thesinge.com
De Contactgegevens

tn_congers.jpglogowebsite.jpg

Dorpshuis Trefpunt, de huiskamer van Thesinge, is de plek voor (dorps) activiteiten. Denk daarbij aan activiteiten van verenigingen, vergaderingen, (informatie) bijeenkomsten, condoleances, voorstellingen en feesten. Ook biedt het dorpshuis onderdak aan de kinderen en leiding van de Peuterspeelzaal en de BSO. Kortom: Trefpunt is een punt waar dorpsbewoners, van jong tot oud, elkaar treffen. Dit is met name zichtbaar tijdens de gezellige snack-borrel avond, elke eerste vrijdag van de maand.

Post- en bezoekadres Kerkstraat 5 - 9797 PD Thesinge -
Algemeen mailadres: mail@dorpshuisthesinge.com

Reserveren en informatie over zaalruimte
Roelie Karsijns - reserveren@dorpshuisthesinge.com - (06) 2192 0338 (bellen en whatsapp)
Meer informatie : zaal huren

Huisregels
In een dorpshuis waar verschillende mensen elkaar op verschillende momenten ontmoeten, met of zonder inzet van wisselende vrijwilligers, is het handig om samen huisregels af te spreken. Kijk hier wat deze regels zijn.

Prijslijst
2024 Prijslijst Trefpunt.pdf

Vrijwilligers aanmelding en coördinatie
Anja Ensing en Koos van de Belt - t.t.vrijwilligers@gmail.com

Thumbnail image for MMB2022-AVDM-DSC_0016.jpg
Een kleine selectie van ons enthousiaste en gastvrije vrijwilligersteam

Factuuradres
Kerkstraat 5 - 9797 PD Thesinge - financien@dorpshuisthesinge.com

Verdere gegevens
IBAN: NL93 RABO 0367 4591 16 t.n.v. Stichting Dorpshuis Thesinge
Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer 02098960

Bestuur Stichting Dorpshuis Thesinge: Peter Heidema (voorzitter), Marius Breukink (secretaris) , Annelies Hofstede (penningmeester), Roelie Karsijns (verhuur en reserveringen), Menco van der Berg (gebouw en onderhoud),

Subsidies

We overleggen regelmatig met de andere dorpshuizen en worden ondersteund door de Vereniging Groninger Dorpen.

Daar is ook het initiatief ontstaan om samen op te trekken bij het aanvragen van de subsidies. Dit maakt het effcienter en we kunnen de kennis makkelijker delen.

Annelies (Penningmeester Thesinge) heeft een excel model gemaakt die gebruikt kan worden. Dit model is op 12 juni 2024 verstrekt aan de penningmeesters van de andere dorpshuizen van de voormalig gemeente Ten Boer of is op te vragen via onderstaand mailadres.

De laatste versie is: v1 - juni 2024

Heb je vragen, tips, of mis je de laatste versie mail dan naar financien@dorpshuisthesinge.com

Binnenkort: 9e Biofilmcongres in Thesinge

Thesinge2024_Top-1510a064.webp

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei komt een 70-tal bezoekers van 15 verschillende nationaliteiten naar dorpshuis Trefpunt in Thesinge. Daar staat een (wisselende) groep vrijwilligers klaar om hen tijdens deze dagen gastvrij te verzorgen.

En dat voor de 9e keer! Ooit gestart als een sponsoractie voor het dorpshuis door dorpsgenoot prof. dr. ir. Henk Busscher. En inmiddels uitgegroeid tot succesvolle bijeenkomsten die Henk samen met zijn collega's, prof. dr. Henny van der Mei (Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG) en prof. David Grainger (University Utah-USA), organiseert.

Oud papier

De opbrengst van het oud papier naar het dorpshuis. Veel vrijwilligers leveren hieraan hun bijdrage, waarvoor hartelijk dank. Kees van Zanten is contactpersoon voor de vrijwilligers.

In onderstaand overzicht zie je het opgehaalde gewicht per ronde. De Gemeente Groningen vult de oud-papier prijs aan tot een minimum van € 51,39 per ton (1.000 kg). Het inzamelen van het oud papier levert het dorpshuis in 2023 ca € 1.500,- op. Door een (veel) hogere papierprijs was dit in 2022 € 3.000,-.

De volgende ophaalmomenten zijn:
 • 18 mei 2024
 • 15 juni 2024
 • 13 juli 2024
Klusochtend 2024

Op 16 maart, tijdens NL-DOET, is er weer de jaarlijkse klusochtend in en om het Dorpshuis.

Ook leuk voor als je (nog) geen vaste vrijwilliger bent! Aanmelden kan via onderstaande link of via de mail: mail@dorpshuisthesinge.com

Scherm­afbeelding 2023-12-15 om 11.32.44.png

Opening Gereformeerde Kerk

Foto GK Thesinge Koos vd Belt.png

Afgelopen jaar hebben er diverse bouwwerkzaamheden plaatsgevonden in de Gereformeerde Kerk aan de Kerkstraat van Thesinge. Aan de buitenkant zullen het schilderwerk in de originele kleuren en de gerestaureerde windvaan velen zijn opgevallen, maar ook aan de binnenkant van de kerk is er het nodige gebeurd. Zo zijn aardbevingsscheuren hersteld, de muren geverfd en het gewelf opgeknapt.

Vanwege de werkzaamheden is de kerk enkele maanden gesloten geweest, maar gelukkig kan zij inmiddels weer in gebruik worden genomen. Om dit feestelijk in te luiden nodigen we alle inwoners van Thesinge en omstreken van harte uit voor een open middag op 3 februari, waarbij de kerk doorlopend geopend zal zijn van 14.00 tot 16.30. Er is gelegenheid om een kijkje te nemen en meer te weten te komen over de kerk en zijn geschiedenis. Daarnaast zal er op het orgel worden gespeeld.

We sluiten de middag af met een hapje en drankje in het Trefpunt.

Bestuur Dorpshuis Thesinge

Flyer huis-aan-huis

Consumptiemunten? Lever ze in!

Consumptiemunten - (Facebook-bericht).png

Klussendag Dorphuis

Scherm­afbeelding 2023-02-10 om 10.40.18.png

Ook dit jaar hebben we in het voorjaar weer een klussendag in het dorpshuis. Op de dag dat heel Nederland de handen uit de vrijwillige mouwen steekt tijdens NL-Doet zijn wij ook weer van de partij.

De klussenlijst 2023:

 • spanbanden gordijnen podium
 • bankje buiten wiebelt
 • balk boven toneel om achtergronddoek op te hangen
 • vastzetten gordijnrail
 • dak lekkage onderzoeken
 • veranda slopen
 • dakgoot nieuwe veranda leegmaken
 • pleintje naast de zaal, preventief spuiten, onkruid verwijderen
 • schoonmaken diepvries en koelkast
 • schoonmaken koffiekannen
 • schoonmaken roosters voor voorraadhok
 • schoonmaken ramen zaal
 • schoonmaken hoge raam in de hal
 • schoonmaken buitenlampen
 • vastzetten kraan keuken
 • hulp bij het voorbereiden van de lunch

Aanmelden kan via: mail@dorpshuisthesinge.com. Laat even weten welke klus je kunt/wilt doen en of je op de dag zelf komt (i.v.m. de catering). Een klus adopteren en het in overleg op een eerder of later moment uitvoeren kan namelijk ook.

We proberen de werkzaamheden aan het begin van de middag af te ronden, de laatste klus van de dag is het klaarzetten van de zaal voor de toneeluitvoering van WWK van die avond.

Obligatieavond 2022

Eind 2021 zagen we kans, na een lange periode van sluiting en maatregelen, een gezellige avond te plannen voor de uitloting van de in 2007 uitgegeven obligaties. Het was toen alweer enige tijd geleden dat er een uitloting plaats vond. In 2014, 2016 en 2018 is er telkens 20% van de obligaties uitgeloot. Helaas bleek het toch niet haalbaar dit in de vorm van een gezellige avond te doen in november 2021. De nieuwe avond is gepland op: vrijdag 9 september 2022 - 20:00 uur - in het Dorpshuis

Dorpsborrel voor Oekraïne

Op vrijdagmiddag 4 maart was er weer het maandelijkse borreluurtje. De opbrengst van vanavond kwam volledig ten goede aan de landelijke actie voor Oekraïne. Er was veel animo met ongeveer 60 aanwezigen.
De donaties in de digitale collectebus, de bus in het Dorpshuis, de omzet van de avond en de extra pin bedragen brachten het saldo op € 965,-. Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

De digitale collectebus blijft nog even openstaan, voor het actuele bedrag zie: Digitale Collectebus Dorpshuis Trefpunt Thesinge.


borrel.png

corona-update dorpshuizen

Vanaf 25 februari 2022 nemen we afscheid van de QR code, 1,5 meter afstand en mondkapjes. Vanzelfsprekend kan een ieder die dat wil een mondkapje dragen in het dorpshuis en respecteren we de wensen van mensen die liever nog wat afstand houden. Handen wassen, thuisblijven bij klachten en voldoende frisse lucht zijn gewoonten die we graag blijven vasthouden.

Meer informatie is te lezen op:

Obligatieavond

Het is al weer enige tijd geleden dat de obligatiehouders uitgenodigd zijn voor een uitloting van de in 2007 uitgegeven obligaties. In 2014, 2016 en 2018 is telkens 20% van de obligaties uitgeloot.

De geplande uitloting op vrijdagavond 19 november, kan helaas, in verband met de aangescherpte coronamaatregelen geen doorgang vinden. We hopen dit te kunnen verplaatsen naar het voorjaar van 2022.

't ken weer en QR

Zoals u misschien heeft vernomen openen ook de dorpshuizen langzamerhand weer hun deuren. Onder de noemer ' 't ken weer' is door Provincie Groningen een financieel steuntje in de rug gegeven en sinds 25 september heeft het kabinet nieuwe versoepelingen doorgevoerd.

Ook voor de horecafunctie van dorps- en buurthuizen geldt dat er per 25 september 2021 gecontroleerd moet worden op het coronatoegangsbewijs, in de volksmond "QR code".

checkapp.jpg

Je kan een coronatoegangsbewijs maken met CoronaCheck als je bent gevaccineerd, uit een test blijkt dat je geen corona had of uit een test blijkt dat je corona hebt gehad en bent hersteld. Dit bewijs kun je maken op een smartphone of aanvragen op papier.

Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht bij reguliere buurt- en dorpshuisfuncties. Hieronder wordt verstaan: ontmoeting, inloop, vergadering, kleinschalige activiteiten waarbij een kopje koffie of een drankje wordt genuttigd.
Als er gebruik wordt gemaakt van horeca, er sprake is van een evenement of een culturele voorstelling in het buurt- of dorpshuis, dan is het coronatoegangsbewijs wel verplicht. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld het maandelijkse borreluurtje de Check wel verplicht is. Kinderen tot 13 jaar zijn uitgezonderd en kunnen ook zonder check naar binnen.

Wat zijn de basisregels waarbij de "1,5 meter" niet meer verplicht is maar denk bijvoorbeeld wel aan:

 • Was uw handen regelmatig
 • Bij klachten thuisblijven
 • Goed ventileren

Wij worden door de vereniging Groninger Dorpen goed op de hoogte gehouden van alle regelgeving. Meer hierover kunt u lezen op: Coronamaatregelen vanaf 25 september 2021

Dorpshuis weer open*

Vanaf 5 juni is het Dorpshuis beperk weer open. In de praktijk betekent dit dat vergaderingen en andere bijeenkomsten weer mogelijk zijn met in achtneming van de basisregels. Dorpshuizen blijven dicht voor feesten.

Vooraf reserveren is verplicht, degene die reserveert legt vast wie er aanwezig waren.

Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen en de vereniging Groninger Dorpen.

afbeelding-wassen-afstand-testen.png

Dorpshuis gesloten

Vanaf dinsdag 15 december 2020 tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 is Nederland in lockdown. Het Dorpshuis is gedurende die periode gesloten. Begrafenissen kunnen binnen de daarvoor geldende mogelijkheden wel plaats vinden. Kids2B kan het dorpshuis blijven gebruiken voor opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen.

Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen. Algemene informatie voor onze regio: veiligheidsregio Groningen

  Agenda
  juni 2024
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
            1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11
  12
  13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  juli 2024
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31        
  Binnenkort in Thesinge
  13 juni 2024
  Startbijeenkomst Feestweek 2025

  Startbijeenkomst Feestweek 2025 - 13 juni 19:30 uur Dorpshuis

  In het voorjaar van 2025 staat de Feestweek op het programma. Omdat de feestweek van 2020 geannuleerd moet worden hebben we er allemaal vast extra veel zin in.
  Voordat het zover is moeten we met elkaar knopen door hakken; wat, waar, wanneer, hoe enz. enz. Het is immers een feest wat we zelf organiseren en vorm geven.
  Donderdag 13 juni organiseren we een bijeenkomst over de Feestweek 2025 in het Trefpunt. U bent vanaf 19:30 uitgenodigd in het Trefpunt om mee te komen praten, uw ideeën in te brengen om zo gezamenlijk een weergaloze feestweek 2025 te organiseren

  Foto van de maand
  202405FvdM.jpg

  privacy

  contact

  facebook

  nieuws

  agenda