thesinge.com
Koningsdag 2016

Het Oranje Comité kijkt, ondanks de weersomstandigheden, tevreden terug op Koningsdag.
Met dank aan Rudy en het aangepast programma, hebben we toch de dag kunnen vullen met activiteiten.
Wij bedanken iedereen voor de aanwezigheid en inzet, samen hebben we er een mooie feestelijke dag van kunnen maken.

koningsdag2016.jpg
Hier ziet u een foto-impressie van de gehele dag.

De uitslag van de Zeskamp was als volgt:

3de prijs: Dijk /Singel
2de prijs: G.N. Schutterlaan / Lageweg
1ste prijs: Dorp / Bakkerstraat

Kloukste Thaisner 2016 :Johanna van Zanten

Namens het Oranje Comité:
Kor van Zanten

Feestweek 2015

Eens in de vijf jaar wordt er in Thesinge een feestweek georganiseerd. Van 4 t/m 9 mei 2015 was het weer zover. Het thema van de feestweek was 'Oud & Nieuw'. Het organisatiecomité heeft een hele mooie week gefaciliteerd wat voor en door heel veel Thesingers een groot succes werd!

feestcomite-def.jpg

De feestweek op Radio Noord
Feestweek 2015: 9 mei - foto's

Koffieochtend, vossenjacht en slotfeest.

Feestweek 2015: fototentoontstelling - foto's

Oude foto's in hun nieuwe omgeving:  Wat is het verschil tussen het oude Thesinge en het nieuwe? Volgt het dorp de snelle veranderingen van onze tijd, die van steden een altijd open bouwput maken? Of deint het onveranderlijk mee op het ritme van de seizoenen? Dat soort dingen kun je je afvragen tijdens een bezoek aan de fototentoonstelling in de feestweek van Thesinge: 'Oude foto's in hun nieuwe omgeving'. De foto's worden de hele feestweek getoond, van maandag 4 mei, t/m zaterdag 9 mei 2015. 

Feestweek 2015: 8 mei - foto's

Dansworkshops voor kinderen, danscompetities voor de kinderen en voor de stratenteams van de volwassenen.

Feestweek 2015: 7 mei - foto's

Moderne speurtocht voor de kinderen, zeepkistenrace en puzzelavond voor volwassenen.

Feestweek 2015: 6 mei - foto's

"Maak van iets ouds iets nieuws"

Feestweek 2015: 5 mei - foto's

De boerenbrunch en 'Heel Thesinge Bakt'. 's avonds feest in de tent.

Feestweek 2015: 4 mei - foto's

Kinderen versieren houten duiven, vlaggen en maken versieringen voor het monument. In de avond is er voor alle dorpsbewoners een bijeenkomst in de tent, 'herdenken doe je samen'. Aansluitend 'Herdenken door stil te staan' bij het monument.

Programma Feestweek 2015

Zie ook feestweekthesinge.nl (onder het kopje Activiteiten). Meer informatie vind je in het huis-aan-huis verspreide programmaboekje.


Maandag 4 mei:

Een groepje, met afgevaardigden vanuit alle wijken, heeft zich beziggehouden met de voorbereidingen voor een plechtige en waardevolle herdenking.

  • Kinderactiviteit (11:00-15:00 uur) : Duiven, vlaggen en versieringen
  • Bijeenkomst in de tent (19:15 uur) : Herdenken doe je samen
  • Verzamelen bij monument (19:45 uur) : Herdenken door stil te staan

KOMT ALLEN, WANT HERDENKEN ÉN VIEREN DOE JE SAMEN!

lees verder (het volledige 4 mei programma)


Dinsdag 5 mei:

De bewoners van de Lageweg nodigen alle inwoners (groot en klein) van Thesinge uit voor de boerenbrunch die op dinsdag 5 mei zal worden gehouden in de feesttent.
Zij verwelkomen u graag om 11.00 uur met een kopje koffie, thee of iets fris, zodat we om 11.30 uur met de boerenbrunch kunnen beginnen. De geschatte eindtijd is ongeveer 15.00 uur.
Tijdens de brunch jureren Thesingers producten van “ HEEL THESINGE BAKT”.

Voor de avond hebben enkele bestuursleden van Dorpsbelangen Thesinge en het Oranje comité van Thesinge de handen ineen geslagen. Dit alleen al staat garant voor een großartige abend!
De avond begint om 18:30 uur met een kinderdisco.
Vanaf 21:00 uur is het tijd voor het ‘Proud 2 be Fout’ gala! Iedereen wordt uitgenodigd zich op een zo’n fout mogelijke manier te kleden!


Woensdag 6 mei:

De bewoners van de G.N.Schutterlaan nodigen alle inwoners van Thesinge - jong en oud - van harte uit voor "Maak van iets ouds iets nieuws".

Maak een lamp van een oud puddingblik. Maak een pop of een robotje van oud ijzer. Maak wanten van een oude trui. Maak een etagère van oud serviesgoed.

Vanaf 14:00 uur staat alles klaar in de Feesttent om aan de slag te gaan. Er zijn oude spulletjes om mee te werken, er is gereedschap en er is begeleiding. 

Na 18:00 uur wordt er soep geserveerd – echte Schutterlaansoep.

Vanaf 21:00 uur is er een film in de feesttent.


Donderdag 7 mei:

De middag voor de kinderen begint om 14:00 uur met een moderne speurtocht door het dorp. De startlocatie is voor de Kloosterkerk.
Om 15:00 uur start de zeepkistenrace. Dit wordt een race zoals je nog nooit gezien hebt.
De avond staat voor afwisseling en gezelligheid. Aanvang 19:00 uur voor café de Oude School.
De activiteiten in de kern van het dorp stoppen om ongeveer 21:30 uur waarna het programma wordt voortgezet in de feesttent met een korte petje op petje af quiz en de prijsuitreiking voor de snelste/slimste/kloukste Thesinger


Vrijdag 8 mei:

De Molenweg/Achter-Thesinge zet thema Dans (oud & nieuw) centraal.
’s Middags de dansworkshops van 14.00-16.30 uur voor de kinderen van 3 t/m 12 jaar.

En ’s avonds de enerverende en super leuke Danscompetitie:
“Thaisners dinken te kinnen daanzen!?”
(thesingers denken te kunnen dansen)

Van 19.00-20.30 uur voor de kinderen t/m 12 jaar
Van 21.00-23.00 voor de wijken!!

Incl. officiële jurering en presentatie!!
Kom kijken, verwonderen en meedoen!


Zaterdag 9 mei:

De bewoners van de Molenhorn/Kerkstraat nodigen u van harte uit op zaterdagochtend 9 mei. Vanaf 10:00 uur bent u van harte welkom in de Feesttent. Er staat vanaf 10.00 een koffietafel voor de dorpsgenoten gereed in de feesttent. De organiserende straten zorgen voor iets lekkers bij de koffie. (Opgave vooraf is niet nodig)
Voor de kinderen is er een speciaal programma deze ochtend.

Op zaterdagmiddag 9 april organiseert de Dijk/Singel een spannende vossenjacht voor jong en oud. Een spel waarbij het gaat om goed opletten, slimheid, handigheid en snelheid. Vanaf 13:30 uur kun je je aanmelden in de feesttent. Het spel begint om 14:00 uur (precies).

‘s Avonds is de feesttent geopend vanaf 20.00 voor een spetterend afsluitend (dans/swing) feest met de band " Ten Speed"


 De hele week: de tentoonstelling  "Oude foto's in hun nieuwe omgeving".

Instructies plaatsen foto's thesinge.com

Thesinge heeft een eigen Flickr-foto-pagina. De foto's die daarop worden verzameld worden geplaatst op feestweekthesinge.nl en thesinge.com/feestweek. Wil je ook foto's bijdragen dan volgen hier de instructies voor het insturen van foto’s:

Stuur een mail met al je foto's (dzw zoveel als je provider toelaat) naar: almost84simply@photos.flickr.com

Als de foto's niet al te zwaar zijn (bij voorkeur rond de 1024 a 1280 pixels breed of hoog. maximaal 1600 pixels) kan je er wellicht 10 of 15 per mail versturen.
Je kan ook een paar mails achter elkaar versturen, allemaal met dezelfde onderwerpregel.

In de onderwerp-regel plaats je:

  1. Feestweek 2015
  2. foto: de naam van de fotograaf
  3. tags: de dag aanelkaargeschreven

voorbeeld voorbereiding: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: voorbereiding2015
voorbeeld fototentoonstelling: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: fototentoonstelling2015
voorbeeld 4 mei: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: 4mei2015
voorbeeld 5 mei: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: 5mei2015
voorbeeld 6 mei: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: 6mei2015
voorbeeld 7 mei: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: 7mei2015
voorbeeld 8 mei: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: 8mei2015
voorbeeld 9 mei: Feestweek 2015, foto: Ton Ensing tags: 9mei2015

De onderwerp-regel verschijnt als titel bij ELKE foto, hou daar dus rekening mee. Het gedeelte achter tags dient om de foto's te kunnen groeperen. Getagde foto's verschijnen per dag gegroepeerd op thesinge.com

Feestweek 2015: voorbereidingen - foto's

Voorbereiden op de feestweek 2015.

Oude foto's in hun nieuwe omgeving

(tentoonstelling tijdens feestweek Thesinge)

Wat is het verschil tussen het oude Thesinge en het nieuwe? Volgt het dorp de snelle veranderingen van onze tijd, die van steden een altijd open bouwput maken? Of deint het onveranderlijk mee op het ritme van de seizoenen? Dat soort dingen kun je je afvragen tijdens een bezoek aan de fototentoonstelling in de feestweek van Thesinge: 'Oude foto's in hun nieuwe omgeving'. De foto's worden de hele feestweek getoond, van maandag 4 mei, t/m zaterdag 9 mei 2015.

In de buitenlucht

De ene helft van de foto's wordt in de buitenlucht getoond. De foto's staan opgesteld op de plek waar ze ooit, lang of wat minder lang geleden, zijn genomen, op vele plaatsen in het dorp en langs de Thesingermaar. Hierdoor is goed te zien wat er allemaal is veranderd en wat er gelijk is gebleven. Deze foto's worden toegelicht met een onderschrift.

Mensen in het dorpshuis

Op de buiten tentoongestelde foto's gaat de meeste aandacht uit naar de gebouwen en de omgeving. De zeldzame mensen erop vervullen een bijrol. Dat geldt niet voor de andere helft van de geëxposeerde foto's. Daarop staan de mensen centraal, degenen die alle veranderingen voor hun ogen zagen gebeuren, en die ze hebben helpen voltrekken. De prints van deze foto's hangen in het dorpshuis Trefpunt.

Amateurs

Voor zover bekend zijn de meeste foto's door amateurs gemaakt. Ze zijn afkomstig uit fotoboeken, bureauladen en zolderkamers van Thesingers en oud-Thesingers. Een deel van de foto's is ooit als ansichtkaart verspreid geweest of getoond bij een eerdere expositie en zal bij sommige mensen bekend zijn. Het gaat om afdrukken van oude, technisch vaak onvolmaakte foto's. Soms is het niet meer dan een scan van een foto in een krantje: alles wat er rest van een bepaald beeld van een historische situatie.

Openingstijden

Het buitendeel van de expositie is per definitie de hele week te bekijken. Het deel van de expo dat binnen is, in dorpshuis Trefpunt, Kerkstraat 5, zal overdag meestal ook te bezichtigen zijn (zo gaat dat in een dorp waar vrijwilligers de zaken draaiende houden). Bezoekers kunnen de hele feestweek bij het dorpshuis terecht voor een plattegrondje met de locatie van de foto's.

Meer informatie

Kapelstraatjaren20

Feestweek in het nieuws

Op zaterdag 9 mei in het Radio Noord programma "Noord en Ommeland".

29 april in de Noorderkrant:

Schermafbeelding 2015-04-29 om 19.53.32.png

Zondag 26 april (tussen 11:00uur en 12:00uur) vertelden twee leden van de feestcommissie op Regio FM het een en ander over de feestweek. 

De regiokrant berichte op 21 april over de feestweek:

20150421_regiokrant.png

Agenda
maart 2023
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
april 2023
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Binnenkort in Thesinge
23 maart 2023
Inloopmarkt Biodiversiteit Dorpsvernieuwing

Garmerwolde, Thesinge en Sint Annen:

Donderdag 23 maart van 16:00 - 21:00 in Dorpshuis de Leeuw, Garmerwolde

Foto van de maand
FvdM_kvdb_dec22.jpg

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda