirigente Merel Heerink. Het repertoire van de groep is divers: van popmuziek tot meer jazz- achtige stukken en soms ook wat klassieke muziek. Al jaren was er een wens om in een mooie kerk een winterconcert te geven en dit jaar gaat dit dan voor het eerst gebeuren in Thesinge.

Zo vlak voor kerst staan er natuurlijk veel kerstnummers op het repertoire, het koor wil daarnaast echter ook andere sfeervolle muziek ten gehore brengen. Vaak wordt er 3 of 4 stemmig gezongen en sommige nummers zijn zelfs 5 of 6 stemmig.

Gemengd koor Con Anima zingt 'Anderland'

Op zondagmiddag 11 december aanstaande is er een optreden van het gemengd koor Con Anima in de Kloosterkerk van Thesinge. Het concert begint om 15.30 uur en duurt tot ± 17.00 uur. De entree bedraagt € 10,00 incl consumptie.

De titel van het concert is ‘Anderland’. De titel verwijst naar het gevarieerde programma van liederen uit verschillende tijden en windstreken. Deze liederen gaan over “onderweg zijn”, “nieuwe horizon”, ” jezelf blijven”. Uit Estland bijvoorbeeld komt Jumalaga, wat zoveel betekent als goede reis. Northern Lights bezingt de soms griezelige schoonheid van het noorderlicht; en Alma Nemes gaat over een lieftallige en ooit zeer bekende zangeres. Rust en reflectie vinden we o.a. bij de componisten Brahms, de Victoria en Theodorakis.

Een sfeervol intiem concert met kaarslicht! Dat is heerlijk in deze donkerste dagen van het jaar.

Anderland.jpg

Zomers Verlangen op een zomerse middag in en rond de Kloosterkerk, Thesinge

Het koor TheSingers verzorgde op zondagmiddag 18 juni een optreden met liederen uit de renaissance en uit onze tijd.
Op You Tube zijn daarvan een aantal te horen en te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=rBXe8flGMoY
https://www.youtube.com/watch?v=wz3UCKWADDQ
en voor wie er dan nog niet genoeg van heeft:
https://www.youtube.com/channel/UCaozqZV_CXF7aJ2wc5Y6QVg

theSingers-kleiner.jpg

Gli Limoncelli en het barokensemble van de muziekschool in de Kloosterkerk

JanKees Braaksma organiseert op zondag 26 juni a.s. een concert in de Kloosterkerk. Daar treden voor u op het gezelschap Gli Limoncelli en het barokensemble van de muziekschool van Groningen. Gli Limoncelli zingt onder meer liederen van Monteverdi, John Dowland en Henry Purcell. Het barokensemble speelt werken van John Dowland, William Lawes en anderen. De toegang is gratis, maar u kunt bij de uitgang een financiële bijdrage geven voor het derven van de onkosten. Het concert begint om 15.30 uur.

(zie het volledige p[rogramma hieronder)

programma thesinge 2016-1.jpg programma thesinge 2016-2.jpg

Concert MjaMera in Kloosterkerk

Op zondag 29 mei om 15.30 uur geeft het trio MjaMera een concert in de Kloosterkerk van Thesinge.

‘Muziek van verdriet, weemoed, liefde, vriendschap, hoop en vreugde’

Keer op keer blijkt dat het trio Mja Mera zijn publiek weet te boeien met deze wisselende muzikale gemoedstoestanden. Het repertoire bestaat uit luisterliederen in het Jiddisch en het Ladino (de taal van de Sefardische Joden afkomstig uit Spanje en Portugal), afgewisseld met soms weemoedige, soms feestelijke klezmer-muziek en met vrolijke volksliederen en instrumentale muziek uit Oost-Europa of daarop geïnspireerde zelfgeschreven nummers.

Het trio Mja Mera, Nieuwgrieks voor ‘op een dag’ hoopt met zijn naam uitdrukking te geven aan het feit dat zowel het verleden als de toekomst bezongen kunnen worden. Evenals trouwens het hier en nu, altijd waard om er een feestje van te maken.

Het trio bestaat uit Renate Klumper (zang) , Peter Rippen (accordeon, piano) , Karin Heesen (viool)

Kaarten zijn ter plekke te koop voor 10 euro of via www.mjamera.nl in de voorverkoop 8 euro. Inclusief consumptie in de pauze. Kinderen gratis. Zie ook: www.mjamera.nl

Cocert Mja Mera.jpg

TheSingers zingen van Zomers Verlangen: zondagmiddag 12 juni, Kloosterkerk

Het Thesinger koor TheSingers geeft o.l.v. Cees Leurs een zomers concert vol van verlangen, liefde en loslaten.

Met lichte muziek uit de renaissance en uit onze tijd, en m.m.v. pianist Lammert Wiersma en het Peizer Hop Kwartet, bestaande uit Ananda Spies, Marie-Louise Coenen-Bakker, Gea Drewes en Gerrie Verdenius.

De vaak swingende muziek uit onze tijd, o.a. Bohemian Rhapsody, Summer in the City en Java Jive vormt een spannend en sprankelend contrast met de gedragen renaissance liederen, o.a. Bonjour Mon Coeur, Matona, Mia Cara en Tourdion, mooi aangevuld met intermezzi van het Peizer Hop Kwartet, o.a. een deel van het tweede Brandenburgs Concert en El Condor Pasa.

Zoals u gewend bent bij TheSingers kunt u na aflloop nagenieten, binnen of buiten, met lekkere hapjes en drankjes.

Op zondag 12 juni, 15.00 uur Kloosterkerk te Thesinge. entree 7,50 (kinderen t/m 12 jr. 4,00) incl. 1 consumptie reserveren bij Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl of 050-3022852

flyer zomers verlangen ts2016.jpg

Expositie in de Kloosterkerk

Op 14, 15 en 16 mei (Pinksterweekend) en 21 en 22 mei 2016 exposeren Geralda Snoeijer, Annemiek Meijer en Margriet Dijkstra in de Kloosterkerk van Thesinge. De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.

Expositie A. Meijer.jpg

Liedrecital door Barbara Geelhoed

Zaterdagavond 23 April 2016 geeft de mezzosopraan Barbara Geelhoed een liedrecital in de Kloosterkerk onder de titel 'Tussen Hemel en Aarde'. Op het repertoire staan o.a. liederen van Haydn, Mozart, Fauré en Purcell. Zij wordt op piano begeleidt door Cas Straatman. Tevens wordt medewerking verleend door Sisters | Act of Being. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à € 6.50 in de voorverkoop (stuur een mail naar recital@xs4all.nl of bel 050 3021116) of € 7,50. aan de zaal.

poster Barbara Geelhoed.jpg

Femmes Vocales in de Kloosterkerk

Zondagmiddag 17 april 2016 geeft het vrouwenkoor Femmes Vocales uit Eelde een concert in de Kloosterkerk. Het koor wordt op piano begeleid door Marijke Koopman. Het repertoire van het koor is heel divers: van Afrikaanse traditionals tot liederen van Mozart. Het concert begint om 15.00 uur en de entreeprijs bedraagt € 5,00.

Femmes Vocales.jpg

Marcel Duran voorjaarsexpositie ‘Schilderstreken’

Zoals elk jaar rond Pasen exposeert Marcel Duran in de Kloosterkerk. Hij verandert de kerk gedurende een periode van drie weken in een galerie en toont er zijn kunnen. Zijn voorjaarsexpositie ‘Schilderstreken’ wordt gehouden van 19 maart tot en met 3 april en is op zaterdag en zondag en gedurende het hele paasweekend 13.00- 17.00 uur geopend. De schilder is in de kerk aanwezig. Mocht u de tentoonstelling liever op een ander tijdstip bezichtigen dan is het mogelijk een afspraak met hem te maken. Voor meer informatie: Marcel Duran | 050 5778101 | mail@marcelduran.nl | www.marcelduran.nl

Marcel Duran.jpg

Concert Amarilli ensemble

Zaterdag 30 januari 2016 geeft het Amarilli ensemble een concert in de Kloosterkerk. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt € 10.00

Flyer Amarilli 2016.jpg

Agenda
februari 2018
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
maart 2018
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Binnenkort in Thesinge
18 februari 2018
Strijkkwartet Regina Forte

Kloosterker | Aanvang 14.00 uur | Entree € 7,50

Meer informatie vindt u op de pagina van Felicitas

Cultuur: Archief
Foto van de maand
feb_paul.JPG
Zoek op thesinge.com
Hou me op de hoogte
Wil je een email ontvangen als er nieuwe berichten op Cultuur verschijnen? Geef hier je emailadres op.