thesinge.com
Kerstconcert TheSingers zondag 18 december 2022

Op zondag 18 december aanstaande geven TheSingers een Kerstconcert in de Kloosterkerk in Thesinge.

Het laatste optreden als koor was op 13 oktober 2019. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de zangeressen en zangers van het koor er alles aan doen om een mooie presentatie van hun kunnen neer te zetten. Er wordt intensief gerepeteerd om de door het koor gekozen kerstliederen zo mooi mogelijk te presenteren.

Onder leiding van dirigent Cees Leurs komt er een uitgebreide variatie aan liederen voorbij. Vanaf de 17de tot en met de 20ste eeuw. Bekende en onbekende liederen, ook mijnheer J.S. Bach doet mee en een oud Frans kerstlied dat wellicht bekender zal klinken dan verwacht.

TheSingers hebben besloten een dubbelconcert te geven.
2 keer wordt het volledige repertoire gezongen. Om 16 en 19 uur. Dit om zoveel mogelijk mensen in de kleine, sfeervol aangeklede kerk te kunnen ontvangen.

Het concert kent geen pauze, wel een klein muzikaal intermezzo door Emma Boschma op de piano. Na het optreden is er de mogelijkheid om nog even te blijven napraten met koffie, thee, glühwein, chocolademelk en kerstkransjes.

De entree is €10.00 Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor reservering graag aangeven of je het middagconcert of het avondconcert wil bijwonen.

Kaarten bestellen bij Theo de Wit, tj.dewit@ziggo.nl. 050-3022852

NL33RBRB0944304915 t.n.v. Thesingers

affiche kerstconcert 2022.png

Voorstelling van Waark uitverkocht

Beste mensen,

De voorstelling van WAARK op vrijdagavond 18 november in Thesinge is helemaal uitverkocht. Je kunt natuurlijk een mailtje sturen, dan zetten we je op de wachtlijst. Misschien heb je geluk en komt er een plek vrij.

Vriendelijke groet: Annelies Hofstede en Pluc Plaatsman

mailadres voor reserveringen: kaartjes@dorpshuisthesinge.com

waark uitverkocht.jpg

Concert Gebint Kwintet met 'Baisez-moi, Kus Mij'

(ingezonden mededeling)

Met een poëtisch concert presenteert Het Gebint Kwintet composities van Josquin des Prez en Spoken word als hedendaagse reacties daarop. Dit eerbetoon aan de componist komt 501 jaar na zijn overlijden. 

De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het leven van Jezus en zijn moeder Maria. Josquin componeert in de traditie van eenstemmige gregoriaanse gezangen. Hij vervolmaakt in een geheel eigen stijl deze liederen tot bouwwerken met verschillende zanglijnen waarbij elke stem even belangrijk is. Het Gebint Kwintet brengt een keuze uit zijn vijfstemmig repertoire en plaatst deze composities in de huidige tijd door afwisseling met spoken word. De spoken word teksten zijn geschreven door Sarah Pelupessy en Peter Veen. Ze worden door Sarah ten gehore gebracht. 

Het Gebint Kwintet bestaat uit: Corin Tholen (sopraan) | Hiltje Kamminga (alt) | Karel Eggen (tenor) | Peter Naaktgeboren (tenor) | Peter Roelofsz (bas)

Spoken word Artist Sarah Pelupessy 

Regie Minou Otten | Teksten Peter Veen, Sarah Pelupessy en Remco Campert | Muzikale coaching Merlijn Wackers

Deze voorstelling is tot stand gekomen dankzij Stichting Podia Midden-Drenthe en financieel mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en het Wildervank fonds.

De voorstelling op zondagmiddag 2 oktober in de Kloosterkerk duurt een uur. Aanvang 15.00 uur en de entree bedraagt € 10,00

Kaarten reserveren: Stuur een mail naar peter@hetgebint.nl om jouw kaarten te reserveren. Kaarten ook te koop aan de kassa.

Expositie Waddenkunstkring ' Met het oog op het Wad '

(ingezonden persbericht)

Expositie Waddenkunstkring In de Kloosterkerk te Thesinge         

Op vrijdag 2 september om 19.00 uur opent tweede kamerlid voor de PvdA Henk Nijboer de expositie:

'Met het oog op het Wad II'

De Expositie is te bezoeken van 2 september t/m 11 september en elke dag geopend van 13.00 -17.00 uur.

De WaddenKunstKring viert dit jaar haar 25 jarig bestaan. Ze ziet nog steeds grote bedreigingen door allerlei activiteiten op het Wad.

Het Waddengebied is nota bene door de UNESCO aangemerkt als werelderfgoed, en wordt nog steeds bedreigd.

De tentoonstelling in Thesinge is de tweede in de serie van drie in 2022. De eerste was een druk bezochte tentoonstelling op Schiermonnikoog en de derde zal aan het eind van dit jaar in het klooster van Ter Apel. plaatsvinden. De WKK is bezig om het jubileumjaar af te sluiten met tentoonstellingen in Duitsland.

De WaddenKunstKring (WKK), opgericht op 25 mei 1997 te Assen, heeft als doel het vergroten van de bewustwording van het feit dat de mensheid de verantwoordelijkheid heeft zorgvuldig met zijn omgeving om te gaan. Voor de WKK is hierbij het Waddengebied het belangrijkste aandachtspunt.

Voor de leden van de WaddenKunstKring, die werken vanuit diverse disciplines in de beeldende kunst, is het Wad de belangrijkste inspiratiebron.

Het kunstenaarsvak is een eenzaam beroep: werken in je eentje in het atelier of werkplaats. Het is daarom bijzonder dat kunstenaars zich verenigen en gezamenlijk werken aan een gesteld doel. Gezamenlijk zijn ze doordrongen van het feit dat dit unieke natuurgebied in zijn natuurlijke staat behouden moet blijven.

De WKK-leden zetten zich in om waar maar mogelijk door exposities de schoonheid en de bedreigingen van het Waddengebied te laten zien. Kunstenaars proberen de spreekbuis van het Wad zelf te zijn: 'Mensen let op mij, let op mijn bijzondere rol in het wereldecosysteem'!

De expositie sluit aan op het thema van het open monumentenweekend: 'Duurzaamheid'.

In Thesinge exposeren de volgende kunstenaars:

> Minne Onnes. Zeeschilderijen
> Geert de Weerd              Wad schilderijen
> Saskia  Westenberg       Schilderijen
> Marius van der Put          Schilderijen
> Laura Zwaneveld             Foto's /schilderijen
> Henk ter Horst                 Schilderijen
> Jaap Knip                        Ruimtelijk werk
> Wim de Boer                   Keramiek
> Jan Erik Wedholm           Schilderijen
> Riemke Bouwman           Ruimtelijk werk
> Alexandra Oterdoom       Schilderijen
> Trijni Holman                   Schilderijen

> Annemarie Veenstra       Ruimtelijk werk

Theo de Wit, voorzitter | 050 - 3022852 of 06 513 23 660

Trijni van der Sluis, secretaris | 0592 - 399390

Affiche Waddenkunstkring.jpg

Expositie Annemiek Meijer en Jeannet Schipper

(ingezonden mededeling)

In de laatste twee weekenden van september exposeren Jeanet Schipper en Annemiek Meijer voor een derde keer in de Kloosterkerk.

Annemiek schildert voornamelijk met acrylverf en inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving. Dat levert kleurrijke schilderijen op.

Het werk van Jeanet is veelzijdig. Zij boetseert, handvormt en maakt gebruiksgoed op de pottenbakkersschijf. Tijdens de expositie laat zij o.a. werk van paperclay, pitfire gestookte objecten en handgevormd gebruiksgoed zien.

Hun werk komt in de Kloosterkerk goed tot z'n recht en een bezoek aan de Kloosterkerk in Thesinge levert een sfeervol en gezellig uitje op, dat is de moeite waard.

De tentoonstelling is te zien in de weekenden van 17/18 en 24/25 september en is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Doordeweeks is de kerk gesloten voor bezoek.

BAC35DDDC9B64BB5AE1D7D044B2D9E50.jpg

Toneelgroep Waark met Staait n Bisschop veur stad

image.png

Jaren geleden konden we in onder andere dorpshuis Trefpunt genieten van de stukken die Just Vink schreef voor Theater te Water. Just Vink is een tijdje gestopt met schrijven maar in dit jaar dat het 350 jaar geleden is dat Bommen Berend de stad Groningen belegerde heeft hij de pen weer ter hand genomen en een stuk geschreven onder de naam 'Staait n Bisschop Veur Stad'. Een heerlijke, luchtige en muzikale voorstelling met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen, een voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor.

Op vrijdagavond 18 november 2022 om 20.00 uur komt toneelgroep Waark met dit stuk naar Thesinge.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Just Vink en Ben Smit heeft de vertaling in het Gronings op zich genomen. U kunt de kaarten nu bestellen en wacht niet te lang, het kan wel eens heel snel gaan.

Even alles op een rijtje:

Toneelgroep Waark met 'Staait n bisschop veur stad' | Dorpshuis Trefpunt, Kerkstraat 5, Thesinge | Vrijdagavond 18 november 2022 | Aanvang: 20.00 uur | Entree 12,50 euro | kaarten via de mail: kaartjes@dorpshuisthesinge.com of bellen met 06 14948438 (Pluc Plaatsman).

image.png

Muziek van Italiaanse en Franse componisten uit de 17e en 19e eeuw

(ingezonden mededeling)

Amarant strijkers ensemble o.l.v Carolien van Willigen brengt muziek van Italiaanse en Franse componisten uit de 17e en 19e eeuw

Vaak denkt men dat klassieke muziek zwaar en somber klinkt. Vanmiddag kunt u horen dat dit op een misverstand berust. Het Amarant strijkers ensemble speelt voor u muziek van Italiaanse en Franse componisten uit de 17e en 19e eeuw. Een programma van minder bekende werken van o.a. Albinoni, Vivaldi, Boismortier en anderen. Voor de pauze neemt het Amarant u mee naar Italië, het land waar de opera zich ontwikkelde.

Na de pauze kunt u luisteren naar muziek uit Frankrijk; het land van de dans.

Tussen de delen zal steeds een korte toelichting worden gegeven (door Carolien van Willigen) over de uit te voeren composities.

Kloosterkerk, zondag 22 mei 2022 | Aanvang:15.00 uur | Entree 10,00 (kinderen gratis)

IMG-20220422-WA0000.jpg

foto Peter Verboom

Meezingen in Thesinge gaat niet door

Beste (eventuele) Meezingers,

Het spektakel 'Meezingen in Thesinge' van zondagmiddag 10 april 2022 is door omstandigheden afgelast.

Meezingen in Thesinge A4:Vol 4:afgelast.jpg

Maaike Ouboter komt naar Thesinge / concert uitverkocht

Afbeelding1.jpg

Onze provincie telt vele prachtige, vaak eeuwenoude kerken. Het is een bijzondere belevenis om op die plekken te genieten van zowel de allerbeste singer-songwriters als van prachtige klassieke muziek.

Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen organiseren nogmaals ODE. In het kader hiervan komt Maaike Ouboter voor een concert naar Thesinge.

Maaike Ouboter maakte in 2013 tijdens het televisieprogramma De Beste Singer-songwriter van Nederland een verpletterende indruk met het nummer Dat ik je mis. Afgelopen oktober verscheen haar derde album Harnas van Glas, waarop ze met elf fraaie nummers de diepte induikt. Kleine, muzikale verhalen die in intieme setting het allerbest tot hun recht komen.

Kloosterkerk Thesinge, Kapelstraat 2 | Zondag 15 mei 2022
Aanvang 15:00 uur | Toegang € 15,00; reserveren verplicht

Kaarten: https://www.spotgroningen.nl/nieuws/tweede-editie-ode-van-start/

Helaas ... kaarten voor dit concert zijn inmiddels (1.04.2022) al uitverkcht...

Concert Tous les Oiseaux d'Europe uitverkocht; reservelijst

Beste bezoekers en Vrienden van Felicitas,

Het concert van Tous les Oiseaux d'Europe op 3 april aanstaande is helaas uitverkocht. Dat is heel jammer als je nog een kaartje wil bemachtigen. Maar, er is een beperkte reservelijst, dus is er kans alsnog te komen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com

We laten je weten of het zin heeft te wachten.

Vriendelijke groet namens Stichting Felicitas, Pluc Plaatsman.

Tous les oiseaux d'europe:A6.jpg

Tous les Oiseaux d'Europe sluiten af....

Tous les Oiseaux d'Europe sluiten af....

De laatste voorstelling van dit wel heel korte seizoen is ook de laatste voorstelling van het huidige bestuur. Na een lange periode neemt het bestuur van Stichting Felicitas, Marion Vuijst, Clara van Zanten en Pluc Plaatsman, afscheid van hun werkzaamheden.

De laatste voorstelling is ook een bijzondere voorstelling, een feestje voor het oor in dit geval. We hebben het koor Tous les Oiseaux d'Europe gevraagd het seizoen af te sluiten en gelukkig doen ze dat graag en daar zijn wij heel erg blij mee. Dat gaat allemaal gebeuren op zondagmiddag 3 april in de Kloosterkerk van Thesinge. We beginnen om 15.00 uur, de entree voor de voorstelling bedraagt € 10,00 en koffie en/of thee in de pauze zijn gratis. Naderhand is er tijd voor een drankje en tijd nog even na te praten.

Kaarten reserveren: stuur een mail naar stichtingfelicitas@gmail.com of bel 06 14948438 (Pluc Plaatsman).

We hopen op een volle bak.

Vriendelijke groeten namens Stichting Felicitas: Marion Vuijst | Clara van Zanten | Pluc Plaatsman.

Tous les oiseaux d'europe:klein.jpg

Financieel overzicht voorstelling Marjolein Meijers

Beste lezer,

Voor de nodige transparantie en voor de geïnteresseerden hierbij het financieel overzicht van de voorstelling van Marjolein Meijers op zaterdagavond 21 februari 2022 in dorpshuis Trefpunt te Thesinge.

Met vriendelijke groet, Stichting Felicitas.

stichtingfelicitas@gmail.com | contactpersoon Pluc Plaatsman | tel. 06 14948438

Financieel verslag Marjolein Meijers.doc

Marjolein Meijers met een heerlijk programma/gewijzigd bericht

De voorstelling van Marjolein Meijers begint om 19.30 uur

Op het programma van Stichting Felicitas staat op zaterdagavond 12 februari een optreden gepland van Marjolein Meijers in het dorpshuis.

Even over Marjolein Meijers:

' Marjolein Meijers voorstellingen worden steevast onthaald op lovende kritieken. Tijdens haar optredens leidt zij het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. De liedjes wordt omlijst met smeu•ge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach' (Kijk ook op www.marjoleinmeijers.nl).

Over de organisatie van de avond:

De avond begint om 19.30 uur, dit geeft ons wat meer ruimte om alles goed te organiseren.

Voor het bezoek aan de voorstelling gelden de coronaregels van de Rijksoverheid:

Voor toegang heeft iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. Er zijn meerdere manieren waarop je een coronatoegangsbewijs kan krijgen:

  • een negatieve testuitslag;
  • of een vaccinatiebewijs;
  • of een bewijs dat u bent hersteld van corona.

Draag een mondkapje en houd anderhalve meter afstand, ook als je je in de zaal beweegt. Als je zit mag het mondkapje af.

We hebben plaats voor 50 bezoekers en er hebben zich inmiddels 50 mensen aangemeld (30-01-2022). Je kunt een plekje krijgen op de wachtlijst dan heb je misschien alsnog een kans; houd dan wel je mail in de gaten. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar stichtingfelicitas@gmail.com, of te bellen 06 14948438 (Pluc Plaatsman).

Stichting Felicitas, Marion Vuijst, Clara van Zanten en Pluc Plaatsman

Marjolein Meijers:klein.jpg

Natuurconcert TheSingers

Spirit of the Wind

Natuurconcert TheSingers Zondag 13 oktober 2019

Op zondag 13 oktober geven TheSingers een concert in de Kloosterkerk in Thesinge met de titel: Spirit of the Wind! Onder leiding van dirigent Cees Leurs en regisseur Ben Smit, neemt het koor u mee op muzikale reis door de natuur.

Emma Boschma verzorgt de muzikale begeleiding en het muzikale intermezzo.

Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een hapje en drankje voor iedereen.

Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen in de Kloosterkerk graag vooraf kaartjes reserveren. Dit kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl/050 3022852

Kaartjes kosten €10,- , kinderen tm 12 jaar gratis.

vliegerflyer spirit of the wind 19.jpg

Kerstconcert TheSingers 16 december 2018

Op zondag 16 december geven TheSingers weer een kerstconcert in de Kloosterkerk in Thesinge. Ze brengen, onder leiding van Cees Leurs, kerstliederen uit alle windstreken ten gehore.

Kom luisteren en laat u verwonderen en verrassen!

Emma Boschma verzorgt de muzikale begeleiding en het muzikale intermezzo. Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een hapje en drankje voor iedereen. Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen in de Kloosterkerk graag vooraf kaartjes reserveren. Dit kan via de koorleden van TheSingers of via Mieke van’t Hoog (mnvanthoog@gmail.com).

kerst18flyer.jpg

Agenda
december 2022
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
januari 2023
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Binnenkort in Thesinge
10 december 2022
Kerstboom op Smidshouk

We zijn dit jaar vroeg, maar op 10 december gaan we om 16:30 uur het licht van de kerstboom weer ontsteken. Smidshouk wordt dan weer sfeervol aangekleed met vuurkorven, muziek, en warme chocolademelk of Glühwein voor iedereen.
Graag zien we jullie allemaal!

Oproep: Lijkt het je leuk om eenmalig of jaarlijks te helpen met flyer rondbrengen, boom versieren, opbouwen, chocolademelk of Glühwein schenken, laat het ons weten! We werken efficiënt via draaiboek, maar kunnen best wat versterking gebruiken. Meld je bij een van ons of stuur een mail naar peter.tjeerdsma@gmail.com.

Foto van de maand
202210_bieten_kvdb.jpg

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda