thesinge.com
Duo Coordonné met het programma Terrain Vague

(ingezonden mededeling)

Musica Antiqua Nova organiseert op 4 juni om 15.00 uur een klassiek concert van het duo Coordonné in de kloosterkerk. Het duo Coordonné brengt met het programma Terrain Vague intieme liederen van John Dowland en anderen door sopraansolist Anna Nuyten begeleid door Thomas Langlois op luit en theorbe.

De entree voor dit concert bedraagt € 26,00 / tot 18 jaar of stadjerspas € 13,00.

Mezzo-sopraan Anna Nuyten en luit- en theorbespeler Thomas Langlois verbinden als duo "Coordonné" op een bijzondere manier muziek uit de 16e en 17e eeuw met hedendaags repertoire. Frans chanson en singer-songwriters klinken dan in een nieuw, fascinerend perspectief
In dit programma vormt de muziek van de Engelse renaissancecomponist John Dowland de rode draad. Meer bepaald: de "lute song", de specifieke manier waarop Dowland luit en stem combineert. De musici vonden onder meer bij Jacques Brel en Barbara diezelfde intieme vorm van expressie en kleur: een innige dialoog tussen luit en stem dat enkel dient om het woord nog meer diepte en invulling te geven.

Anna Nuytten en Thomas Langlois spelen en zingen spraakmakende concerten in heel België met het oog op de promotie en uitvoering van oude muziek. Dit programma bestaat uit muziek die hen zeer nauw aan het hart ligt. Zij trokken naar Engeland om er de muziek van John Dowland te ontdekken onder de leiding van onder anderen Emma Kirkby en Jacob Heringman. Het zou een ongelooflijk inspirerende ervaring worden, die direct heeft geleid tot dit programma.

Coordonné
is een jong duo dat is ontstaan in de repetitieruimtes van het Koninklijk Conservatorium in Gent.
Met als hoofddoel het promoten en uitvoeren van oude muziek speelt Coordonné, met zang en luit,
sinds drie jaar spraakmakende concerten in binnen- en buitenland.
Hun bijzondere passie voor de muziek van de renaissance en de barok maar ook voor het
hedendaagse repertoire, komt tot uiting in fijn genuanceerde en originele uitvoeringen.

Musici:
Anna Nuytten, sopraan
Thomas Langlois, luit en theorbe


T  050-3131455
E publiciteit-man@xs4all.nl
Web: www.musicaantiquanova.nl

CD_front.jpg     duo-coordonnee-foto-credits-duo-cordonnee.jpg

Duo Mja Mera met 'Leven'

(ingezonden mededeling)

Zondagmiddag 21 mei treedt het duo Mja Mera, Karin Heesen en Peter Rippen, weer op in de Kloosterkerk. Onder de titel 'Leven' brengt het duo vrolijke en weemoedige muziek uit verschillende windstreken.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang bedraagt € 8,00. Reserveren voor dit concert is gewenst en kan door een mail te sturen naar: info@mjamera.nl

Zie ook www.mjamera.nl

Mja Mera.jpeg

Kloosterwandeling 2e Pinksterdag

(ingezonden mededeling)

Kloosterwandeling.jpeg

De Stichting Pelgrimeren in Groningen en Stadsklooster Groningen organiseren samen een kloosterwandeling van 9,5 km op 2e Pinksterdag van 13.00 - 17.30 uur te Ten Boer en Thesinge.  Via verschillende trajecten tussen Ten Boer en Thesinge bezoeken we de restanten van voormalige Benedictijnse kloosters te Ten Boer en Thesinge uit de vroege middeleeuwen. In Ten Boer is de kerk van het klooster in z'n geheel bewaarden gebleven en in Thesinge is het koor het van de kerk van het klooster bewaard gebleven. Op beide locatie zijn deskundigen die ons iets meer vertellen over de kloosters.

Kloosters hebben aan de bakermat van onze beschaving in Groningen gestaan en toch zijn ze relatief onbekend. Beide organisaties willen de kloosters onder de aandacht brengen omdat ze naast hun cultuurhistorische betekenis ook waarden vertegenwoordigen die we in onze jachtige maatschappij nu juist zonodig missen. Beide organisaties zijn van plan om van de kloosterwandeling een jaarlijks fenomeen te maken waarbij alle 34 voormalige kloosters in de provincie Groningen onder de aandacht worden gebracht. 

Informatie over deze wandeling en online aanmelding en betaling gaat via www.spig.nl

De kosten, inclusief consumptie, bedragen € 7,50 p.p. vooraf te voldoen via het online aanmeld- betaalformulier via IDeal via www.spig.nl.

Er is ruimte voor 4 groepen van 25 bezoekers die allemaal vertrekken van het start-en eindpunt: het Koopmansplein te Ten Boer.

Belangrijk voor de Kloosterwandeling van 2e Pinksterdag:

Aanmeld- en betaalformulier met IDeal:   https://spig.nl/online-aanmeld-en-betaalformulier/

Uitgebreide beschrijving van de Kloosterwandeling op de website:  https://spig.nl/kloosterwandeling-2023-ten-boer-thesinge/

Facebook:   https://www.facebook.com/events/3464222167178923

NB. Op de website www.spig.nl zijn voorts in totaal 254 pelgrimswandelingen te vinden door de provincie Groningen. Deze wandelingen zijn gratis te downloaden.

Sandra van Nieuwland komt naar Thesinge

Op vrijdag 12 mei presenteert de Stichting Oude Groninger Kerken in samenwerking met SPOT Groningen onder de noemer 'Ode' een concert van Sandra van Nieuwland in de Kloosterkerk.

Zangeres en songwriter Sandra van Nieuwland vindt in 2012 de spotlights dankzij haar deelname aan The Voice of Holland en breekt daarna door op de hitlijsten Ze geeft al snel het debutalbum And More uit. In 2022 verscheen haar vijfde album genaamd Wonderland dat volgens het blad OOR 'een ontzettend aangename plaat vol prachtige gezongen gevoelige pianoballads en leuke popsongs' is.

Tijdens dit ODE-concert treedt Sandra op in akoestische setting, bijgestaan door pianist en producer Len van de Laak. Ruimte voor kleine verhalen, maar vooral prachtige liedjes uit haar gehele repertoire.

Het concert begint om 20.00 uur (tijd nog onder voorbehoud).

Kaarten à € 12.00 zijn te bestellen via www.spotgroningen.nl of klik op bijgaande link: https://www.spotgroningen.nl/programma/ode-sandra-van-nieuwland/

Sandra van Nieuwland.jpg

Kerstconcert TheSingers 16 december 2018

Op zondag 16 december geven TheSingers weer een kerstconcert in de Kloosterkerk in Thesinge. Ze brengen, onder leiding van Cees Leurs, kerstliederen uit alle windstreken ten gehore.

Kom luisteren en laat u verwonderen en verrassen!

Emma Boschma verzorgt de muzikale begeleiding en het muzikale intermezzo. Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een hapje en drankje voor iedereen. Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen in de Kloosterkerk graag vooraf kaartjes reserveren. Dit kan via de koorleden van TheSingers of via Mieke van’t Hoog (mnvanthoog@gmail.com).

kerst18flyer.jpg

Veur Aaltied

veuraltied kop.png

Onder de projectnaam Veur Aaltied presenteert Stichting Pandeon volgend jaar bij tien verschillende oude Groninger kerken een theatervoorstelling. Basis voor elke voorstelling zijn de historische verhalen rond de kerk, het kerkhof en het dorp. Voor elk van de tien kerken wordt een eigen uniek stuk geschreven, dat uiteindelijk in of rond de kerk gespeeld wordt. Naast de verhalen neemt het orgel ook een belangrijke plek in. Ook Thesinge doet aan dit project mee. De datum voor de voorstelling staat al vast: zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019.

TheSingers gonna Sing: julileumconcert

10 jaar Jong ! TheSingers gonna Sing.

“TheSingers gonna sing” is de titel van het jubileumconcert dat TheSingers geven op zondag 25 juni in de kloosterkerk van Thesinge.

Het is alweer 10 jaar geleden dat ter gelegenheid van de opening van “Het Trefpunt” een koor werd geformeerd in Thesinge. Onder de bezielende leiding van Truus Schouten studeerden de zangers een programma in, waarmee ze trots op hun eerste podium stonden en met succes een concert gaven. Dat bleek zo leuk dat besloten werd ermee door te gaan en zo gaven TheSingers de afgelopen 10 jaar menig concert. Meestal als afsluiting van het seizoen, maar soms ook rond kerst. Daarnaast waren er enkele flashmobs, optredens elders, medewerking aan een korenfestival en samenwerking met andere koren.

Het repertoire van TheSingers is zeer divers: wereldmuziek, chansons, renaissanceliederen, klassiek en ook pop wordt gezongen.

De warme en vriendschappelijke sfeer in het koorgezelschap geeft de klank extra kleur, en met de mooie akoestiek van de kloosterkerk is het heerlijk zingen en luisteren.

Voor dit jubileumconcert staan stukken van de afgelopen tien jaar op het programma maar ook veel nieuwe songs. Zo worden enkele nummers gezongen van het Beatles album Sgt.Pepper’s Lonely Hearts Club Band, dat ook in juni jubileert (50 jr.). Tevens worden er twee liederen van John Rutter en “Healing Light” van Karl Jenkins gebracht.

Het meeste wordt vierstemming gezongen en enkele liedjes worden door kleine groepjes gedaan, of met koor en solisten.

Onder de inspirerende leiding van dirigent Cees Leurs en met pianobegeleiding van Lammert Wiersma, belooft het een veelzijdig en spetterend concert te worden, dus mis het niet, en komt dat zien……… en natuurlijk vooral ook horen !

De uitvoering is op zondag 25 juni in de kloosterkerk van Thesinge om 14.00 uur. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje gezellig napraten met elkaar en de koorleden.

Entree: 7,50 Euro en kinderen t/m 12 jaar gratis.

Reserveren is aan te raden, liefst tijdig.

Reserveren kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl of 050-3022852.

(Mocht het concert snel zijn uitverkocht, dan wordt mogelijk dezelfde middag een 2e concert gegeven om 16.00 uur.)

voor flyer: klik hier

Vooraankondiging 10 jaar TheSingers 25 juni a.s.

Op zondagmiddag 25 juni vieren TheSingers in thuisbasis de Kloosterkerk in Thesinge hun 10-jarig jubileum.

Dit doen ze met een concert, waarin een greep uit 10 jaar repertoire, en nieuw ingestudeerde liederen, folk, klassiek, pop.
En natuurlijk een gezelllige nazit met feestelijk eten en drinken.

Nadere informatie volgt, maar zet het alvast in de agenda!

Klik de lees verder voor nog meer beelden uit 10 jaar TheSingers:

P1030299.JPG

Kloosterkerk, TheSingers en Thesingers in beeld voor theatervoorstellingen

In maart werden de opnames voor deze clip, waaraan veel Thesingers meewerkten, gemaakt in de Kloosterkerk in Thesinge.

Dit alles ter promotie van: Veur Aaltied

In tien oude Groninger kerken met daarin een historisch en goed bespeelbaar orgel, presenteren we een voorstelling die een combinatie is van een orgelcompositie, andere muzikale bijdragen en een theatervoorstelling. De levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten vormen de basis voor het scenario van de voorstellingen. Deze opzet is voor alle tien locaties hetzelfde, maar de voorstellingen worden op inhoud per locatie, samen met plaatselijke amateurs op maat gemaakt waardoor er tien unieke producties ontstaan.

Meer informatie op www.pandeon.nl

Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.32.29.png Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.33.53.png Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.33.31.png Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.33.13.png

Licht en Luister in Kloosterkerk

Een concert rond de overgang van donker naar licht, met kerstliederen uit diverse windstreken.

Op zondagmiddag 18 december klinken er kerstklanken in de Kloosterkerk in Thesinge.

Het koor TheSingers heeft o.l.v. dirigent Cees Leurs oud en nieuw repertoire ingestudeerd. Ze brengen liederen ten gehore vanuit de Middeleeuwen tot Taizé, van uitbundig tot verstild, en in verschillende talen, vrolijk, swingend, gevoelig, ontroerend.

Het zijn bekende en onbekende liederen waarin universele thema’s als verbinding, hoop, zegen en licht verwerkt zijn.

De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Lammert Wiersma (piano en orgel), Marjanne Munniksma (dwarsfluit) en Jolanda Tuinstra (dwarsfluit).

Aanvang 15 uur, met afsluitend glühwein en warme chocolademelk. Entree 7,50 (Kinderen t/m 12 jaar gratis)

Reserveren kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl 0f 050-3022852

licht en luister flyer.jpg

Zomers Verlangen op een zomerse middag in en rond de Kloosterkerk, Thesinge

Het koor TheSingers verzorgde op zondagmiddag 18 juni een optreden met liederen uit de renaissance en uit onze tijd.
Op You Tube zijn daarvan een aantal te horen en te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=rBXe8flGMoY
https://www.youtube.com/watch?v=wz3UCKWADDQ
en voor wie er dan nog niet genoeg van heeft:
https://www.youtube.com/channel/UCaozqZV_CXF7aJ2wc5Y6QVg

theSingers-kleiner.jpg

TheSingers zingen van Zomers Verlangen: zondagmiddag 12 juni, Kloosterkerk

Het Thesinger koor TheSingers geeft o.l.v. Cees Leurs een zomers concert vol van verlangen, liefde en loslaten.

Met lichte muziek uit de renaissance en uit onze tijd, en m.m.v. pianist Lammert Wiersma en het Peizer Hop Kwartet, bestaande uit Ananda Spies, Marie-Louise Coenen-Bakker, Gea Drewes en Gerrie Verdenius.

De vaak swingende muziek uit onze tijd, o.a. Bohemian Rhapsody, Summer in the City en Java Jive vormt een spannend en sprankelend contrast met de gedragen renaissance liederen, o.a. Bonjour Mon Coeur, Matona, Mia Cara en Tourdion, mooi aangevuld met intermezzi van het Peizer Hop Kwartet, o.a. een deel van het tweede Brandenburgs Concert en El Condor Pasa.

Zoals u gewend bent bij TheSingers kunt u na aflloop nagenieten, binnen of buiten, met lekkere hapjes en drankjes.

Op zondag 12 juni, 15.00 uur Kloosterkerk te Thesinge. entree 7,50 (kinderen t/m 12 jr. 4,00) incl. 1 consumptie reserveren bij Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl of 050-3022852

flyer zomers verlangen ts2016.jpg

Agenda
juni 2023
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
juli 2023
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Binnenkort in Thesinge
17 juni 2023
Decennia 2023

Vanaf 20:00 uur | Dorpshuis Trefpunt | kaarten (€ 5,-) bestel je hier

decennia2023.jpg

Foto van de maand
IMG_3003.JPG

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda