thesinge.com
Voorjaarsconcert kamerorkest Clemens Schröner

(ingezonden mededeling)

Voorjaarsconcert door kamerorkest Clemens Schröner

Het Gronings kamerorkest Clemens Schröner geeft op vrijdag 31 mei 2024 om 20.15 uur uur een concert in de Kloosterkerk van Thesinge. Op het programma staat Symfonie 31 van Wolfgang Amadeus Mozart. Daarnaast spelen we ook nog de suite Le roi s'amuse van Léo Delibes en de Oud-Nederlandsche dansen van Julius Röntgen. Na afloop is er gelegenheid tot gezellig napraten met een hapje en een drankje. We verheugen ons op uw komst!

Vrijdag 31 mei om 20.15 uur | Kloosterkerk Thesinge, Kapelstraat 2 | Entree: €15, inclusief hapje en drankje

IMG_3330-1536x1024.jpg

Expositie Marcel Duran

'Schilder Streken'

Voor de 17e keer exposeert Marcel Duran rond de paasdagen zijn werk in de Kloosterkerk van Thesinge. De expositie getiteld 'Schilder Streken' is in de weekenden geopend van 13.00 - 17.00 uur en duurt van zaterdag 30 maart t/m zondag 14 april. ook op tweede Paasdag is de expositie te bezoeken.

PHOTO-2024-03-14-09-26-38.jpg   PHOTO-2024-03-14-09-27-12.jpg

Zondag 11 februari 2024 | Capella Groningen - Jubileumconcert - Aan het Deense hof

(ingezonden mededeling)

Concert Capella Groningen | Zondag 11 februari | Kloosterkerk | aanvang 15.00 uur | aan de zaal € 17,50 / bij reservering € 15,50 ; tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis.

Capella Groningen, het gerenommeerde koor dat al 35 jaar een prominente rol speelt in de uitvoering van middeleeuwse en renaissancemuziek, markeert dit jubileumjaar met een meeslepend thematisch programma gewijd aan Scandinavische oude muziek. Terwijl de Scandinavische koortraditie wereldwijd bekend is, blijft de oude muziek uit deze regio grotendeels onontdekt. Capella Groningen brengt daar verandering in met een reeks concerten die een ode brengt aan de muzikale rijkdom uit een van de meest weelderige periodes van de Deense culturele geschiedenis.

De openingsconcerten in Beilen en Thesinge nemen het publiek mee naar de tijd van koning Fredrik II (1534-1588) en Christian IV (1577-1648), toen de Deense hofkapel uitgroeide tot een van Europa's grootste en beste. Het programma omvat geestelijke muziek van Deense componisten, waaronder de befaamde Mogens Pedersøn, die studeerde onder Giovanni Gabrieli in Venetië. De luisterervaring wordt verrijkt met werken van buitenlandse componisten die aan het Deense hof dienden, zoals Johannes Tollius en Vincenzo Bertolusi. Het geheel wordt aangevuld met ingetogen liederen uit de prachtige Scandinavische verzameling Pie cantiones.
Het feestelijke karakter van het jubileumjaar komt tot uiting in de selectie van muziek voor bijzondere gelegenheden, zoals een motet ter viering van het einde van de 7-jarige oorlog en een compositie voor de opening van de fontein bij kasteel Kronborg in Helsingør. Het concert sluit af met bruiloftsmotetten van Bartholomaeus Stockmann, de oudst bekende motetten die met zekerheid op Deense bodem zijn gecomponeerd.

Dit afwisselende programma belooft een ontdekkingsreis te worden langs vergeten muzikale schatten, gepresenteerd door Capella Groningen in hun eigen karakteristieke stijl. Het jubileumjaar begint op 10 februari in Beilen en op 11 februari in Thesinge met dit onvergetelijke programma. Mis deze unieke kans niet om de rijke muzikale geschiedenis van Denemarken te ervaren.

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.capellagroningen.nl

11abee0d-8db5-4870-a35a-94f233704948.jpeg

Concert Kamerkoor Tutti Cantano

(ingezonden mededeling)

Op zondagmiddag 19 november geeft Kamerkoor Tutti Cantano uit Zuidwolde met dirigent Pieter Bosma een voornamelijk klassiek concert met als thema:

Mundi Dolor, de wereld is in pijn

Als intermezzo worden fado's gebracht door Marietta Rust (gitaar en zang) en Moniek Bollen (accordeon).

Zondagmiddag 19 november | Kloosterkerk Thesinge  | 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur | Kaarten €15,- inclusief drankje achteraf.

Kaarten reserveren: dinekevdwoude@home.nl of te koop in de kerk.

Flyer3[1627].jpg

Emmaus koor brengt ode aan Huub Oosterhuis

Zondagmiddag 5 november a.s. brengt het Emmauskoor uit Groningen een ode aan Huub Oosterhuis.

De middag begint om 15.00 uur. Rond 16.30 uur is er een hapje en een drankje.

De toegang is gratis, de deurcollecte zorgt hopenlijk voor dekking van de gemaakte kosten.

U bent van harte welkom.

Concert Kamerorkest Clemens Schröner

(ingezonden mededeling)

Op zondagmiddag 12 november a.s. geeft het Gronings kamerorkest Clemens Schröner een concert in de Kloosterkerk.

Het kamerorkest Clemens Schröner is een amateurorkest dat elke maandagavond repeteert in Groningen. Aanvankelijk was het alleen een strijkorkest, maar rond 1980 werd het orkest uitgebreid met een blazerssectie tot een volledig symfonie-orkest. Het orkest speelt muziek uit verschillende periodes. De dirigent is Hanny Geerlings.

Het concert in de Kloosterkerk begint om 15.00 uur en de entree bedraagt € 15,00. Voor die prijs krijgt u naast het concert ook een hapje en een drankje na afloop. Op het programma staan werken van Bach, Mendelssohn, Rameau en Rossini.

U bent van harte welkom.

Clemens Schroner.jpeg

Concert TheSingers en de Zingerij

(ingezonden mededeling)

Op 26 november treedt  de 'Zingerij' uit Lewenborg en het koor 'TheSingers' uit Thesinge voor u op in de Kloosterkerk van Ten Boer. Zij brengen zowel klassieke  als moderne nummers ten gehore.

Aanvang: 15.00 uur Kosten: €12,50, Kinderen tot 12 jaar gratis
Kloosterkerk Kerkpad 3-4 9791 CV Ten Boer

Kaarten reserveren bij Theo de Wit tj.dewit@ziggo.nl door €12,50 (inclusief koffie/thee) over te maken naar IBAN: xxx t.n.v. TheSingers. Vermeld bij mededeling: reservering Zingerij of TheSingers

Projectkoor Focus Vocaal brengt bijzonder Requiem rond Allerzielen

(ingezonden mededeling)

Op zondag 5 november komt vrouwenensemble Focus Vocaal o.l.v. Elzemien Brouwer naar Garmerwolde met het Requiem van de Welsh componist Karl Jenkins (1944). Voor deze gelegenheid is het koor uitgebreid met mannenstemmen. Requiem betekent Rust, en is een muziekstuk dat in de Katholieke Mis aan een overledene wordt opgedragen.

Dit Requiem is een verrassend, ontroerend, modern en toch overwegend klassiek werk. Jenkins houdt ervan diverse stijlen in zijn werk op te nemen; in dit geval zijn er, naast de gebruikelijke onderdelen van een Requiem 5  Japanse haiku's over de cyclus van leven en dood in verwerkt. Jenkins speelde zelf eerder in een jazz/rockformatie, wat zijn veelzijdigheid toont. Jenkins draagt dit Requiem op aan zijn overleden vader, musicus en inspirator.

Het koor wordt begeleid door piano, viool, saxofoon en slagwerk.

Zondag 5 november, aanvang 20.00 uur Kerk van Garmerwolde | Entree 15 euro, kinderen t/m 16 jaar 7,50

Kaartverkoop via www.focusvocaal.nl

Het concert is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Familie Schutterstichting en door diverse sponsoren.

Affiche Focus Vocaal.jpg

Expositie Fotogroep Garmerwolde

(ingezonden mededeling)

Fotogroep Garmerwolde exposeert op 14 en 15 oktober en het daaropvolgend weekend van 21 en 22 oktober in de Kloosterkerk in Thesinge. Er is werk te zien met als centrale onderwerpen Dichtbij, Verval en Architectuur. De combinatie van deze drie thema's garandeert een afwisselende, originele kijk op alledaagse (en iets minder alledaagse) onderwerpen die vaak lastig in beeld te brengen zijn. De foto's van Joke de Jong, Ton Ensing, Koos Zeedijk, Margriet de Haan, Paul Veenstra en Janneke van der Burgh laten zien dat je met verbeeldingskracht en een scherp oog voor detail fraaie visuele composities kan maken die de fantasie prikkelen.

De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom. Leden van de fotogroep zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen en opmerkingen. Meer informatie is te vinden op  fotogroepgarmerwolde.com

De foto op de onderstaande aankondiging is gemaakt door Janneke van der Burgh

Ton Ensing

EXPO_FGG 2023-HR.JPG

Jubileumconcert Amarant ensemble afgelast!

AMARANT ENSEMBLE (Heliantus Kollektief) 1988 - 2023

Concert afgelast.

Op zondagmiddag 8 oktober zou het Amarant ensemble om 15.00 uur een jubileumconcert geven in de Kloosterkerk

Het strijkersensemble werd in 1988 door Carolien van Willigen (tevens leidinggevende) opgericht en bestaat uit een aantal vergevorderde amateurmusici. Het geplande jubileumconcert is nu gedwongen door ziekte binnen de gelederen afgelast. Beterschap gewenst.

'Leven onder de regenboog': expositie met werk van van Griëtte Sinnige

Onder de titel 'Leven onder de regenboog' exposeert Griëtte Sinnige van vrijdag 22 september tot en met zondag 1 oktober met kleurrijk werk in de Kloosterkerk van Thesinge.

Griëtte Sinnige over haar werk:
' Hoewel ik me zorgen maak over deze wereld en wat er gebeurt in de maatschappij blijft de regenboog het symbool voor hoop. Het werken met (veel) kleur helpt de hoop levend houden. Reacties van bezoekers van eerdere exposities laten zien dat dat ook als kijker ervaren wordt:
..."Prachtige kleuren en vormen"... "Nuances in dezelfde kleur zijn zacht van toon waardoor het licht blijft en plezierig om naar te kijken"... "Apart en vrolijk!"...

Expositie duurt van vrijdag 22 september t/m zondag 1 oktober

Openingstijden: vrijdag van 14.00 - 17.00 uur | zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur

IMG_0132.jpeg IMG_0158.jpeg IMG_0643.jpeg IMG_0721.jpeg

Kerstconcert TheSingers zondag 18 december 2022

Op zondag 18 december aanstaande geven TheSingers een Kerstconcert in de Kloosterkerk in Thesinge.

Het laatste optreden als koor was op 13 oktober 2019. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de zangeressen en zangers van het koor er alles aan doen om een mooie presentatie van hun kunnen neer te zetten. Er wordt intensief gerepeteerd om de door het koor gekozen kerstliederen zo mooi mogelijk te presenteren.

Onder leiding van dirigent Cees Leurs komt er een uitgebreide variatie aan liederen voorbij. Vanaf de 17de tot en met de 20ste eeuw. Bekende en onbekende liederen, ook mijnheer J.S. Bach doet mee en een oud Frans kerstlied dat wellicht bekender zal klinken dan verwacht.

TheSingers hebben besloten een dubbelconcert te geven.
2 keer wordt het volledige repertoire gezongen. Om 16 en 19 uur. Dit om zoveel mogelijk mensen in de kleine, sfeervol aangeklede kerk te kunnen ontvangen.

Het concert kent geen pauze, wel een klein muzikaal intermezzo door Emma Boschma op de piano. Na het optreden is er de mogelijkheid om nog even te blijven napraten met koffie, thee, glühwein, chocolademelk en kerstkransjes.

De entree is €10.00 Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor reservering graag aangeven of je het middagconcert of het avondconcert wil bijwonen.

Kaarten bestellen bij Theo de Wit, tj.dewit@ziggo.nl. 050-3022852

IBAN xxx t.n.v. Thesingers

affiche kerstconcert 2022.png

Natuurconcert TheSingers

Spirit of the Wind

Natuurconcert TheSingers Zondag 13 oktober 2019

Op zondag 13 oktober geven TheSingers een concert in de Kloosterkerk in Thesinge met de titel: Spirit of the Wind! Onder leiding van dirigent Cees Leurs en regisseur Ben Smit, neemt het koor u mee op muzikale reis door de natuur.

Emma Boschma verzorgt de muzikale begeleiding en het muzikale intermezzo.

Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een hapje en drankje voor iedereen.

Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen in de Kloosterkerk graag vooraf kaartjes reserveren. Dit kan via Theo de Wit: tj.dewit@ziggo.nl/050 3022852

Kaartjes kosten €10,- , kinderen tm 12 jaar gratis.

vliegerflyer spirit of the wind 19.jpg

Kerstconcert TheSingers 16 december 2018

Op zondag 16 december geven TheSingers weer een kerstconcert in de Kloosterkerk in Thesinge. Ze brengen, onder leiding van Cees Leurs, kerstliederen uit alle windstreken ten gehore.

Kom luisteren en laat u verwonderen en verrassen!

Emma Boschma verzorgt de muzikale begeleiding en het muzikale intermezzo. Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een hapje en drankje voor iedereen. Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen in de Kloosterkerk graag vooraf kaartjes reserveren. Dit kan via de koorleden van TheSingers of via Mieke van’t Hoog (mnvanthoog@gmail.com).

kerst18flyer.jpg

Veur Aaltied

veuraltied kop.png

Onder de projectnaam Veur Aaltied presenteert Stichting Pandeon volgend jaar bij tien verschillende oude Groninger kerken een theatervoorstelling. Basis voor elke voorstelling zijn de historische verhalen rond de kerk, het kerkhof en het dorp. Voor elk van de tien kerken wordt een eigen uniek stuk geschreven, dat uiteindelijk in of rond de kerk gespeeld wordt. Naast de verhalen neemt het orgel ook een belangrijke plek in. Ook Thesinge doet aan dit project mee. De datum voor de voorstelling staat al vast: zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019.

Agenda
mei 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31    
juni 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Binnenkort in Thesinge
7 juni 2024
Dorpsborrel juni 2024

17:00 uur - 19:00 uur | Dorpshuis

Maandelijkse borreluurtje met snacks.

Foto van de maand
202402_kvdb_DSC01864A.JPG

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda