thesinge.com
Binnenkort: 9e Biofilmcongres in Thesinge

Thesinge2024_Top-1510a064.webp

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei komt een 70-tal bezoekers van 15 verschillende nationaliteiten naar dorpshuis Trefpunt in Thesinge. Daar staat een (wisselende) groep vrijwilligers klaar om hen tijdens deze dagen gastvrij te verzorgen.

En dat voor de 9e keer! Ooit gestart als een sponsoractie voor het dorpshuis door dorpsgenoot prof. dr. ir. Henk Busscher. En inmiddels uitgegroeid tot succesvolle bijeenkomsten die Henk samen met zijn collega's, prof. dr. Henny van der Mei (Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG) en prof. David Grainger (University Utah-USA), organiseert.

Oud papier

De opbrengst van het oud papier naar het dorpshuis. Veel vrijwilligers leveren hieraan hun bijdrage, waarvoor hartelijk dank. Kees van Zanten is contactpersoon voor de vrijwilligers.

In onderstaand overzicht zie je het opgehaalde gewicht per ronde. De Gemeente Groningen vult de oud-papier prijs aan tot een minimum van € 51,39 per ton (1.000 kg). Het inzamelen van het oud papier levert het dorpshuis in 2023 ca € 1.500,- op. Door een (veel) hogere papierprijs was dit in 2022 € 3.000,-.

De volgende ophaalmomenten zijn:
 • 18 mei 2024
 • 15 juni 2024
 • 13 juli 2024
Klusochtend 2024

Op 16 maart, tijdens NL-DOET, is er weer de jaarlijkse klusochtend in en om het Dorpshuis.

Ook leuk voor als je (nog) geen vaste vrijwilliger bent! Aanmelden kan via onderstaande link of via de mail: mail@dorpshuisthesinge.com

Scherm­afbeelding 2023-12-15 om 11.32.44.png

Opening Gereformeerde Kerk

Foto GK Thesinge Koos vd Belt.png

Afgelopen jaar hebben er diverse bouwwerkzaamheden plaatsgevonden in de Gereformeerde Kerk aan de Kerkstraat van Thesinge. Aan de buitenkant zullen het schilderwerk in de originele kleuren en de gerestaureerde windvaan velen zijn opgevallen, maar ook aan de binnenkant van de kerk is er het nodige gebeurd. Zo zijn aardbevingsscheuren hersteld, de muren geverfd en het gewelf opgeknapt.

Vanwege de werkzaamheden is de kerk enkele maanden gesloten geweest, maar gelukkig kan zij inmiddels weer in gebruik worden genomen. Om dit feestelijk in te luiden nodigen we alle inwoners van Thesinge en omstreken van harte uit voor een open middag op 3 februari, waarbij de kerk doorlopend geopend zal zijn van 14.00 tot 16.30. Er is gelegenheid om een kijkje te nemen en meer te weten te komen over de kerk en zijn geschiedenis. Daarnaast zal er op het orgel worden gespeeld.

We sluiten de middag af met een hapje en drankje in het Trefpunt.

Bestuur Dorpshuis Thesinge

Flyer huis-aan-huis

Consumptiemunten? Lever ze in!

Consumptiemunten - (Facebook-bericht).png

Klussendag Dorphuis

Scherm­afbeelding 2023-02-10 om 10.40.18.png

Ook dit jaar hebben we in het voorjaar weer een klussendag in het dorpshuis. Op de dag dat heel Nederland de handen uit de vrijwillige mouwen steekt tijdens NL-Doet zijn wij ook weer van de partij.

De klussenlijst 2023:

 • spanbanden gordijnen podium
 • bankje buiten wiebelt
 • balk boven toneel om achtergronddoek op te hangen
 • vastzetten gordijnrail
 • dak lekkage onderzoeken
 • veranda slopen
 • dakgoot nieuwe veranda leegmaken
 • pleintje naast de zaal, preventief spuiten, onkruid verwijderen
 • schoonmaken diepvries en koelkast
 • schoonmaken koffiekannen
 • schoonmaken roosters voor voorraadhok
 • schoonmaken ramen zaal
 • schoonmaken hoge raam in de hal
 • schoonmaken buitenlampen
 • vastzetten kraan keuken
 • hulp bij het voorbereiden van de lunch

Aanmelden kan via: mail@dorpshuisthesinge.com. Laat even weten welke klus je kunt/wilt doen en of je op de dag zelf komt (i.v.m. de catering). Een klus adopteren en het in overleg op een eerder of later moment uitvoeren kan namelijk ook.

We proberen de werkzaamheden aan het begin van de middag af te ronden, de laatste klus van de dag is het klaarzetten van de zaal voor de toneeluitvoering van WWK van die avond.

Obligatieavond 2022

Eind 2021 zagen we kans, na een lange periode van sluiting en maatregelen, een gezellige avond te plannen voor de uitloting van de in 2007 uitgegeven obligaties. Het was toen alweer enige tijd geleden dat er een uitloting plaats vond. In 2014, 2016 en 2018 is er telkens 20% van de obligaties uitgeloot. Helaas bleek het toch niet haalbaar dit in de vorm van een gezellige avond te doen in november 2021. De nieuwe avond is gepland op: vrijdag 9 september 2022 - 20:00 uur - in het Dorpshuis

Dorpsborrel voor Oekraïne

Op vrijdagmiddag 4 maart was er weer het maandelijkse borreluurtje. De opbrengst van vanavond kwam volledig ten goede aan de landelijke actie voor Oekraïne. Er was veel animo met ongeveer 60 aanwezigen.
De donaties in de digitale collectebus, de bus in het Dorpshuis, de omzet van de avond en de extra pin bedragen brachten het saldo op € 965,-. Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

De digitale collectebus blijft nog even openstaan, voor het actuele bedrag zie: Digitale Collectebus Dorpshuis Trefpunt Thesinge.


borrel.png

corona-update dorpshuizen

Vanaf 25 februari 2022 nemen we afscheid van de QR code, 1,5 meter afstand en mondkapjes. Vanzelfsprekend kan een ieder die dat wil een mondkapje dragen in het dorpshuis en respecteren we de wensen van mensen die liever nog wat afstand houden. Handen wassen, thuisblijven bij klachten en voldoende frisse lucht zijn gewoonten die we graag blijven vasthouden.

Meer informatie is te lezen op:

Obligatieavond

Het is al weer enige tijd geleden dat de obligatiehouders uitgenodigd zijn voor een uitloting van de in 2007 uitgegeven obligaties. In 2014, 2016 en 2018 is telkens 20% van de obligaties uitgeloot.

De geplande uitloting op vrijdagavond 19 november, kan helaas, in verband met de aangescherpte coronamaatregelen geen doorgang vinden. We hopen dit te kunnen verplaatsen naar het voorjaar van 2022.

't ken weer en QR

Zoals u misschien heeft vernomen openen ook de dorpshuizen langzamerhand weer hun deuren. Onder de noemer ' 't ken weer' is door Provincie Groningen een financieel steuntje in de rug gegeven en sinds 25 september heeft het kabinet nieuwe versoepelingen doorgevoerd.

Ook voor de horecafunctie van dorps- en buurthuizen geldt dat er per 25 september 2021 gecontroleerd moet worden op het coronatoegangsbewijs, in de volksmond "QR code".

checkapp.jpg

Je kan een coronatoegangsbewijs maken met CoronaCheck als je bent gevaccineerd, uit een test blijkt dat je geen corona had of uit een test blijkt dat je corona hebt gehad en bent hersteld. Dit bewijs kun je maken op een smartphone of aanvragen op papier.

Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht bij reguliere buurt- en dorpshuisfuncties. Hieronder wordt verstaan: ontmoeting, inloop, vergadering, kleinschalige activiteiten waarbij een kopje koffie of een drankje wordt genuttigd.
Als er gebruik wordt gemaakt van horeca, er sprake is van een evenement of een culturele voorstelling in het buurt- of dorpshuis, dan is het coronatoegangsbewijs wel verplicht. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld het maandelijkse borreluurtje de Check wel verplicht is. Kinderen tot 13 jaar zijn uitgezonderd en kunnen ook zonder check naar binnen.

Wat zijn de basisregels waarbij de "1,5 meter" niet meer verplicht is maar denk bijvoorbeeld wel aan:

 • Was uw handen regelmatig
 • Bij klachten thuisblijven
 • Goed ventileren

Wij worden door de vereniging Groninger Dorpen goed op de hoogte gehouden van alle regelgeving. Meer hierover kunt u lezen op: Coronamaatregelen vanaf 25 september 2021

Dorpshuis weer open*

Vanaf 5 juni is het Dorpshuis beperk weer open. In de praktijk betekent dit dat vergaderingen en andere bijeenkomsten weer mogelijk zijn met in achtneming van de basisregels. Dorpshuizen blijven dicht voor feesten.

Vooraf reserveren is verplicht, degene die reserveert legt vast wie er aanwezig waren.

Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen en de vereniging Groninger Dorpen.

afbeelding-wassen-afstand-testen.png

Dorpshuis gesloten

Vanaf dinsdag 15 december 2020 tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 is Nederland in lockdown. Het Dorpshuis is gedurende die periode gesloten. Begrafenissen kunnen binnen de daarvoor geldende mogelijkheden wel plaats vinden. Kids2B kan het dorpshuis blijven gebruiken voor opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen.

Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen. Algemene informatie voor onze regio: veiligheidsregio Groningen

  Dorpshuis weer open*

  Van 4 t/m 18 november was het dorpshuis voor twee weken gesloten als onderdeel van de maatregelen die het kabinet had getroffen om de besmettingen met COVID-19 terug te dringen.

  Met ingang van 19 november is het dorpshuis weer beperkt open*, mits we ons aan de volgende voorwaarden houden:

  • Voorafgaand aan de bijeenkomst bij alle aanwezigen checken of zij verkoudheidsklachten hebben. Bij verkoudheidsklachten moet men thuis blijven
  • Mensen moeten zich van tevoren aanmelden óf altijd in dezelfde vaste groep komen
  • Men moet in de beschikbare ruimte 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden
  • Horeca activiteiten zijn niet toegestaan

  Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen

  Trefpunt.png

  Trefpunt en de tweede golf

  Volgens de richtlijnen van de overheid kunnen buurt- en dorpshuizen open, mits:

  • Je de basisregels die opgesteld zijn door de landelijke overheid opvolgt.
  • Je niet komt als je klachten hebt en houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen.
  • Maximum aantal bezoekers in een vaste groep of na vooraf aanmelden. De persoon die reserveert legt de contactgegevens vast zodat er snel gehandeld kan worden bij een bron- en contactonderzoek na een besmetting.

  In de praktijk betekent dit voor ons dorpshuis dat vaste groepen in eigen beheer weer terecht kunnen. Dit geldt ook voor uitvaarten.

  Trefpunt in de coronacrisis

  'Dorpshuizen zijn vanwege de coronacrisis gesloten, terwijl dit topmaanden zouden moeten zijn met veel evenementen. Sommige dorpshuizen kunnen het hoofd amper boven water houden', aldus RTV Noord op 8 april. Als voorbeeld van dorpshuizen die het moeilijk hebben noemt de verslaggever Trefpunt Thesinge.

  Help het Trefpunt van 50 kratten bier af!

  Met het oog op verschillende feestelijkheden en evenementen heeft het dorpshuis begin maart zo'n 100 kratten Heineken ingeslagen. En toen gooide het coronavirus de deur dicht...
  Gelukkig wilde de leverancier er 50 terugnemen. Maar in de berging van het Trefpunt staan nu nog ruim 50 kratten pils die we te koop aanbieden.
  Wil je een of meer kratten afnemen dan zijn we daar erg mee geholpen.
  We bieden ze aan voor 11,10 per krat plus 3,90 statiegeld (dus totaal 15,00).
  Afhalen bij het Trefpunt kan op vrijdag 3 en 10 april en zaterdag 4 en 11 april tussen 16.00 en 17.30 uur, zo lang de voorraad strekt. Betalen bij voorkeur met pin of gepast contant.
  Om te zorgen dat het niet te druk wordt kun je het ook laten bezorgen. We brengen het dan aan huis (in Thesinge). Maak dan 15,00 (per krat) over op NL93 RABO 0367 4591 16 t.n.v. Stichting Dorpshuis Thesinge. In omschrijving postcode + huisnummer vermelden.
  Het bier moet voor half augustus gedronken worden.

  heineken.jpeg

  Trefpunt gesloten tot en met 6 april
  Vandaag, zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Ook ons Dorpshuis zal de deuren sluiten.

  Alle reserveringen tot en met 6 april zijn geannuleerd.

  Wethouders reizen langs de dorpshuizen

  Als vervolg op de bijeenkomst in april waar alle 'accomodaties' (dat zijn in dit verband dorpshuizen, buurtcentra en speeltuinverenigingen) kennis maakten met de politiek in de nieuwe gemeente Groningen stond er een nadere kennismaking in Ten Boer op het programma.

  Op woensdagochtend 18 september hebben de wethouders Inge Jongman (dorpswethouder Ten Boer) en Carine Bloemhof (wijkwethouder) een busreis gemaakt langs de dorphuizen van de voormalige Gemeente Ten Boer. Vanaf het dorpshuis Ten Boer ging de reis naar Dorpshuis de Bongerd in Woltersum, 't Holt in Ten Post, het Proathoeske in Lellens, de Meul'n in Sint Annen, Trefpunt in Thesinge, de Leeuw in Garmerwolde en weer terug naar Ten Boer.

  De Gemeente Groningen is bezig om nieuw accomodatiebeleid op te stellen nu ook Ten Boer en Haren onderdeel zijn van de nieuwe gemeente. De Dorpshuizen van Ten Boer hebben gezamenlijk input geleverd voor deze plannen, hierbij ondersteund door Pieter Knol van Groninger dorpen.

  Met name door de enorme inzet van vrijwillgers staan de dorpshuizen in de dorpen goed bij, een aantal nog vol in de verbouwing, de basis is dus goed. Om dit zo te houden is geld nodig voor het onderhoud. De dorpshuizen zien hier een rol voor de gemeente. De tijd van vrijwillgers kan zo nog meer ingezet worden voor de leefbaarheid in het dorp. Nu ligt soms de nadruk teveel op geld genereren om het gebouw in stand te houden, deze tijd zien we liever anders besteed: aan mooie dingen voor het dorp en de dorpelingen.

  IMG_2650.jpg

  IMG_2651.jpg

  Wat was er allemaal in het dorpshuis te doen?

  We hebben het afgelopen halfjaar een grote verscheidenheid aan activiteiten binnen de muren van Trefpunt gehad.
  Zo kwamen er veel dorpsgenoten naar het Nieuwjaarsfeest, bijeenkomsten van Felicitas, de informatieavond over de Lageweg, activiteiten voor jongeren (georganiseerd door Kim Aarts), de jaarvergadering van Dorpsbelangen, de ontknoping van Wie is de mol? op een groot scherm, kraampjes en koffie tijdens de Garage sale, de Bingo-avond, Neutenschaiten op Tweede Paasdag, het Koningsdagfeest en de dorpsborrel (elke eerste vrijdag van de maand).

  Trefpunt blijkt een prettige plek te zijn voor besloten (familie)feesten. Diverse dorpsgenoten hebben hun verjaardag, huwelijk of andere mijlpaal in het dorpshuis gevierd.

  Ook groepen van buiten Thesinge wisten Trefpunt te vinden, zoals de Statenleden van D66, de Zeisbrigade van Landschapsbeheer Groningen, de Zonnehuisgroep (een serie vergaderingen) en het zangkoor Ten Boer.

  En natuurlijk de vaste gebruikers van het Trefpunt: Noaberstee, de yoga-avonden, de damclub, de kerk (koffiedrinken na een dienst, filmavonden, vergaderingen), WWK en Veur Aaltied (oefenavonden), het stembureau en de G&T-redactie.

  Wil je ook iets organiseren? Neem contact op voor de mogelijkheden.

  Trefpunt neemt afscheid van oud-bestuursleden en beheerdersechtpaar

  Op vrijdag 10 mei heeft Trefpunt officieel afscheid genomen van Henri Schijf en Jan en Henny Mollema. Henri en Jan zijn meer dan 10 jaar bestuurslid geweest. Jan en Henny hebben in die jaren het dorpshuis met veel inzet beheerd.
  Tijdens de gezellige, drukbezochte avond haalde voorzitter Peter Heidema herinneringen op die de grote betekenis illustreren die zij voor het dorpshuis hebben gehad.
  Binnenkort zullen ze alledrie een fraai kussen krijgen om lekker op uit te rusten. En om terug te denken aan het dorpshuis, want onderstaande foto wordt op het kussen gedrukt.
  Bovendien loop je vanaf nu via de Mollemagang naar het Trefpunt, zodat de gang die Jan en Henny meer dan 10 jaar bijna dagelijks maakten niet snel vergeten zal worden!
  (Vervolg tekst onder de foto)

  Groepsfoto-Trefpunt-KB-klein-04621.jpg
  Foto: Koos van de Belt

  Jan blijft overigens wel actief als coördinator van het begrafenisteam. En als vraagbaak voor de nieuwe garde.

  In gesprek met de gemeenteraad

  peterenbloemhof.jpg

  op de foto: Wethouder Bloemhoff neemt onze wensen in ontvangst

  Bomvol was het afgelopen dinsdagavond, 9 april, in Wijkcentrum Het Dok in Lewenborg. Leden van de nieuwe gemeenteraad van Groningen en vertegenwoordigers van ruim 30 verschillende sociaal-culturele accommodaties gingen daar enthousiast met elkaar in gesprek. Sinds de samenvoeging met de voormalige gemeenten Ten Boer en Haren kent Groningen, naast buurt- en speeltuinverenigingen en buurt- en wijkcentra, ook een flink aantal dorpshuizen.

  lees verder

  Vrijwilligersavond 4 april

  Op 4 april is er een vrijwilligersavond in het Trefpunt waarop onder meer het voorstel voor de nieuwe werkstructuur besproken wordt.
  Behalve de huidige vrijwilligers zijn ook andere belangstellenden uit het dorp / mensen die zich willen inzetten voor het dorpshuis van harte welkom.
  We hopen dat we op deze avond tot een definitieve werkwijze kunnen komen die draagvlak heeft bij vrijwilligers en andere dorpsgenoten én waarvoor voldoende vrijwilligers zich actief willen inzetten.
  Andere punten die op de agenda staan zijn: de financiële situatie, een terugblik op NLdoet en plannen voor de langere termijn.
  De aanvang is 19.30 uur.
  Wil je meepraten voerde nieuwe werkstructuur en ben je (nog) geen vrijwilliger van Trefpunt, dan ontvang je het voorstel als je een mail stuurt naar trefpunt@thesinge.com
  In de Lees verder staat een korte samenvatting van de vorige vrijwilligersavond.

  Trefpunt doet mee aan de garagesale

  Heb je spullen te koop, maar thuis niet de ruimte om ze uit te stallen? Dan kun je in Trefpunt een tafel reserveren. Op die manier kan een een gezellige markt ontstaan tijdens de garagesale. Zeker omdat de bar ook open is voor koffie, thee, etc.
  Je kunt een tafel reserveren via trefpunt@thesinge.com

  NLdoet op 15 en 16 maart

  Op 15 en 16 maart kun je de handen uit de mouwen steken voor Trefpunt.
  We hebben een aantal klussen voorbereid waarvoor we jullie inzet vragen (open daarvoor de pdf hieronder).
  Geef je op en doe mee!
  We beginnen beide dagen om 9.00 uur (inloop vanaf 8.30 uur) en eindigen om 16.00 uur.
  Op zaterdagmiddag sluiten we de dagen gezellig af met een drankje.
  Je kunt je (graag uiterlijk woensdag 13 maart) opgeven met een mailtje naar trefpunt@thesinge.com. Geef dan ook aan op welke dag je meewerkt en eventueel welke klus je voorkeur heeft. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders voorkeuren.
  Klussen NLDoet.pdf

  Op weg naar een toekomstbestendig Trefpunt

  In de Garmer & Thesinger Express van januari 2019 kun je lezen wat er sinds het dorpsoverleg in september aan stappen is gezet in de organisatie van Trefpunt.
  Trefpunt G&T januari.pdf

  Update Trefpunt: er is een nieuw bestuur

  Het bestuur van Trefpunt heeft op basis van het uitgebrachte advies (zie het artikel hieronder) aan Peter Heidema, Annelies Hofstede, Menco van der Berg en mij (Aly Pepping) gevraagd om samen met (aanblijvend bestuurslid) Parry de Raad de aanbevelingen uit het advies te concretiseren.
  Met ons vijven vormen we inmiddels het (overgangs / tijdelijk) bestuur, met als opdracht 'de lijnen uit te zetten om te komen tot een Trefpunt dat wat betreft de functie voor het dorp, organisatie, bemensing en financiën toekomstbestendig is'.

  2018 Advies over de toekomst van dorpshuis Trefpunt

  Op de informatieavond van 27 september waren ongeveer 60 dorpsgenoten aanwezig. Dit was erg hoopgevend en geeft aan dat ons dorpshuis nog steeds een warme plekje heeft onder de bevolking van het dorp. Alle aangedragen tips en opmerkingen van deze avond zijn verzameld en het bestuur heeft een aantal mensen gevraagd de ingebrachte gegevens te bundelen en te verwoorden in een advies. Dit advies is er gekomen en omarmen wij als bestuur. De volgende stap voor ons is om de aanbevelingen te concretiseren. Komende week zullen wij een gesprek voeren met een aantal dorpsgenoten, en hun vragen of zij de aanbevelingen willen uitwerken.

  Hieronder in grote lijnen het advies van de commissie aan ons als bestuur Trefpunt (Parry de Raad, Jan Mollema en Henri Schijf)

  2018 Contracten getekend

  IMG_3755.JPG

  Op vrijdag 13 juli 2018 heeft de PKN-Gemeente Garmerwolde-Thesinge de gereformeerde kerk te Thesinge overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken ( SOGK). Na de officiële overdracht is de kerk voor 10 jaar teruggehuurd door Stichting Dorpshuis Thesinge. Deze duurzame relatie garandeert dat het Kerkgebouw ook in de toekomst gebruikt kan worden voor kerk en dorp. Ook de verpachte gronden van de kerk zijn deze middag aan Stichting Dorpshuis overgedragen. En bovendien is er een contract ondertekend met alle betrokken partijen rondom de verduurzaming van het Dorpshuis.

  IMG_3754.JPG

  2018 Dorpshuis duurzaam en toekomstbestendig


  2018-7 Verduurzaming Dorpshuis-page-001 (1).jpg

  De Deurpakkersprijs 2008

  Deurpakker%202009%20006%20klein.jpg

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ten Boer ontving het bestuur van Dorpshuis Trefpunt de deurpakkersprijs uit handen van burgemeester mw. Rika Pot. De prijs, een door fotograaf Gerard Kingma gemaakte zwart-wit fotoreportage van het Thesinger maar, heeft inmiddels een mooi plekje gekregen in het Dorpshuis.

  De Obligatiehoudersavond

  Het bestuur van het Trefpunt is haar obligatiehouders en/of mensen die een bedrag hebben geschonken aan het dorpshuis Thesinge zeer erkentelijk.

  In de leningsvoorwaarden van het obligatieplan staat dat het bestuur met ingang van het jaar 2013 jaarlijks een gezellige avond in het Trefpunt zal organiseren ter uitloting van 10% van de uitstaande obligaties. Alleen obligatiehouders en schenkers zijn van harte welkom op deze speciale avond. Hoewel er van uitloting nog geen sprake kan zijn, heeft het bestuur besloten niet te wachten tot het jaar 2013 met het organiseren van deze speciaal voor obligatiehouders en schenkers te organiseren avonden.

  Daarom nodigde het bestuur hen dan ook uit voor een speciale avond op vrijdagavond 30 januari 2009. Eerst maakte het bestuur van de gelegenheid gebruik allen te informeren over het reilen en zeilen van het Trefpunt na de opening in december 2007. Een korte terugblik op een jaar in het nieuwe Trefpunt. Wat hebben we geleerd, welke plannen zijn er, hoe staan we er financieel voor in deze moeilijke tijden enzovoort.

  Speciaal voor deze gelegenheid was mw. Pot opgehaald in een limousine. Mede omdat dit haar laatste bezoek aan Thesinge in de functie als burgemeester van Ten Boer.

  Mw. Pot hield een inleiding en wissselde met de aanwezigen van gedachten over de samenwerking tussen de gemeente Ten Boer en de gemeente Groningen. Ook was tevens bereid om op andere gemeentelijke thema’s in te gaan wanneer daar behoefte aan is.

  Hierna was er ruimte voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. De bestuursleden namen de bediening voor hun rekening.

  Het Ondernemingsplan

  We zijn allemaal erg trots op dorpshuis Trefpunt. Met name omdat het dankzij veel inzet van dorpsbewoners, ruime financiëring van de gemeentelijke en provinciale overheid en diverse fondsen tot stand is gekomen. Nieuwsgierig naar het plan dat ten grondslag ligt aan de realisering van het dorpshuis ? Lees hier het ondernemingsplan !

  Internationaal Pré Symposium in Trefpunt

  Voorafgaand aan het in Amsterdam geplande Wereld-Biomaterialencongres is er een zgn. pré-symposium in het Thesinger dorpshuis Trefpunt. Twee dagen lang wisselden 50 wetenschappers, uit 10 verschillende landen, hun kennis uit over infecties die kunnen optreden bij patiënten met een lichaamsprothese (b.v. kunstheup, kunstbloedvat).

  Agenda
  mei 2024
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27
  28 29 30 31    
  juni 2024
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
            1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  Binnenkort in Thesinge
  7 juni 2024
  Dorpsborrel juni 2024

  17:00 uur - 19:00 uur | Dorpshuis

  Maandelijkse borreluurtje met snacks.

  Foto van de maand
  202402_kvdb_DSC01864A.JPG

  privacy

  contact

  facebook

  nieuws

  agenda