thesinge.com
ACTIE: computerproblemen oplossen voor KiKa bouw
Dorpsgenoot Paul Witkamp is begaan met het lot van kinderen met kanker en wil daarom een steentje bijdragen aan de bouw van een nieuw kinderziekenhuis. Het Prinses Maxima Centrum zal zich volledig gaan richten op kinderkanker. In het hele land worden er acties gehouden om dit nieuwe centrum te realiseren.

Paul heeft zijn eigen actie: 'computerproblemen oplossen voor KiKa bouw'.

Meer informatie over Paul zijn actie is te vinden via  ACTIE KiKa bouw.pdf
Heeft u computerproblemen en wilt u de actie ondersteunen? Stuur Paul dan een mail

Als u ook geïnteresseerd bent in algemene informatie over KiKa bouw en het Prinses Maxima Centrum, klik dan  hier.

Paul is niet de enige die zich het lot van kinderen met kanker aantrekt. 
Zullen we samen een steentje bijdragen?


Gezellige leerzame avond
Even een korte terugblik op onze computercursus van vanavond in dorpshuis Trefpunt.
Druppelsgewijs komen de twaalf deelnemers binnen. Zowel de 'helpers' als de 'leerlingen' zijn druk in de weer met laptop, tablet, iPad, fototoestel, kabels en snoertjes. Het is een gezellige geroezemoes. We starten met een korte PowerPoint-presentatie, maar achteraf gezien is dit voor zo'n kleine groep geen succes. We gaan aan de slag! Zelf uitproberen en oefenen. De 'helpende handen' hebben hun diensten méér dan bewezen. Zo blijkt de ene laptop of tablet iets beter en sneller te werker dan de ander, en meegebrachte snoertjes blijken in een enkel geval helaas niet bruikbaar. Geen nood. Men schuift gewoon gezellig aan bij diegene waar het wel vlotjes verloopt. Over en weer helpt men elkaar en worden er tips uitgewisseld. Computerkennis is verschillend en daardoor steekt de een er deze avond meer van op, dan de ander. Ook blijven er nog voldoende vragen over. 

Het was een gezellige leerzame avond en we gaan dit zeker nog een keer doen. In de tussentijd gaan we gewoon door met één op één begeleiding bij de 'leerlingen' thuis. Dit blijkt toch de meest effectieve manier te zijn.


Computercursus 002 - kopie.JPG
"Och, och, och dit is ja prachtig"

Computercursus 003 - kopie.JPG
"Zit er misschien nog iets achter dit klepje?"

Computercursus 009 - kopie.JPG
"Even poseren en dan de foto overzetten naar de computer"Computercursus 25 maart

Maandagavond 25 maart om half acht is er een computercursus in dorpshuis Trefpunt.

 • Hoe krijg ik foto's van mijn digitale camera op mijn laptop, tablet of iPad?
 • Hoe kan ik mijn foto's terugvinden?
 • Hoe maak ik een map?
 • Hoe verstuur ik een foto als bijlage bij een mailtje?
 • Hoe sla ik een ontvangen foto op?
Ik moet hier wel even een kanttekening bij maken. In Trefpunt zijn geen computers beschikbaar en om je eigen computer mee te nemen gaat te ver. Cursussen in groepsverband kunnen in Trefpunt dus alleen met mensen die een laptop, tablet of iPad tot hun beschikking hebben. Neem je maandagavond ook je digitale camera, verbindingssnoertje camera-laptop/tablet/iPad en een portemonnee mee?
Voor vragen kun je contact opnemen met Janna Hofstede. Zoals altijd is iedereen van harte welkom!
NIEUW! ZEGT HET VOORT

HARTELIJK WELKOM BIJ ONZE NIEUWE CATEGORIE 'COMPUTERSTEE'

Computerstee is dè plek waar we datgene communiceren wat met computers en haar gebruikers te maken heeft.
Hoe is het ontstaan?

Ik, Janna Hofstede, neem je even kort mee terug in de tijd. Oktober 2012 ben ik uiteindelijk akkoord gegaan met een voorstel van het projectteam en de voorzitter van de stuurgroep. Een van die voorstellen was: "Wij (het projectteam en de voorzitter) zien af van een verzoek om een tablet- cursus te geven of anderszins ICT-gerelateerde activiteiten te verrichten."
Jammer! Helaas heb ik ze niet op andere gedachten kunnen brengen. Een pilot project waarbij ICT een van de speerpunten is, blijkt voor Thesinge niet meer van toepassing. Ook werden de eerder beloofde tien tablets niet meer ter beschikking gesteld.
Van het projectteam en de voorzitter van de stuurgroep hoefde Thesinge dus niets te verwachten.


Den doun we t ien Taisn zulf!
Aan de slag met computer-laptop cursussen,tablet en iPad trainingen en andere ICT-gerelateerde activiteiten. 

In december 2012 heb ik  deze nieuwsbrief.pdf bij alle dorpsbewoners in de bus gedaan. Daarna begon het computer balletje te rollen. Zes vrijwillige helpende handen hebben zich spontaan aangemeld; Ton Ensing, Paul Witkamp, Wolter Karsijns, Hans van den Berg, Sjirk Bijma, Elisabeth Tolenaar en Trijn van Zwol. Niet alleen ik, maar zeker ook de senioren waarderen het enorm dat zij zich op vrijwillige basis inzetten voor dorpsgenoten die wel een ervaren computerhand kunnen gebruiken. Op de bijeenkomst van 10 december 2012 heb ik hulpvragen en de mogelijkheden van helpende handen geïnventariseerd en vervolgens alles geordend en personen gekoppeld. Vanaf januari 2013 is men aan de slag. Maandagavond 11 maart hebben we samen in dorpshuis Trefpunt de afgelopen maanden geëvalueerd. Conclusies; Dorpsgenoten maken kennis met elkaar of leren elkaar op een andere manier kennen. Je leert, wat je wilt leren en waar je iets aan hebt. En wat ook belangrijk is, we doen het thuis in eigen vertrouwde omgeving met eigen computer, laptop, tablet of iPad, en in eigen tempo. Van beide kanten is deze werkwijze als zeer prettig ervaren. We gaan dan ook niet alleen op de ingeslagen weg verder, we gaan onze hulp ook uitbreiden. Daarnaast is er de wens om ook eens iets in groepsverband te doen. Dat pakken we 25 maart direct op.

Hieruit voortvloeiend is computerstee ontstaan. Een stee om te communiceren met computer gebruikers. Een stee voor aankondigingen, tips, weetjes enzovoort.

Maandagavond 25 maart om half acht is er een workshop in dorpshuis Trefpunt.
 • Hoe krijg ik foto's van mijn digitale camera op mijn laptop, tablet of iPad?
 • Hoe verstuur ik een foto bij een mailtje?
 • Hoe sla ik een ontvangen foto op?
 • Hoe kan ik mijn foto's weer terugvinden?
 • Hoe maak ik een map?
Ik moet hier wel even een kanttekening bij maken. In Trefpunt zijn geen computers beschikbaar en om je eigen computer mee te nemen gaat te ver. Workshops in groepsverband kunnen in Trefpunt dus alleen met mensen die een laptop, tablet of iPad tot hun beschikking hebben. Neem je maandagavond ook je digitale camera, verbindingssnoertje camera-laptop/tablet/iPad en een portemonnee mee? Voor vragen kun je contact opnemen met Janna Hofstede. Zoals altijd is iedereen van harte welkom!

Computerstee is nieuw. We hopen dat het een welkome aanvulling is voor alle dorpsgenoten!
Heb je een leuke computer tip of computer weetje of wil je een andere bijdrage leveren aan computerstee? Laat het weten aan Janna Hofstede. Dit is Janna haar mail en telefoonnummer 050 - 3022475.
Tip: Je kunt ook computer hulp vragen of je computer diensten aanbieden via  'Noaberschap' 

Computerstee is dè plek voor nieuws over:
 • ons project;  'vrijwillige helpende handen bieden hulp aan oudere dorpsgenoten'
 • workshops
 • computer tips
 • computer weetjes
Computer help-desk.pdf met een dikke vette knipoog naar alle oma's!
Kreeg ik vandaag toegestuurd van een gevorderde computer opa.

Hartelijke groet,
Janna Hofstede

Agenda
april 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
mei 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Binnenkort in Thesinge
20 april 2024
feestelijke opening scheuvelhoes drinks & bites

Op zaterdag 20 april van 17.00 tot 19.00 uur is de officiële opening van Theeschenkerij Scheuvelhoes. Je kunt er terecht voor o.a. koffie, thee, frisdrank, taartje, broodje, soep èn daghap.
Uitbater Jolanda Guikema openen de deuren al eerder, omstreeks 5 april. Dus je kunt al eerder genieten van deze mooie nieuwe horecavoorziening in Thesinge!
Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Flyer-opening-scheuvelhoes.jpg

Foto van de maand
202402_kvdb_DSC01864A.JPG

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda