thesinge.com
Thesinge in Beeld #2 nabestellingen

Heb je belangstelling voor (een van de) foto's van Thesinge in Beeld #2? Ze zijn na te bestellen. Elke foto heeft een nummer. Het nummer vind je door met de computermuis boven de foto te staan. Geef het nummer van de foto en de naam van de fotograaf door aan de fotoredactie: fotoprojecten@thesinge.com. Dan sturen we je verzoek door naar de fotograaf. Die zal daarna contact met je opnemen om de bestelling door te spreken.

TiB #2: Simone Bouwstra

Foto's: Simone Bouwstra
Thema: Mannen in Schuurtjes
Locatie: Gymzaal

TiB #2: Yvonne Broekhuizen

YB-SE-1101-OI.JPG

Foto's: Yvonne Broekhuizen
Thema: Achter | Kant
Locatie: Gymzaal

achter I KANT
Een blijvende fascinatie voor mij is het imperfecte. Een object of bouwsel dat doorleefd is en een verhaal vertelt. Wat doet wat het moet doen – beschermen of afscheiden - maar waarbij minder aandacht aan het uiterlijk lijkt geschonken.
Vaak zijn het achterkanten: van gebouwen, schuurtjes of schuttingen. Maar soms ook scènes: plekken met een bepaalde functie, maar wanneer niet zo gebruikt melancholisch. Ze zijn door ons gemaakt, maar niet met het doel in het oog te springen: gebouwd met wat er al was of nog niet af. De combinatie van kleuren en materialen maakt een beeld voor mij interessant. Het pure, ongelikte. Composities die je niet zo bedenkt, maar die zijn ontstaan. De onbewust toevallige schoonheid.

TiB #2: Renee den Hartog

RdH-Selfie-02-OI.jpg

Foto's: Renee den Hartog
Thema: Spiegelingen
Locatie: Gymzaal

Al mijn hele volwassen leven heb ik – met een eenvoudige compact camera, op stand ‘automatisch’ – alleen foto’s gemaakt van de vakanties en van de planten en bloemen in onze enorme tuin. Nu ben ik een heel jaar elke week op pad geweest om foto’s te maken met een specifiek thema: Thesinge in Spiegelbeeld. En dat bleek nog niet mee te vallen! Nog steeds maak ik foto’s, niet gehinderd door enige kennis omtrent de techniek, met een eenvoudige (inmiddels nieuwe) compact camera, op stand ‘automatisch’. Maar ik heb wel beter leren kijken!!

TiB #2: Ton Ensing

SELFIE-TON-OI.JPG

Foto's: Ton Ensing
Thema: Thesinge in Glas & Sloot
Locatie: Gymzaal

Samen met Simone Bouwstra initiatiefnemer van het fotoproject Thesinge in Beeld. iPhone fotograaf. Tijdens editie #1 maker van de serie 'Thesinger streetview' - zoals Google's streetview, maar dan omgekeerd: wat Thesingers zien als ze vanuit huis op straat kijken.
Het thema van editie #2: Thesinge in Glas & Sloot. Een bonte verzameling reflecties in Thesinge's belangrijkste wateren: de sloot langs de G.N. Schutterlaan, het Thesinger Maar en het water dat bleef staan na weer zo'n zeiknatte regenbui. Gecombineerd met beelden van Thesinge gezien door het glas in ramen en deuren en alles wat maar enigszins reflecteert. Dus ook: strakgelakte auto's en moddervette verflagen.
Twee varianten met altijd weer die ene spannende vraag in het achterhoofd: hoe zorg ik er voor dat ik er zelf niet op sta. Behalve dan bij m'n Selfie.

TiB #2: Wolter Karsijns

WK-self-1101-OI.JPG

Foto's: Wolter Karsijns
Thema: Techniek
Locatie: Smederij

Ik woon sinds 1984 in Thesinge. Getrouwd, 3 kinderen, 4 kleinkinderen.

Toen ik in 1995 een (gebruikte)
spiegelreflexcamera kocht 
is het eigenlijk begonnen.
Ik was o.a. negen jaar 
de fotograaf voor ons dorpsblad 
de Garmer & Thesinge Express.

Fotograferen is
in wezen een eenzame hobby.
Je bent veel alleen bezig,
je gooit de foto's in een doos, 
tegenwoordig in de map afbeeldingen, 
en dat was het.

Toen de mogelijkheid zich voordeed 
om samen met andere fotografen 
een project voor een jaar te doen, 
heb ik mij direct aangemeld. 
Door mijn pensionering
heb ik bovendien meer tijd en rust
voor een hobby.

Het stimuleert je
als je met andere fotografen
bezig bent om nog beter te kijken, 
want dat is in wezen wat fotografie is.

TiB #2: Jetske Ypma

JY-SELF-11-01.JPG

Foto's: Jetske Ypma
Thema: Structuren
Locatie: Trefpunt

Het “Licht dat je aanstoot in de morgen”, de getijden van het jaar, de lijnen in het landschap, de vaste prik van ontkiemen, de stralende bloeiwijze in de natuur, herfsttij, en toch nog vrieskou : die structuur boeit mij. Het fototoestel kan heel mooi schilderen wat er in en rond Thesinge gaande is en ik mag dat toestel vasthouden.

TiB #2: Marc ten Cate

Moi_cr.jpg

Foto's: Marc ten Cate
Thema: Huizen
Locatie: Trefpunt

Mijn thema dit jaar is ‘Markante gevels’.
Dagelijks kom je lopend of rijdend langs de mooiste gevels zonder dat je ze nog opmerkt. Op de automatische piloot kijk je meestal alleen vóór je.
Ik wil met mijn foto’s de gevels die ik zelf het mooist of het opvallendst vind (letterlijk) in het zonnetje zetten. Zo gedetailleerd mogelijk, dus bij voorkeur met zoveel mogelijk licht en recht van voren om de lijnen en vormen zo goed mogelijk uit te laten komen.

TiB #2: Erik en Sterre Buitenhuis

ES-self-11.04 Erik.jpgES-self-11.01 Sterre.jpg

Foto's: Erik en Sterre Buitenhuis
Thema: Horizonnen
Locatie: Trefpunt

Ik fotografeer al van kinds af aan, maar vrijwel uitsluitend bij bijzondere gelegenheden en op vakanties. Dit jaar heb ik besloten mijn kunsten wat meer body te geven en mee te doen met het TiB project, samen met mijn dochter Sterre, wat het extra leuk maakte. Omdat mijn focus vooral op natuur ligt heb ik een element uit het landschap in het brandpunt gezet met mijn thema "horizonnen".

Ik heb me door het project verder kunnen ontwikkelen als fotograaf. Het was leerzaam om telkens in te zoomen op een bepaald (eigen- of maand) thema. Het contrast tussen het geforceerd binnen een kader werken en het creatief buiten de lijntjes kleuren maakte het spannend en houdt je scherp. Het was ook mooi om in de foto's van andere deelnemers te zien hoe iedereen vanuit zijn eigen perspectief een bepaald thema belicht.

TiB #2: Henk Tammens
Agenda
augustus 2020
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
september 2020
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Binnenkort in Thesinge
14 augustus 2020
Zummerspeulen 2020

Op 13 en 14 augustus voor 4 t/m 12 jarigen. Geef je op voor 15 juni.

Meer informatie op www.thesinge.com/zummerspeulen

Nieuw op thesinge.com
Foto van de maand
Koos-juni-2020-web.jpg

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda