thesinge.com
Muziek van Italiaanse en Franse componisten uit de 17e en 19e eeuw

(ingezonden mededeling)

Amarant strijkers ensemble o.l.v Carolien van Willigen brengt muziek van Italiaanse en Franse componisten uit de 17e en 19e eeuw

Vaak denkt men dat klassieke muziek zwaar en somber klinkt. Vanmiddag kunt u horen dat dit op een misverstand berust. Het Amarant strijkers ensemble speelt voor u muziek van Italiaanse en Franse componisten uit de 17e en 19e eeuw. Een programma van minder bekende werken van o.a. Albinoni, Vivaldi, Boismortier en anderen. Voor de pauze neemt het Amarant u mee naar Italië, het land waar de opera zich ontwikkelde.

Na de pauze kunt u luisteren naar muziek uit Frankrijk; het land van de dans.

Tussen de delen zal steeds een korte toelichting worden gegeven (door Carolien van Willigen) over de uit te voeren composities.

Kloosterkerk, zondag 22 mei 2022 | Aanvang:15.00 uur | Entree 10,00 (kinderen gratis)

IMG-20220422-WA0000.jpg

foto Peter Verboom

Meezingen in Thesinge gaat niet door

Beste (eventuele) Meezingers,

Het spektakel 'Meezingen in Thesinge' van zondagmiddag 10 april 2022 is door omstandigheden afgelast.

Meezingen in Thesinge A4:Vol 4:afgelast.jpg

Maaike Ouboter komt naar Thesinge / concert uitverkocht

Afbeelding1.jpg

Onze provincie telt vele prachtige, vaak eeuwenoude kerken. Het is een bijzondere belevenis om op die plekken te genieten van zowel de allerbeste singer-songwriters als van prachtige klassieke muziek.

Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen organiseren nogmaals ODE. In het kader hiervan komt Maaike Ouboter voor een concert naar Thesinge.

Maaike Ouboter maakte in 2013 tijdens het televisieprogramma De Beste Singer-songwriter van Nederland een verpletterende indruk met het nummer Dat ik je mis. Afgelopen oktober verscheen haar derde album Harnas van Glas, waarop ze met elf fraaie nummers de diepte induikt. Kleine, muzikale verhalen die in intieme setting het allerbest tot hun recht komen.

Kloosterkerk Thesinge, Kapelstraat 2 | Zondag 15 mei 2022
Aanvang 15:00 uur | Toegang € 15,00; reserveren verplicht

Kaarten: https://www.spotgroningen.nl/nieuws/tweede-editie-ode-van-start/

Helaas ... kaarten voor dit concert zijn inmiddels (1.04.2022) al uitverkcht...

Concert Tous les Oiseaux d'Europe uitverkocht; reservelijst

Beste bezoekers en Vrienden van Felicitas,

Het concert van Tous les Oiseaux d'Europe op 3 april aanstaande is helaas uitverkocht. Dat is heel jammer als je nog een kaartje wil bemachtigen. Maar, er is een beperkte reservelijst, dus is er kans alsnog te komen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com

We laten je weten of het zin heeft te wachten.

Vriendelijke groet namens Stichting Felicitas, Pluc Plaatsman.

Tous les oiseaux d'europe:A6.jpg

Mien tante Agga

Tante Gerarda (Agga) Geertsema speelde een belangrijke rol in de bakkersfamilie in het naoorlogse Muntendam, waar actrice Janneke Geertsema opgroeide. Toen Janneke Geertsema in 1948 werd geboren, was haar tante Agga 41 jaar oud. Agga werd als minder begaafd beschouwd: ze moest achterin de klas zitten en werd uiteindelijk van school gehaald omdat ze niet tegen de rook van de kolenkachel kon. Ze ging vervolgens brood bezorgen in Tussenklappen, tot aan Zuidbroek.

Al 30 jaar een plan

Janneke Geertsema is een van de vaste spelers van de Groningstalige theatergroep Waark. Sinds de start van het gezelschap in 1973 was ze te zien in zo'n zestien producties en heeft ze - niet alleen binnen Waark - een indrukwekkend CV opgebouwd. Al ruim dertig jaar heeft ze het plan - samen met regisseur Harm-Ydo Hilberdink - om een theatrale verbeelding te maken van haar jeugdjaren in Oost-Groningen. Deze plannen worden nu eindelijk gerealiseerd door Janneke en Harm-Ydo (bij Waark o.a. bekend van 'Scholten Zienent' en van de tv-serie 'Boven Wotter').

Jan Veldman, die voor Waark ook de teksten schreef van 'Haardloper Huzengoa' en 'De Menalda vetes', schreef de tekst van deze prachtige monoloog.

Tijdsbeeld

In de monoloog krijgen we door de ogen van Agga een tijdsbeeld gepresenteerd waarin o.a. de oorlog en de Jodenvervolging hun schaduwen vooruitwerpen. En we zien de tijd van de wederopbouw.
In het Amerika van de jaren dertig ontwerpt de Ostfries Ubbe Iwerks als partner van Walt Disney de cartoonfiguur Mickey Mouse. Tante Agga ziet in 1937 voor het eerst een afbeelding ervan in het blad Vrouwenleven en begint te breien om vervolgens nooit meer op te houden...
Tante Agga ziet alles gebeuren, blijft zichzelf en zo wordt ze voor Janneke de personificatie van een verloren gegane tijd.

Als geen ander weet schrijver Jan Veldman de juiste, beeldende toon te treffen. In het harde en prachtige Gronings van Muntendam zet hij een tijdsbeeld neer dat gaat leven. Tante Agga maakt vanzelfsprekend deel uit van dat taaldecor en we voelen de band tussen tante en nicht Geertsema.

waark2022-1.jpg

WAARK speult: Mien tanne Agga op 30 september in Thesinge. Reserveren kan via trefpunt@thesinge.com, zie voor actuele informatie de agenda op deze site.

Muntendam, massee en Mickey Mouzen

spel: Janneke Geertsema

tekst: Jan Veldman

regie: Harm-Ydo Hilberdink

www.waark.nl

Tous les Oiseaux d'Europe sluiten af....

Tous les Oiseaux d'Europe sluiten af....

De laatste voorstelling van dit wel heel korte seizoen is ook de laatste voorstelling van het huidige bestuur. Na een lange periode neemt het bestuur van Stichting Felicitas, Marion Vuijst, Clara van Zanten en Pluc Plaatsman, afscheid van hun werkzaamheden.

De laatste voorstelling is ook een bijzondere voorstelling, een feestje voor het oor in dit geval. We hebben het koor Tous les Oiseaux d'Europe gevraagd het seizoen af te sluiten en gelukkig doen ze dat graag en daar zijn wij heel erg blij mee. Dat gaat allemaal gebeuren op zondagmiddag 3 april in de Kloosterkerk van Thesinge. We beginnen om 15.00 uur, de entree voor de voorstelling bedraagt € 10,00 en koffie en/of thee in de pauze zijn gratis. Naderhand is er tijd voor een drankje en tijd nog even na te praten.

Kaarten reserveren: stuur een mail naar stichtingfelicitas@gmail.com of bel 06 14948438 (Pluc Plaatsman).

We hopen op een volle bak.

Vriendelijke groeten namens Stichting Felicitas: Marion Vuijst | Clara van Zanten | Pluc Plaatsman.

Tous les oiseaux d'europe:klein.jpg

Financieel overzicht voorstelling Marjolein Meijers

Beste lezer,

Voor de nodige transparantie en voor de geïnteresseerden hierbij het financieel overzicht van de voorstelling van Marjolein Meijers op zaterdagavond 21 februari 2022 in dorpshuis Trefpunt te Thesinge.

Met vriendelijke groet, Stichting Felicitas.

stichtingfelicitas@gmail.com | contactpersoon Pluc Plaatsman | tel. 06 14948438

Financieel verslag Marjolein Meijers.doc

Marjolein Meijers met een heerlijk programma/gewijzigd bericht

De voorstelling van Marjolein Meijers begint om 19.30 uur

Op het programma van Stichting Felicitas staat op zaterdagavond 12 februari een optreden gepland van Marjolein Meijers in het dorpshuis.

Even over Marjolein Meijers:

' Marjolein Meijers voorstellingen worden steevast onthaald op lovende kritieken. Tijdens haar optredens leidt zij het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. De liedjes wordt omlijst met smeu•ge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach' (Kijk ook op www.marjoleinmeijers.nl).

Over de organisatie van de avond:

De avond begint om 19.30 uur, dit geeft ons wat meer ruimte om alles goed te organiseren.

Voor het bezoek aan de voorstelling gelden de coronaregels van de Rijksoverheid:

Voor toegang heeft iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. Er zijn meerdere manieren waarop je een coronatoegangsbewijs kan krijgen:

  • een negatieve testuitslag;
  • of een vaccinatiebewijs;
  • of een bewijs dat u bent hersteld van corona.

Draag een mondkapje en houd anderhalve meter afstand, ook als je je in de zaal beweegt. Als je zit mag het mondkapje af.

We hebben plaats voor 50 bezoekers en er hebben zich inmiddels 50 mensen aangemeld (30-01-2022). Je kunt een plekje krijgen op de wachtlijst dan heb je misschien alsnog een kans; houd dan wel je mail in de gaten. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar stichtingfelicitas@gmail.com, of te bellen 06 14948438 (Pluc Plaatsman).

Stichting Felicitas, Marion Vuijst, Clara van Zanten en Pluc Plaatsman

Marjolein Meijers:klein.jpg

Natuurconcert TheSingers

Spirit of the Wind

Natuurconcert TheSingers Zondag 13 oktober 2019

Op zondag 13 oktober geven TheSingers een concert in de Kloosterkerk in Thesinge met de titel: Spirit of the Wind! Onder leiding van dirigent Cees Leurs en regisseur Ben Smit, neemt het koor u mee op muzikale reis door de natuur.

Emma Boschma verzorgt de muzikale begeleiding en het muzikale intermezzo.

Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een hapje en drankje voor iedereen.

Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen in de Kloosterkerk graag vooraf kaartjes reserveren. Dit kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl/050 3022852

Kaartjes kosten €10,- , kinderen tm 12 jaar gratis.

vliegerflyer spirit of the wind 19.jpg

Kerstconcert TheSingers 16 december 2018

Op zondag 16 december geven TheSingers weer een kerstconcert in de Kloosterkerk in Thesinge. Ze brengen, onder leiding van Cees Leurs, kerstliederen uit alle windstreken ten gehore.

Kom luisteren en laat u verwonderen en verrassen!

Emma Boschma verzorgt de muzikale begeleiding en het muzikale intermezzo. Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een hapje en drankje voor iedereen. Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen in de Kloosterkerk graag vooraf kaartjes reserveren. Dit kan via de koorleden van TheSingers of via Mieke van’t Hoog (mnvanthoog@gmail.com).

kerst18flyer.jpg

Veur Aaltied

veuraltied kop.png

Onder de projectnaam Veur Aaltied presenteert Stichting Pandeon volgend jaar bij tien verschillende oude Groninger kerken een theatervoorstelling. Basis voor elke voorstelling zijn de historische verhalen rond de kerk, het kerkhof en het dorp. Voor elk van de tien kerken wordt een eigen uniek stuk geschreven, dat uiteindelijk in of rond de kerk gespeeld wordt. Naast de verhalen neemt het orgel ook een belangrijke plek in. Ook Thesinge doet aan dit project mee. De datum voor de voorstelling staat al vast: zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019.

TheSingers gonna Sing: julileumconcert

10 jaar Jong ! TheSingers gonna Sing.

“TheSingers gonna sing” is de titel van het jubileumconcert dat TheSingers geven op zondag 25 juni in de kloosterkerk van Thesinge.

Het is alweer 10 jaar geleden dat ter gelegenheid van de opening van “Het Trefpunt” een koor werd geformeerd in Thesinge. Onder de bezielende leiding van Truus Schouten studeerden de zangers een programma in, waarmee ze trots op hun eerste podium stonden en met succes een concert gaven. Dat bleek zo leuk dat besloten werd ermee door te gaan en zo gaven TheSingers de afgelopen 10 jaar menig concert. Meestal als afsluiting van het seizoen, maar soms ook rond kerst. Daarnaast waren er enkele flashmobs, optredens elders, medewerking aan een korenfestival en samenwerking met andere koren.

Het repertoire van TheSingers is zeer divers: wereldmuziek, chansons, renaissanceliederen, klassiek en ook pop wordt gezongen.

De warme en vriendschappelijke sfeer in het koorgezelschap geeft de klank extra kleur, en met de mooie akoestiek van de kloosterkerk is het heerlijk zingen en luisteren.

Voor dit jubileumconcert staan stukken van de afgelopen tien jaar op het programma maar ook veel nieuwe songs. Zo worden enkele nummers gezongen van het Beatles album Sgt.Pepper’s Lonely Hearts Club Band, dat ook in juni jubileert (50 jr.). Tevens worden er twee liederen van John Rutter en “Healing Light” van Karl Jenkins gebracht.

Het meeste wordt vierstemming gezongen en enkele liedjes worden door kleine groepjes gedaan, of met koor en solisten.

Onder de inspirerende leiding van dirigent Cees Leurs en met pianobegeleiding van Lammert Wiersma, belooft het een veelzijdig en spetterend concert te worden, dus mis het niet, en komt dat zien……… en natuurlijk vooral ook horen !

De uitvoering is op zondag 25 juni in de kloosterkerk van Thesinge om 14.00 uur. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje gezellig napraten met elkaar en de koorleden.

Entree: 7,50 Euro en kinderen t/m 12 jaar gratis.

Reserveren is aan te raden, liefst tijdig.

Reserveren kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl of 050-3022852.

(Mocht het concert snel zijn uitverkocht, dan wordt mogelijk dezelfde middag een 2e concert gegeven om 16.00 uur.)

voor flyer: klik hier

Vooraankondiging 10 jaar TheSingers 25 juni a.s.

Op zondagmiddag 25 juni vieren TheSingers in thuisbasis de Kloosterkerk in Thesinge hun 10-jarig jubileum.

Dit doen ze met een concert, waarin een greep uit 10 jaar repertoire, en nieuw ingestudeerde liederen, folk, klassiek, pop.
En natuurlijk een gezelllige nazit met feestelijk eten en drinken.

Nadere informatie volgt, maar zet het alvast in de agenda!

Klik de lees verder voor nog meer beelden uit 10 jaar TheSingers:

P1030299.JPG

Kloosterkerk, TheSingers en Thesingers in beeld voor theatervoorstellingen

In maart werden de opnames voor deze clip, waaraan veel Thesingers meewerkten, gemaakt in de Kloosterkerk in Thesinge.

Dit alles ter promotie van: Veur Aaltied

In tien oude Groninger kerken met daarin een historisch en goed bespeelbaar orgel, presenteren we een voorstelling die een combinatie is van een orgelcompositie, andere muzikale bijdragen en een theatervoorstelling. De levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten vormen de basis voor het scenario van de voorstellingen. Deze opzet is voor alle tien locaties hetzelfde, maar de voorstellingen worden op inhoud per locatie, samen met plaatselijke amateurs op maat gemaakt waardoor er tien unieke producties ontstaan.

Meer informatie op www.pandeon.nl

Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.32.29.png Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.33.53.png Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.33.31.png Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.33.13.png

Licht en Luister in Kloosterkerk

Een concert rond de overgang van donker naar licht, met kerstliederen uit diverse windstreken.

Op zondagmiddag 18 december klinken er kerstklanken in de Kloosterkerk in Thesinge.

Het koor TheSingers heeft o.l.v. dirigent Cees Leurs oud en nieuw repertoire ingestudeerd. Ze brengen liederen ten gehore vanuit de Middeleeuwen tot Taizé, van uitbundig tot verstild, en in verschillende talen, vrolijk, swingend, gevoelig, ontroerend.

Het zijn bekende en onbekende liederen waarin universele thema’s als verbinding, hoop, zegen en licht verwerkt zijn.

De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Lammert Wiersma (piano en orgel), Marjanne Munniksma (dwarsfluit) en Jolanda Tuinstra (dwarsfluit).

Aanvang 15 uur, met afsluitend glühwein en warme chocolademelk. Entree 7,50 (Kinderen t/m 12 jaar gratis)

Reserveren kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl 0f 050-3022852

licht en luister flyer.jpg

Agenda
juli 2022
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
augustus 2022
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Binnenkort in Thesinge
25 augustus 2022
Zummerspeulen 2022 - dag 1

Thumbnail image for Webbanner_Speldagen_2022.jpg

Dag 1 van de zummerspeulen - zie voor meer informatie: thesinge.com/zummerspeulen

Foto van de maand
koningsdag2022-kvdb.JPG

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda