thesinge.com
Thesinge in Beeld #3

Afsluitende expositie van de derde editie van Thesinge in Beeld. Foto's van Koos van de Belt, Ali Bettenbroek, Yvonne Broekhuizen, Erik en Wanne Buitenhuis, Jan Ceulen, Ton Ensing, Belinda Hak, Wolter Karsijns, Martine ter Wal en Daphne Wiegertjes. Expositie: zaterdag 26 maart van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 27 maart van 11.00 tot 16.00 uur; daarna veiling in het Trefpunt. Ook langs De Dijk en de Kapelstraat zijn foto's te zien. Toegang gratis!

FLYERTIB3

FOTOGRAFEN

Thesinge In Beeld #2

TiB2Poster.jpg

Na het succes van de grote overzichtstentoonstelling Thesinge in Beeld in januari vorig jaar werd al snel duidelijk dat er een vervolg moest komen. Diverse enthousiaste fotografen meldden zich aan om mee te doen aan de tweede editie. Uiteindelijk zijn 10 Thesinger fotografen (3 oude en 7 nieuwe) weer een heel jaar bezig geweest om ons mooie dorp op de gevoelige plaat vast te leggen. De opzet van het fotoproject bleef dezelfde: alle fotografen hebben een jaar lang op basis van hun zelfgekozen thema allerlei aspecten van Thesinge gefotografeerd (thema’s waren o.a. ‘Thesinge in Glas en Sloot’, ‘Horizonnen’ – en wat dacht u van ‘Mannen in Schuurtjes?’). Daarnaast ging iedereen elke maand met een gezamenlijk, wat abstracter thema aan de slag, zoals ‘Open’, ‘Contrast’ en het prikkelende ‘Niets Is Wat Het Lijkt’. Het was elke keer weer heel verrassend om te zien hoe verschillend de interpretaties en uitwerkingen van deze thema’s uitpakten!

Het resultaat van dit alles is in het laatste weekend van april op 3 locaties in Thesinge te bewonderen: in dorpshuis Trefpunt, in de gymzaal en in de oude smederij. De toegang is gratis (‘Thesinge, verrassend voordelig!’). De voorbereidingen voor deze overzichtstentoonstelling zijn inmiddels in volle gang. In verband met Koningsdag is de tentoonstelling alleen op zaterdag 28 en zondag 29 april te zien, vanaf 11 uur.
Nieuw dit jaar is de finissage: op zondagmiddag 29 april vindt de feestelijke afsluiting van het project plaats in dorpshuis Trefpunt. Om 16 uur is er een heuse fotoveiling, waar de bekende Thesinger veilingmeester Andries van der Meulen een aantal door de fotografen beschikbaar gestelde foto’s onder de hamer zal brengen. Dit is uw kans om iets moois en origineels voor aan de muur te scoren!
Na de veiling kunt u onder het genot van hap en drank napraten met de fotografen (en met elkaar natuurlijk). We hopen natuurlijk heel veel dorpsgenoten en mensen van buiten Thesinge te mogen begroeten eind april.

Namens alle fotografen van ‘Thesinge in Beeld #2’,
Renee den Hartog

Thesinge in Beeld #1

flyer TIB expo-digitaal-OI.jpg

8 januari 2016. Het sneeuwt in het pittoreske Thesinge. Weten we op 8 januari 2017 nog dat het een jaar geleden sneeuwde? Misschien. Misschien ook niet. Wie zal het zeggen? Er was in elk geval niemand om het idylische tafereel op foto vast te leggen. Want de fotografen zaten binnen. In bespreking bijeen voor de start van het fotoproject // thesinge in beeld.

52 weken
In het project leggen elf Thesinger fotografen gedurende één jaar het leven in het dorp vast. Wonen. Werken. Relaxen. De huizen en de straten, de mensen en de beesten, de natuur en de architectuur. Grootse zaken en kleine details. Het moet uiteindelijk een beeld opleveren waarin Thesinge zichzelf herkent. Waarvan toekomstige Thesingers over een jaar of vijftig zullen zeggen: o leuk, zo ging dat vroeger dus. Toen woonde hij er nog. In dat huis met die mooie gevel en die karakteristieke brievenbus. Kijk, daar fietst hij. Wat was het een levendig dorp! Er gebeurde van alles.

572 foto’s
Het project is inmiddels al weer een paar weken bezig. Het leverde al een serie prachtige foto’s op. De fotografen werken elk met een eigen thema. Een thema waarin gedurende één jaar één facet van het dorpsleven wordt vastgelegd. Zo fotografeert iemand de dagelijkse gebeurtenissen op het klunder. Een ander legt honden en hun bazen vast. Een derde fotografeert Thesingers met spullen die ze op Marktplaats te koop aanbieden. Ikzelf leg onze Thesinger Street View vast - de dorpsstraten zoals ze in Google Maps te zien zijn - maar dan vanuit de huiskamers of keukens van de straatbewoners.

Expositie
De 572 foto’s die begin januari 2017 gemaakt zullen zijn worden uiteindelijk tentoongesteld, of zullen in boekvorm worden uitgebracht. De definitieve vorm wordt pas gekozen als het project afgerond is. Voorlopig worden ze bewaard op een geheime plek. Waar het werk kan rijpen en waar het de toets der tijd moet zien te doorstaan. Want vinden we ze over een jaar nog net zo mooi en veelzeggend als nu? Of interesseert het ons helemaal niks dat het op de 8 januari sneeuwde?

Ton Ensing

Agenda
juli 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
augustus 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Binnenkort in Thesinge
5 oktober 2024
Lopend Eten 2024

Het traditionele culinaire hoogtepunt van 2024 komt er weer aan: Lopend eten, editie 2024. Thesingers eten bij Thesingers. Altijd gezellig! Een avond vol verrassende gerechten en leuke ontmoetingen met mededorpsgenoten op plekken waar je vaak langskomt maar waar je nog nooit binnen bent geweest. Hou de brievenbus in de gaten voor het opgaveformulier.

Foto van de maand
202405FvdM.jpg

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda