thesinge.com
Voorjaarsvakantie? Welnee!

Wat het weer betreft, was de afgelopen week prachtig. Droog, weinig wind, een heerlijk zonnetje en voor de tijd van het jaar hoge temperaturen. Aan alles merk je dat het voorjaar in aantocht is. Dorpsgenoten komen uit hun winterslaap en wandelen of fietsen weer door het dorp. Anderen zijn druk in de tuin, en de eerste heb ik al zien gras maaien. Dat kan weleens een lang maaiseizoen worden. Sneeuwklokjes, crocussen, en katjes van de hazelaar staan al volop in bloei. Een prachtig seizoen ligt weer voor ons, heerlijk.

Voorjaarsvakantie of niet, de meeste vaste bezoekers zijn deze ochtend weer van de partij hoor. Een enkeling is helaas wegens griep of andere gezondheidsproblemen afwezig. We wensen jullie allemaal van harte beterschap.
Afgelopen week vierde Trijn van Zwol haar verjaardag. (Met drie Trijnen in ons gezelschap, en om misverstanden te voorkomen, zet ik de achternaam er deze keer even bij). Alle reden voor Trijn om ons te trakteren op heerlijke zelfgemaakte lekkernijen. Dankjewel Trijn! Natuurlijk hebben we ook voor haar het 'lang zal ze leven' gezongen.
Trijn heeft ook nog een leuk stukje over verjaardagen. Het stond jaren geleden eens in een tijdschrift en het was het bewaren meer dan waard. Het gaat over het aankomend verjaardagsfeestje van een 77 jarige man en vader. Ze leest het voor en een glimlach is op z'n plaats. Heel erg leuk. Bedankt Trijn.

Vanmorgen is er even kort aandacht voor het volgende:

Vanmorgen was er een voorstel voor een spreker. Ik zal dat binnenkort gaan regelen. Later meer hierover.

Tot volgende week.
Dag.

Manshoge bultn snei

Over de barre sneeuwwinter van 1979 is de laatste weken veel geschreven. En afgelopen zondagmorgen was er via RTV Noord een vier uur durende uitzending van de Noordmannen. In deze uitzending kwamen inwoners aan het woord die hun herinneringen aan 14 februari 1979 deelden met de luisteraars. Mocht je deze uitzending hebben gemist of nog eens willen horen en bekijken, dan kan dat via deze link.
Vanmorgen gaan wij ook nog even weer terug naar 40 jaar geleden. Het 'Winterboek Groningen' ligt op tafel en een van de bezoekers heeft nog een aantal foto's meegenomen. Herinneringen worden opgehaald en verhalen verteld. In het archief van de Garmer & Thesinger Express vond ik op het derde blad, het verhaal van JN. Hoe hij vanuit Garmerwolde de manshoge en spekgladde wegen trotseerde om stoet te hoaln oet Taisn.
Op de website van RTV Noord nog meer verhalen en filmpjes over de barre winter van 1979. En mocht je er geen genoeg van krijgen dan kun je vanavond om 19.00 uur de interactieve Facebook-livestream volgen.

Gisteren ontving Noaberstee een vlag van Vereniging Groninger Dorpen. Een cadeautje voor ons, als één van de honderdtwintig Zorgzame Dorpen in de provincie. Zorgzaam bleek nu ook wel, want het adres kwam niet overeen met de contactpersoon van Noaberstee. Gelukkig weet men in Taisn elkaar te vinden en zat de vlag gisteren in mijn brievenbus. Maar dit terzijde.
In februari 2018 is een netwerk gevormd van zorgzame bewonersinitiatieven. Men heeft het netwerk de naam Zorgzame Dorpen Groningen gegeven. Morgen, 14 februari, mogen wij de vlag uitsteken, omdat dan de website www.zorgzamedorpengroningen.nl de lucht ingaat.

De vlag gaf ons nog veel gespreksstof.

Tot volgende week.
Dag.

Twee reebruine ogen

Hadden we vorige week nog lekker winterweer met zo nu en dan een zonnetje, moeten we het vanmorgen doen met grijs, grauw weer en motregen. Afgelopen maandag, 4 februari, was het nieuwe maan. Heel vaak heb je rond die tijd dan een weersverandering. Rondom volle maan is dat ook vaak zo. M´n pa zei het vroeger al, en nu ik er zelf een beetje oplet kom ik er achter dat hij toen al gelijk had. Hij, m´n pa, wilde ook altijd een kalender waar de maanstanden opstonden. Nu begrijp ik dat wel. Zelf kijk ik regelmatig op de maankalender op deze website. Zal de winter rond 19 februari dan toch nog terugkeren? Ik hoop het, maar.....ik weet dat niet iedereen daarop zit te wachten.

Deze ochtend schuiven gelukkig weer twee bezoekers aan die al een paar weken uit de running zijn. Hun gezondheid laat nog steeds te wensen over. Gaat het bij de één langzaam de goede kant op, de ander heeft door alle onderzoeken en behandelingen groenlicht voor een operatie. Ondanks alles, fijn dat jullie er waren.

Vanmorgen hebben we de plannen een beetje omgegooid, omdat we de beamer niet konden gebruiken. Flexibel als we zijn, hebben we nu onze hersenen maar weer eens laten kraken. Maar voor het zover is, lees ik eerst een brief van een patiënt aan dr. Franck. Onbedoeld een humoristische brief, die aardig op de lachspieren werkt. Leuk man.
Daarna gaan we in groepjes. De bedoeling is om de zinnen die ik voorlees, af te maken met een plaatsnaam. En van de letters die ik door elkaar heb gehusseld, kan men een beroep maken.

  • De burgemeester zou een boom planten, maar het gat liet hij door zijn............(vul een plaatsnaam in)
  • Het is gezellig met nonnen te schaken, maar spannender is het als ik met.......

Zie jij welk beroep hier door elkaar is gehusseld?

  • Mearmmint
  • Srtaandt

Met maar twee fouten zijnTrijn O, Hans M, Andries en Aukje de winnaars. Gefeliciteerd!
Zo, tied veur kovvie. Nog even gezellig kletsen en dan is het weer tijd om naar huis te gaan.

Aandachtig zit ik achter m'n computer om dit stukje te schrijven. Hee, wat beweegt daar buiten? Wie of wat loopt daar langs mijn raam? Aha, net als vorige week is hij er weer. Of is het een zij? Hij kijkt steeds achterom, net alsof hij denkt; waar blijf je nou? Vlug mijn fototoestel gepakt en van achter het raam onderstaande kiekjes gemaakt. Prachtig hé. Daar kom z'n maatje om de hoek gerend en samen springen ze over de houtwal naar de tuin van de buren. Ik blijf achter met de klanken van De Selvera's.
IMG_7035.JPG

IMG_7033.JPG

Tot volgende week?!

O ja, denk je zondagmorgen aan de RTV Noord uitzending van de Noordmannen?

Dag.

Pieternel voor de allerlaatste keer

Onze Noabersteedag begint met rustig winterweer. Geen sneeuw, de wegen zijn schoon en de temperaturen zijn om het vriespunt. Als we de weersverwachtingen moeten geloven, dan blijft het niet zo. De eerste waarschuwingen zijn gisteren de deur uitgegaan en de NS heeft de dienstregeling voor vandaag al aangepast. Op het platteland zijn we niet direct van streek van 1 tot 3 centimeter sneeuw. We wachten maar af.

Traditiegetrouw is er op de nijjoarsverziede van dorpsbelangen altijd een bijdrage van Thomasvoar en Pieternel. Een jaar lang worden alle nieuwtjes, leuke en grappige voorvallen, het wel en wee van Taisners, geboorten en overlijden van (oud) dorpsgenoten bijgehouden. Roelie Dijkema zet dit dan op rijm. Alles ien t Grunnings. Meer dan dertig jaar stonden Roelf Jansen en Roelie Dijkema als Thomasvoar en Pieternel op de planken in café Molenzicht. Op hun eigen wijze kregen we dan een prachtige terugblik over het afgelopen jaar. Om gezondheidsredenen is Roelf er drie jaar geleden mee gestopt. Zijn rol werd overgenomen door Jan Mollema.
De nijjoarsverziede van dit jaar was anders. Anders, omdat dit de allerlaatste optreden is. Na 40 jaar komt er een einde aan Thomasvoar en Pieternel.
Nou, allerlaatste optreden? Vanmorgen heeft Roelie, alias Pieternel, haar dichtwerk nog even voorgedragen bij Noaberstee. Dit was inmiddels ook een traditie geworden. We hebben er van genoten en bedanken Roelie met een doosje chocola.
20190130_102750_resized.jpg

Trouwens, weet je dat er inmiddels vier bundels zijn uitgebracht van Thomasvoar en Pieternel? Ze zijn te koop via Annelies Hofstede.

Net als op de nijjoarsverziede zetten Andries en Trijn van der Meulen, Roelie nog even in het zonnetje. In de stijl van Roelie, hebben ze een mooi Grunnings gedicht mokt en dragen dit in stijl voor. Prachtig!
20190130_103937_resized.jpg

Beide foto's zijn gemaakt door Elisabeth Tolenaar.

Tot volgende week.
Dag.

Winterweer

Vanmorgen ben ik rond de klok van zeven uur al buiten. Het is een prachtige witte wereld en nog zó stil. Met plezier maak ik m´n oprit en de voetpad voor het huis sneeuwvrij. Het is nog vroeg, maar dit is al echt genieten hoor. Met vorst en sneeuw ben ik in mijn element. Heerlijk!

Zullen de oudere dorpsgenoten dit winterweer trotseren of blijven ze vanmorgen lekker bij de warme kachel? Het is afwachten. Maar niet lang hoor, want de eerste komt al binnen. En daarna volgen er nog een aantal bikkels. Ook zijn er deze ochtend mensen die wel graag zouden willen komen, maar niet kunnen, omdat hun gezondheid het niet toelaat. Terwijl de één na een aantal weken weer present is, moet een ander helaas (nog) verstek laten gaan. Hoesten, proesten, rillerig en overal spierpijn is de algemene klacht. We wensen jullie van harte beterschap.

Al een aantal dagen worden we via radio, televisie en kranten gewaarschuwd voor winterweer. Het kan 5 graden gaan vriezen en vanuit het westen komt sneeuw. We moeten rekening houden met een sneeuwlaag van 1 tot 3 centimeter. In sommige delen van het land is zelfs sprake van code geel en oranje. Heel Nederland is ontwricht door een beetje winterweer. Sorry, maar ik word altijd een beetje lacherig van dit soort berichtgevingen.
Tijdens het koffiedrinken komen de winterverhalen los. Verhalen over toen het nog écht winter was. Met beelden gaan we nog even terug naar de beruchte winter van 1979. En vanzelfsprekend mag de wakschaatser deze ochtend niet ontbreken. Ieder jaar komt hij weer voorbij. Het is ook zó grappig. Let aan het begin ook op het kleine jongetje, rechts in beeld. Geweldig!

Van dorpsbelangen hebben we nog een pot met brandewien mit rozienen kreegn. Enkele bezoekers hebben hier wel oren naar en laten het zich prima smaken. Bedankt dorpsbelangen!

Gisteravond was er bij Noord Vandaag op TV Noord een onderwerp over 'kinderen leren Gronings door game'. Hier te horen vanaf minuut 7:15.
Eerlijk is eerlijk, het is een mooi initiatief. Men spreekt over onderwiesgame, bottom-up proces, game, app, serious game, tablet.............WAAROM?
Waarom al die Engelse woorden, als je kinderen Gronings wilt leren? Ach, het hoort bij deze tijd, maar het viel me gewoon op.

Tot slot vanaf het terras bij dorpshuis Trefpunt nog een paar foto's in winterse sferen.
IMG_6963.JPG
IMG_6969.JPG
IMG_6976.JPG
IMG_6971.JPG

Tot volgende week.
Dag.

Spreken is zilver, zwijgen is goud

Deze ochtend is het grijs, grauw en miezerig. Het is nou niet bepaalt aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Maar goed, weer of geen weer, de bezoekers trekken zich er niets van aan. Ze blijven komen. Tenminste, als men kan. Maar een enkeling is zo hondsberoerd, dat hun bed de laatste dagen en soms zelfs weken, hun beste maatje is. Een bezoekje aan Noaberstee moeten ze nu even niet aan denken. Eerst maar eens zorgen dat men weer op de been komt. Voor andere afwezigen is het ziektebeeld méér dan een grieperig gevoel. Verplicht rust houden, aans je gain zittend gat hebben, vaalt ook nait mit. Maar het moet, en alles voor een goed herstel. En weer een ander is kind aan huis in het ziekenhuis. Onderzoekje zus, behandeling zo, en binnenkort hopelijk de gewenste operatie. We wensen jullie allemaal veel sterkte en van harte beterschap. Hôl kop d'r veur!

De afgelopen week heb ik wat rondstruunt ien olle kranten enzo, op de website Delpher. Ik kwam een paar krantenartikelen tegen over Taisn en Taisners. Deze heb ik vanmorgen voorgelezen. En het mooie hiervan is, dat dan de verhalen komen. Mooie verhalen, indrukwekkende verhalen, persoonlijke verhalen die men zich nog herinnert als de dag van gisteren. Ook al is de gebeurtenis op zich, al 56 jaar of langer geleden. Hieruit blijkt ook wel dat sommige gebeurtenissen destijds heel veel indruk hebben gemaakt. Zowel voor de individuele Taisner, als voor het hele dorp.

Al struunt heb ik op YouTube ook nog een paar filmpjes gevonden uit de oude doos. Ken jij nog het programma Showroom? Het was een televisieprogramma dat van 1977 tot 1982 werd uitgezonden door de NCRV. Jan Fillekers, Henk van der Horst en Arnold-Jan Scheer waren de makers. 'Het was een programma waarin excentrieke personen aan het woord kwamen. Deze mensen vertelden over hoe ze hun dagen doorbrachten en hoe zij tegen het leven aankeken' aldus WikipediA. Later volgde Joris' Showroom met als maker Joris Linssen.
Zij leefden hun leven op een manier, waar wij vandaag de dag nog veel van kunnen leren. In al hun eenvoud waren zij zelfvoorzienend. Zelf aardappelen verbouwen, zelf groenten kweken, zelf kippen houden, voor zowel de slacht als de eieren. Niet afhankelijk zijn van gas, maar zelf hout hakken. Geen waterleiding, maar zelf een put bij huis hebben voor de watervoorziening. Emmer aan een touw met haak, en zakken maar. Bovendien waren ze niet alleen zelfvoorzienend, maar ook bedachtzaam en vooral tevreden. Zichzelf op de borst slaan, van moet je mij nou eens zien hoe goed ik wel niet ben, kwam beslist niet in hen op. Narcisme en zichzelf willen profileren past niet bij deze excentrieke personen. Voor hen geen inzet van sociale media met tweets, retweets, likes of linkedin aanbevelingen. Excentrieke personen? Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!

Showroom filmpje nog even terugkijken? Klik dan hier. Voor het filmpje van Joris' Showroom kun je hier klikken.


Tot volgende week.
Dag.

Een nieuw jaar

Het afgelopen jaar hebben we feestelijk afgesloten met een heerlijk kerstdiner van Clara en Dorien. Daarna volgen de feestdagen en hebben we een paar weken geen Noaberstee. Maar....vanmorgen is het weer Noabersteedag.
De zon schijnt. Het stormachtige weer met regen is voorbij, en het belooft een mooie dag te worden. Samen met de hulptroepen maken we de zaal weer gereed voor ontvangst van de bezoekers. En ja hoor, ook in het nieuwe jaar komt de een na de ander binnenlopen. Het is al gauw een gezellige drukte en we hebben elkaar weer veel te vertellen.
Sommige vaste bezoekers kunnen er vanmorgen helaas niet bijzijn. Terwijl de één een gezellig uitje heeft, zitten anderen in de lappenmand. We wensen jullie van harte beterschap!

Het nieuwe jaar beginnen we met koffie en.......
Ja hoor, het is weer zover.......een heerlijke traktatie. Deze keer van Harmien en Yvonne. Sinds eind vorig jaar zijn zij de supertrotse oma's van een gezonde kleindochter. Natuurlijk zien we een foto van de kleine meid. En ja, natuurlijk is zij de allerliefste en allermooiste. Prachtig toch, zo'n klein wondertje. Geniet ervan!

Dan is het tijd dat ik verslag doe van de Noaberstee financiën. Als iedereen is voorzien van het financieel overzicht, lopen we post voor post bijlangs. Waar nodig geef ik extra uitleg. De aanwezigen zijn dik tevreden en met het positieve saldo is men erg content. De kas is gecontroleerd door Elisabeth en Hans en zij hebben alles in goede orde bevonden. Ik ontvang applaus voor mijn inzet en het goed beheren van de financiën. Hartelijk dank hiervoor en voor het vertrouwen.

Het jaar is nog pril en wat morgen ons brengt weten we niet. Ik hoop dat we er samen weer een prachtig Noaberstee jaar van kunnen maken. En als ik terugkijk op vanmorgen, gaat dat vast en zeker weer lukken!

Tot volgende week.
Dag.

Gezellige en smaakvolle afsluiting 2018

Vanmorgen is onze laatste bijeenkomst van 2018.
Net als voorgaande jaren, sluiten we het jaar af met een kerstdiner.

Met alle lichtjes ziet de zaal er gezellig uit. De langgerekte tafel is al gereed voor het kerstdiner. Maar voor we daar met 27 personen aanschuiven, drinken we eerst koffie. Natuurlijk ontbreken de kerstkranjes en chocolaatjes niet. Dat hoort er toch een beetje bij, niet waar.

Al eerder dit jaar hebben we ervaren dat vreugde en verdriet dicht bijelkaar ligt. Vanmorgen hebben we kort stilgestaan bij het overlijden van een broer en zwager van vaste Noaberstee bezoekers. We wensen jullie veel sterkte.

Tijdens het koffiedrinken komt dorpsgenote/ouder Anita binnenlopen met vier kinderen van Chr. Basisschool 'De Til'. De kinderen hebben een uitnodiging voor ons. Morgenavond, donderdag 20 december om 19.15 uur, vieren de kinderen kerst in de Kloosterkerk. Het thema is "Volg die ster". We zijn van harte welkom!
Hartelijk dank voor jullie uitnodiging en we wensen jullie heel veel plezier en prachtige kerstdagen. Natuurlijk krijgen ze van ons nog een lekker chocolaatje.

Trijn van der Meulen leest deze ochtend een mooi verhaal van Bert Uil, uit zijn bundel ´Woarheid en kovvie´. Het is een verhoal over Appie en Geeske Stainhoes. Een schier verhoal, mit humor.

Nijs of gain nijs

Vanmorgen vroeg trok er nog een buitje over, maar als ik op weg ben naar dorpshuis Trefpunt is het droog en rustig winterweer. Het is aangenaam om buiten te zijn. Lekker man.

Tafels en stoelen hebben we weer klaarstaan, en we wachten op de mensen en dingen die gaan komen.
Al gauw komen de eerste bezoekers en de rest volgt gestaag. Vanmorgen hebben velen de weg naar Noaberstee weer gevonden. Prachtig, dat men na al die jaren nog steeds komt. Van terugloop is helemaal geen sprake, integendeel. Zo door het jaar heen komen er altijd wel een paar dorpsgenoten bij. Echt, heel mooi!

Zo, en den is d´r kovvie.

Wie zoet is......

Met een beetje grondvorst, is het een prachtige start van de dag.
Als ik naar dorpshuis Trefpunt loop, hoor ik kinderen op het schoolplein. Een beetje ongebruikelijk, want anders zitten ze rond dit tijdstip altijd al in de klas. Maar vandaag is dat anders. Het is 5 december. Vandaag komen Sinterklaas en zijn Pieten naar ´CBS De Til´. Als ik over de brug ben, zie ik al een hele drukte bij school. Ouders aan de ene kant van het hek en kinderen op het schoolplein. De kleintjes staan met hun voetjes op het hek, handjes aan het hek en hun hoofdje over het hek. Ze kijken nieuwsgierig en verwachtingsvol van links naar rechts, van smidshoek naar de til. Komt Sinterklaas er al aan? Sommige kinderen zetten nog maar weer een Sinterklaasliedje in. Nog even geduld, maar een ding is zeker.......

Winnaars met tactisch inzicht

Het loopje van mijn huis naar dorpshuis Trefpunt maakt me pas echt goed wakker. Er staat een stevige zuidoostenwind en dat maakt het behoorlijk koud. Na nachtvorst is het nu wotterkol. Persoonlijk vind ik deze winterkou wel lekker, maar zo denkt niet iedereen er over. Wees gerust, er komen ook weer andere tijden.

Na onze eerste kop koffie beginnen we met het spelen van gezelschapsspelletjes. De meesten storten zich vol overgave op het sjoelen. Anderen gaan klaverjassen of nemen deel aan het keezenspel.
Voor de meesten is het keezenspel onbekend. Voor mij ook. Toch waag ik me met drie anderen, deze ochtend aan dit spel. Ida weet het haarfijn uit te leggen. Keezen is een bordspel. Het is een combinatie van mens-erger-je-niet en het kaartspel pesten. 'Keezen heeft een hoog 'pestgehalte' en naast enig tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een belangrijke rol' aldus Wikipedia.
We gaan helemaal los en ook wij zitten elkaar best wel een beetje dwars. Maar.....alles met een gulle lach. Uiteindelijk lukt het Elisabeth als eerste om haar vier pionnen in het thuisvak te krijgen en wordt uitgeroepen als winnaar. Gefeliciteerd!
Bij het sjoelen is Aukje de gelukkige. Ook van harte! En toch.....we verdenken haar er wel van dat ze thuis met enige regelmaat oefent....hahaha.
Helaas is me de uitslag van het klaverjassen geheel ontgaan. Sorry. Maar dat jullie je deze ochtend ook wel hebben vermaakt, staat buiten kijf.

Van Douwe ontvang ik nog een papier over 'zelfstandig en zeker op de been'. Op donderdagmiddag 13 december is er tussen 13.30 uur en 15.00 uur in de gymzaal voorlichting over valpreventie.
Je kunt deze middag kennis maken met de docenten Gerkina Doze en Jeanette Toxopeus. Beide dames kunnen je meer informatie geven over de cursus 'In Balans'. Je bent donderdagmiddag 13 december van harte welkom.

Volgende week hebben we SinterklaasBINGO.
Tot dan.

Dag.

"Wie dreugn oet"

Vandaag een koude start van de dag met grauw, grijs weer en een stevige wind. Maar dat deert ons niet, want het is Noabersteedag en die is altijd hartverwarmend.
In verband met gemeenteraadsverkiezingen wijken we deze ochtend uit naar de peuterspeelzaal. Jan heeft tafels en stoelen al voor ons klaargezet en zelf doen we de rest. Bedankt Jan.

Deze morgen hebben we weer iets lekkers voor bij de koffie. Afgelopen week was Wolter jarig en hij heeft voor ons een heerlijke traktatie. Dankjewel Wolter. Natuurlijk hebben we ook voor hem uit volle borst het ´lang zal hij leven´gezongen. Hieperdepiep HOERA!

Kort is er even aandacht voor ons kerstdiner op 19 december aanstaande. Al een aantal jaren verzorgen dorpsgenoten Clara en Dorien ons kerstdiner. Ook dit jaar willen ze dit met veel plezier weer voor ons doen. Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Later meer hierover.

Rondom de tafel is iedereen zo druk met elkaar in gesprek, dat ik de tijd niet in de gaten heb. Maar, dan tikt iemand met een theeglas op tafel en spreekt de woorden:"Wie dreugn oet! Hou liekt, kriegen wie nog wat te drinkn?". Hahahaha. mooi hè. Ik spring overeind en ben weer helemaal bij de les.

Volgende week is er een spelletjesochtend met onder anderen, sjoelen, keezen, klaverjassen.............
Tot dan.
Dag.

.....daar komt Sint Martinus aan

We beginnen deze ochtend met koffie. En omdat Jakob jarig is geweest, heeft hij voor ons een heerljke traktatie. Dankjewel Jakob. Natuurlijk zingen we ook voor hem het ´lang zal hij leven´. Hiephiep HOERA!

Na de koffie leest Jakob een mooi verhaal over de geschiedenis van Sint Maarten. Mocht je ook geìnteresseerd zijn in deze geschiedenis, dan kun je een kijkje nemen op deze website.

Dan kijken we via ´uitzending gemist´ nog even terug naar de mooie serie ´De dertien dorpen´ van OOGtv. Vanmorgen hebben we de uitzending van afgelopen maandag bekeken, waarin Ten Boer zich van haar mooiste kant liet zien. Je kunt hier klikken om de serie nogmaals te bekijken.

Volgende week woensdag, 21 november, is de gemeenteraadsverkiezing in Groningen, Haren en Ten Boer. Dan kunnen wij de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen kiezen. Als trouwe bezoeker van Noaberstee is het volgende week dus één loop.

Tot volgende week.
Dag.

Het was allemaal heerlijk!

Voor ik aan de dag van vandaag begin, neem ik je nog even mee naar het einde van gistermiddag. Ik zat naar buiten te kijken en zag de lucht ineens prachtig rood worden. Ik was onder de indruk, zó schitterend. Gauw met m'n fototoestel naar boven en vanuit een raam een foto gemaakt. Daarna vlug in de auto gestapt en naar de Lageweg richting Klunder gereden. Ja, je moet er snel bijzijn want de lucht verandert heel erg snel. En een schitterende zonsondergang is het resultaat.
Je kunt op de foto klikken voor een vergroting.
IMG_6925.JPG
IMG_6930.JPG
IMG_6935.JPG

Wat zal een nieuwe dag ons brengen?

Mit de tied mit

Na een nacht met harde wind en regen, begint de ochtend met rustig weer en zonneschijn. Het is een dag vol schitterende herfstkleuren. Prachtig.

Tafels en stoelen hebben we klaarstaan, en wat ons betreft kunnen de bezoekers komen. Ja, daar komen de eersten al en langzaamaan volgt de rest. Altijd mooi dat men op woensdagmorgen de weg naar dorpshuis Trefpunt weer weet te vinden.
10.00 uur. Tied veur kovvie.

Zo te horen is er heel wat bij te praten, want het is mie toch een gekoakel. Van sommige gesprekken krijg ik een hap en snap mee, maar het meeste ontgaat me. Wel mooi om te zien hoe men met elkaar in gesprek is. Anderen hebben plezier met een filmpje die ze elkaar via de smartphone laten zien. Ja, die "oudjes" gaan echt wel met de tijd mee hoor. Men praat over Youtube, WhatsApp en Instagram, alsof ze nooit een brief, envelop en postzegel hebben gebruikt.

Jakob maakt ons nog even weer attent op het project 'Veur aaltied'. Mocht je een bijdrage willen leveren aan dit project, dan kun je je vandaag nog aanmelden bij de plaatselijke organisatoren.

Volgende week gaan we na afloop van de inloopochtend gezamenlijk eten. Op het menu staat bonensoep en snert. Hierbij serveren we roggenbrood met katenspek en stokbrood. En uiteraard is er een heerlijk toetje. Je bent van harte welkom om mee te eten. Als je komt, wil je dat dan even voor zaterdag 3 november, via mail of telefoon 050-3022475 doorgeven aan Janna?

Tot volgende week.
Dag.

Agenda
februari 2019
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28      
maart 2019
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Binnenkort in Thesinge
8 maart 2019
Jaarvergadering Dorpsbelangen

Jaarvergadering voor de leden van de vereniging Dorpsbelangen Thesinge.
Aanvang: 19:30 uur in Dorpshuis Trefpunt

Meer informatie over de agenda op de pagina van Dorpsbelangen.

Foto van de maand
IMG_7898-pichi.jpg

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda