thesinge.com
Marjolein Meijers met een heerlijk programma

Op het programma van Stichting Felicitas staat op zaterdagavond 12 februari een optreden gepland van Marjolein Meijers in het dorpshuis. We willen natuurlijk heel graag dat deze voorstelling door kan gaan, maar ja, het blijft erg onzeker want dat hangt af van wat er op de komende persconferentie wordt besloten.

Even over Marjolein Meijers:

' Marjolein Meijers voorstellingen worden steevast onthaald op lovende kritieken. Tijdens haar optredens leidt zij het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. De liedjes wordt omlijst met smeu•ge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach'.

Kijk ook op www.marjoleinmeijers.nl)

Over de organisatie van de avond:

Ook wij houden ons natuurlijk aan de dan geldende regels. Vooral belangrijk vons is de 'anderhalve meter'. De avond begint om 20.00 uur, maar bij 'veel' belangstelling zijn wij misschien wel genoodzaakt twee korte voorstellingen te organiseren, een om 19.00 uur en een om 21.00 uur. Vandaar dat we graag willen weten of je naar de voorstelling wilt komen.

Wil je komen? Laat het ons weten in verband met de organisatie van deze avond. Stuur een mail naar stichtingfelicitas@gmail.com, of bel 06 14948438 / 050 3021927 (Pluc Plaatsman). We hopen op je komst.

Stichting Felicitas, Marion Vuijst, Clara van Zanten en Pluc Plaatsman

Marjolein Meijers.jpg

Stuk Speelgoud Theater afgelast

Zojuist vernomen dat het stuk van het SpeelGoud Theater dat in november en december in Thesinge opgevoerd zou worden is afgelast. De pandemie zorgt er voor dat mensen begrijpelijk voorzichtig blijven en daardoor valt de kaartverkoop tot nog toe tegen. De groep heeft na overleg besloten het stuk voor nu te annuleren. Heel begrijpelijk maar voor de spelers en iedereen daaromheen wel erg, de cultuursector heeft het al zo moeilijk. Ze hopen op een later tijdstip het stuk alsnog te kunnen brengen en ik kan alleen maar zeggen dat ze, mochten de coronaregels het weer mogelijk maken, van harte welkom zijn.

afgelast.jpg

SpeelGoud Theater speelt in Thesinge

(Ingezonden mededeling)

Theatergroep SpeelGoud speelt onder de overkoepelende naam 'De Miraculeuze Comeback van het Voormalig Verzet' de tweede aflevering 'Ondergronds' in Thesinge. De eerste aflevering van deze reeks 'Honger' was een groot succes en voor de tweede aflevering strijkt de theatergroep in Thesinge neer.

Waar gaat de aflevering ONDERGRONDS over

Onze verzetslieden zijn nu al een tijdje onderdeel van het resocialiseringstraject speciaal ontwikkeld voor mensen 'met een afstand tot de realiteit'. Na de nodige medicatie zou je toch enige verbetering verwachten. De situatie lijkt alleen van kwaad tot erger te gaan. Hallucinaties en de dagelijkse identiteitscrisis beginnen langzaam de bovenhand te voeren wanneer twee werelden samenkomen. Verleden en heden treffen elkaar in een ongelukkige samenloop van misverstanden, boven- en ondergronds. Met in de hoofdrol o.a. tunnels, liefdesperikelen, warme chocolademelk, een begrafenis en natuurlijk een hoop verwarring. Maar wat kan je allemaal wel niet overwinnen samen met je kameraden van het Verzet!

Speeldagen van 28 november t/m 18 december

Toegangsbewijzen koopt u makkelijk en snel online (www.speelgoud.nl). Online stopt de kaartverkoop twee uur voor de aanvang van de voorstelling. Wilt u op het laatst toch nog naar Verzet!!? Reserveer uw kaarten dan telefonisch via 06 30 57 96 97. U kunt de kaarten een half uur voor de voorstelling komen ophalen op locatie.

Voorstellingen en prijzen

Try-out zondag 28 november € 10,00 | Try-out dinsdag 30 november € 11,00 | Try-out woensdag 1 december € 12,50 | Try-out donderdag 2 december € 15,00 | Premiere Vrijdag 3 december € 17,50 | Reguliere voorstellingen 4, 9, 10, 11, 16, 17 en 18 december € 17,50

Gezocht: Vrijwilligers en vrijwilligerscoordinator!

. Voor deze tweede aflevering zijn wij op zoek naar zowel figuranten als vrijwilligers. Lijkt het je leuk om mee te helpen vlak voor of tijdens de voorstellingen? Wij zoeken mensen voor:

. Figuranten die in een filmpje mee willen spelen (opname op 23 november) en daarna in een aantal (of alle, dat mag ook) voorstellingen. Wij zijn op zoek naar een 'leger' aan volwassen mannen en vrouwen - leeftijd onbelangrijk.

. Vrijwilligers die willen helpen bij de kaartcontrole of de horeca, of hand- en spandiensten willen verlenen.

Wil je een paar avonden meehelpen, stuur dan een mail met je contactgegevens naar info@speelgoudtheater.nl Aanmelden voor figurant kan tot 15 november.

Mindervaliden

Bent u slecht ter been? Neem dan enkele dagen voor de voorstelling contact met ons op, zodat ook u mee kan op Verzet!

Coronaproof op verzet!

Speelgoud Theater volgt de huidige coronamaatregelen. Dat betekent dat wij verplicht zijn om tijdens de kaartcontrole ook een geldig QR-code te scannen.

cb6c924a-0411-e1e5-b263-04b301deac58.jpg

Informatie over Stichting felicitas

Informatie bezoekers felicitas.jpg

Piano en fluit in de Kloosterkerk

Fiona van der Marel fluit en Peter Rippen piano brengen op zondagmiddag 4 juli het programma 'ILLIMITE', een programma vol muziek van Bach tot Poulenc.

Peter Rippen en Karin Heesen gebruiken de kerk regelmatig voor concerten (zie ook 25 juni 2021), maar nu zien we Peter dus in een andere combinatie en met ander werk.

Er zijn deze zondagmiddag twee concerten, een om 14.30 uur en een tweede om 16.00 uur. De entree bedraagt 10,- euro en in verband met corona en de anderhalve meter maatregel is reserveren noodzakelijk.

Reserveren: Stuur een mail naar : 56peterrippen@gmail.com

proef affiche Illimité.jpg

Zomerzang met duo Mja Mera

Heel langzaam mogen we steeds meer dingen doen en gaan de zalen open. Zo ook in Thesinge. Op vrijdag 25 juni 2021 geeft het duo Mja Mera m.m.v. anderen een tweetal concerten in de Kloosterkerk. Onder de titel 'Zomer-Zang' wordt er gespeeld van klassiek tot klezmer.

Mja Mera bestaat uit Karin Heesen en Peter Rippen en zij zijn de laatste tijd (toen het nog mocht) regelmatig in de kerk geweest met kleine optredens.

Het eerste concert begint om 16.00 uur en daarbij wordt medewerking verleent door Wil van den Broek. Zij vertelt verhalen en die worden afgewisseld met muziek van Mja Mera.

Het tweede concert begint om 20.00 uur en daar werkt zangeres Jorinde Gjaltema aan mee.

De toegang bedraagt € 7,50 en reserveren is verplicht, er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per voorstelling in de kerk aanwezig zijn. Reserveer via info@mjamera.nl

Kijk voor info over Mja Mera en het concert op www.mjamera.nl

affiche  25 juni 2021.jpg

Stichting Felicitas | Financieel jaaroverzicht 2020

Beste lezer,

Stichting Felicitas organiseert al lange tijd culturele activiteiten in het dorp. Dit jaar was wel een heel bijzonder jaar. Door de coronacrisis werden op een na alle voorstellingen afgelast. We hopen dat door alle maatregelen het virus ingedamd kan worden en wij weer culturele activiteiten kunnen aanbieden. We zullen geduld moeten oefenen en wensen een ieder veel sterkte toe in deze lastige tijd.

Voor de nodige transparantie en voor de geinteresseerden het financieel jaaroverzicht over 2020 hierbij.

Met vriendelijke groet, Stichting Felicitas.

stichtingfelicitas@gmail.com | contactpersoon Pluc Plaatsman | tel. 06 14948438

Jaaroverzicht 2020 Stichting Felicitas.pdf

MjaMera in de donkere dagen in december. Concert afgelast

Helaas, het concert van MjaMera is ivm de laatste Corona maatregelen afgelast. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum. Wanneer dat wordt.... houd de site in de gaten. Voor nu...

doe voorzichtig en blijf gezond!

(ingezonden mededeling)

MajMera heeft in deze vreemde tijd al vaker gebruik gemaakt van de Kloosterkerk. Bij deze concerten wordt goed rekening gehouden met alle dan geldige Corona maatregelen, zo ook bij dit concert in de donkere dagen van december.

Muziek en verhaal (verteld door Wil van den Broek) wisselen elkaar af. De kaarsen en de kachel zullen branden. Een klein beetje licht en verhaal in deze donkere dagen.

Reserveren verplicht
U reserveert via onderstaand e-mailadres.

Entree
€ 7.50 euro (kinderen € 5.00). Nadere info volgt via onderstaande link.

Kloosterkerk Thesinge
Kapelstraat 2
Thesinge
Zondag 20 december 2020
Aanvang 14:00 uur en 15.30 uur | geef uw voorkeur op bij de reservering.
Toegang € 7,50; reserveren verplicht

Inlichtingen: info@mjamera.nl
Website: http://www.mjamera.nl

Stichting Felicitas | Financieel overzicht 2019

Beste lezer,

Stichting Felicitas organiseert al lange tijd culturele activiteiten in het dorp. Voor de nodige transparantie en de geinteresseerden het financieel jaaroverzicht over 2019 hierbij.

Met vriendelijke groet, Stichting Felicitas.

stichtingfelicitas@gmail.com | contactpersoon Pluc Plaatsman | tel. 06 14948438

Jaaroverzicht 2019 Stichting Felicitas.pdf

Mja Mera in de Kloosterkerk

(ingezonden mededeling)

Schuilen

Op zondag 22 november zal de kerk van Thesinge zich weer vullen met muziek door het Duo MjaMera. MjaMera bestaat uit Peter Rippen en Karin Heesen en deze middag wordt medewerking verleend door Jorinde Gjaltema

accordeon, viool, piano en zang

"Zing een lied"

Reserveren via info@mjamera.nl is verplicht.

Natuurlijk houden we in ieders belang rekening met de 1,5 m maatregelen.

Aanvang: 14:30 uur en 16:00 uur | toegang 7,50 euro | zie: www.mjamera.nl

Als u geen geld hebt en wel wilt komen, vermeld dit dan bij de reservering want óók dan bent u zeer welkom!

NB U zult begrijpen dat alles in deze verwarrende tijden onder voorbehoud is. We zullen altijd rekening moeten houden met de regels die ivm het corona virus dan van kracht zijn.

Expositie Annemiek Meijer e.a.

In het weekend van 26 en 27 september en dat van 3 en 4 oktober is er werk te zien van Annemiek Meijer e.a. in de Kloosterkerk.

Openingstijden - 11.00 - 17.00 uur.

Uw bezoek wordt zeer op prijs gesteld.

Duo MjaMera maakt weer muziek...

Op dinsdagmiddag 22 september om 16.00 uur en op zondagmiddag 11 oktober om 14.30 en 16.00 uur speelt het duo MjaMera weer in de Kloosterkerk. Laatst waren ze ook in Thesinge met twee korte concertjes. Dat werd heel goed ontvangen en het beviel het duo ook heel goed. Vandaar dat ze weer naar Thesinge komen.

MajMera brengt muziek van weemoed, verdriet ....maar ook vriendschap en vreugde, van klassiek tot klezmer.

De toegang tot een concert bedraagt 7.50 euro (tot 17 jaar 5 euro). I.v.m. de regels van het RIVM is reserveren via info@mjamera.nl verplicht.

Meer informatie over MjaMera is te vinden op www.mjamera.nl

reclame foto duo MjaMera.JPG

De Waddenkunstkring exposeert in de Kloosterkerk

(ingezonden mededeling)

De Waddenkunstkring exposeert in de weekenden van 21 augustus tot en met 13 september in de Kloosterkerk onder de titel:

"DE KLEUR VAN HET WAD"

De tentoonstelling is zaterdag en zondags geopend van 10.00 - 17.00 uur (en op afspraak).

Op 25 mei 1997 werd de Waddenkunstkring (WKK) opgericht. Het was de tijd dat het wad bedreigd werd door het opheffen van het moratorium op gasboringen in de Waddenzee. De WKK heeft nu meer dan 20 jaar gestreden voor bescherming van ons grootste werelderfgoed.

Het op termijn stopzetten van de gaswinning in Groningen is jammer genoeg niet het einde van de bedreigingen in de Waddenzee. Zeespiegelstijging gaat gewoon door. Onze kinderen, kleinkinderen en latere generaties zullen het waarschijnlijk zonder Waddenzee moeten doen.

De WKK is opgericht om het wad te beschermen met de middelen, die kunstenaars in handen hebben: de Kunst!

De WKK laat de schoonheid van het wad zien en soms ook de bedreigingen.

Ook in deze tentoonstelling komt dat weer onomwonden naar voren. Het licht, de kleuren, de vormen zijn adembenemend. Zelfs het aangespoelde afval kan gebruikt worden om kleurrijke beelden te vormen.

Met deze tentoonstelling probeert de WKK de aandacht de bescherming van het Werelderfgoed Waddenzeegebied gevestigd te houden.

Deelnemende kunstenaars:

Wim de Boer | Geert de Weerd | Minne Onnes | Alexandra Oterdoom | Trijni Holman | Henk ter Horst | Erik Jan Wedholm | Riemke Bouwman

Contactadres: Th.de Wit | tj.dewit@ ziggo.nl | www.waddenkunstkring.nl

Mja Mera speelt op zondag 12 juli a.s. in de Kloosterkerk

Heel voorzichtig gaan we in het land weer beginnen met activiteiten, ook in Thesinge. Mja Mera heeft gevraagd of ze zondag 12 juli a.s. twee kleine optredens mogen geven in de Kloosterkerk en we zijn blij dat zij de eerste zijn die weer gebruik gaan maken van onze prachtige kerk. 'Kleine maar fijne optredens' noemt Mja Mera ze. Er is een optreden om 14.30 uur en een optreden om 16.00 uur. De toegangsprijs is vijf euro. Vooraf reserveren via info@mjamera.nl is noodzakelijk. ( kijk ook op www.mjamera.nl )

Live gratis online voorstelling Canti Vaganti

Beste lezer,

Annelies van Noortwijk maakte ons attent op een live interactieve voorstelling van Canti Vaganti komende zaterdag 21 maart om 18.30 uur op hun facebookpagina. Misschien leuk om te volgen. Het duo doet ook live voorstellingen voor kinderen, een daarvan staat online. Canti Vaganti was vorig seizoen te zien in de Kloosterkerk, ze stonden op het programma van Stichting Felicitas.

Agenda
januari 2022
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
februari 2022
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
Binnenkort in Thesinge
26 maart 2022
Thesinge in Beeld 3

Afsluitende expositie van de derde editie van Thesinge in Beeld. Foto's van Koos van de Belt, Ali Bettenbroek, Yvonne Broekhuizen, Erik en Wanne Buitenhuis, Jan Ceulen, Ton Ensing, Belinda Hak, Wolter Karsijns, Martine Ter Wal en Daphne Wiegertjes. Zodra er meer bekend is over de locaties, de openingstijden en mogelijke aanvullende activiteiten leest u het hier.

TIB_Ed3.JPG

Foto van de maand
2021-dec-x.png

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda