Kies Lettergrootte: aaa ?
Financieel verslag 'Een hommage aan Youri Egorov'

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van Jan Brokken en Marcel Worms met het programma 'Een Hommage aan Youri Egorov' van 19 maart 2017. Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Jan Brokken en Marcel Worms.doc

Kabarett in dorpshuis Trefpunt

Trefpunt wordt nachtclub

De laatste voorstelling van Stichting Felicitas voor dit seizoen is de muzikale theatervoorstelling ‘Kabarett’ van theaterinitiatief THTR op woensdagavond 12 april a.s. om 20.00 uur in dorpshuis Trefpunt. Die avond treedt u binnen in de wereld van de jarretels en variété, van drank en sigaretten, van Joodse artiesten in de Berlijnse nachtclub ‘Das Kabarett’ aan de vooravond van nazi-Duitsland. Hun leven speelt zich, terwijl de wereld om hen heen in brand staat, volledig binnen de muren van het theater af. Ze zingen, ze dansen… tot ook de muur van het theater de werkelijkheid niet meer tegen kan houden en zich onverbiddelijk aan hen opdringt. Voor deze voorstelling wordt de opstelling van de zaal in het dorpshuis zo verandert dat u als kijker als het ware middenin het spel komt te zitten.

We volgen het verhaal van de jonge Engelse schrijver Edward Carter, die zijn geluk zoekt in Berlijn en valt voor de charmes van een mooie clubzangeres.

Een bijzondere laatste voorstelling, eerder met veel succes opgevoerd in 2012 en nu in een hernieuwde bewerking weer op de planken gebracht. De entree voor de voorstelling bedraagt € 12,50. Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438. Door de aanpassing van het dorpshuis voor deze voorstelling zijn er minder kaarten beschikbaar dan normaal het geval is, dus wacht niet te lang.

Stichting Felicitas.

Kabarett 2.jpg

Financieel verslag boekjaar 2015 en 2016

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden over het boekjaar 2015 en 2016.

Stichting Felicitas

Stichting Felicitas; Inkomsten en uitgaven over 2015.pdf

Stichting Felicitas; Inkomsten en Uitgaven 2016.pdf

Jan Brokken en Marcel Worms met een hommage aan Youri Egorov

Zondagmiddag 19 maart 2017 om 14.00 uur vindt er een heel speciale voorstelling in Thesinge plaats. Dan komt schrijver Jan Brokken samen met pianist Marcel Worms voor een tweede keer naar de Kloosterkerk, dit keer met het programma 'Een hommage aan Youri Egorov'. Al eerder maakte Jan Brokken, toen samen met violiste Ursula Schoch en pianist Marcel Worms, in Thesinge veel indruk met zijn programma ‘Baltische Zielen’. Nu komt de schrijver en rasverteller terug met een programma over Youri Egorov. Centraal staat het boek ‘In het huis van de dichter’, een prachtig en indrukwekkend vehaal dat Jan Brokken schreef over zijn vriendschap met deze Russische concertpianist. Jan Brokken vertelt en leest passages uit het boek en Marcel Worms, de enige Nederlandse leerling van meesterpianist Youri Egorov, speelt stukken van Bach en Mendelssohn die hij met Egorov heeft ingestudeerd. Ook speelt hij werken van Debussy, Prokofjev, Brahms, Ravel, Skrjabin en Schubert die een belangrijke rol spelen in het boek. In de pauze bestaat de mogelijkheid ter plekke gekochte (of meegebrachte) boeken van de schrijver te laten signeren. Mis dit niet!

De entree voor deze voorstelling bedraagt € 17,50. Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438.

Meer informatie over Jan Brokken en Marcel Worms kunt u vinden op www.janbrokken.nl en www.marcelworms.com

Jan Brokken & Marcel Worms.jpg

NNOLowBrass & The Trombonauts

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van NNOLowBrass en The Trombonauts van zondagmiddag 12 februari 2017 in de Kloosterkerk. Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag NNO Low Brass&Trombonauts.doc

NNOLowBrass & The Trombonauts

Zondagmiddag 12 februari 2017 om 14.00 uur is er een optreden van NNOLowBrass en The Trombonauts in de Kloosterkerk van Thesinge. Het concert begint om 14.00 uur. Het is een echte familievoorstelling maar vooral gericht op kinderen van groep 3 t/m 8 en jongeren. Centraal staat het koper blaasinstrument en met name de trombone of zoals we wel zeggen 'schuiftrompet', een benaming overigens die niet helemaal klopt.

Voor de pauze speelt NNOLowBrass verschillende stukken om een indruk te geven van de klank die er uit dit wonderbaarlijke koper komt en na de pauze komen The Trombonauts aan bod. Zij gaan alles vertellen en vooral ook laten horen over hoe nou zo’n koper blaasinstrument werkt. Dat gebeurt op een heel geestige en leuke manier. Een voorstelling voor met name kinderen maar zeker ook voor ouderen uitermate de moeite van het komen waard. Laat u verrassen en kom zondagmiddag naar de Kloosterkerk.

Tromb01.jpg

De entree voor het concert bedraagt voor kinderen tot 16 jaar € 4,00, voor oudere ‘kinderen’ komt de entree prijs op € 7,50. Kijk voor meer informatie op www.trombonauts.nl Kaartjes kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438. U kunt ook aan de zaal een kaartje kopen.

Stichting Felicitas.

NNO BRASS & the Trombonauts.jpg

Financieel verslag Capriccio en Quatriola

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van klarinetorkest Capriccio op 10 november 2016 en dat van het Quatriola ensemble op 8 januari 2017. Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Klarinetorkest Capriccio.doc

Financieel verslag Quatriola ensemble.doc

Nieuwjaarsconcert met het Qautriola ensemble

Op zondagmiddag 8 januari 2017 om 14.00 uur organiseert Stichting Felicitas voor de tweede keer een nieuwjaarsconcert. Dit keer treedt het Quatriola ensemble uit Den Haag voor u op (dwarsfluit, klarinet, fagot en hobo).

quatriola.jpg

Vier jonge veelbelovende musici uit Den Haag komen naar Thesinge en brengen een programma met lichte klassieke muziek van o.a. Mozart, Gershwin, Strauss e.d. Elk stuk wordt kort ingeleid door een van de musici. In de pauze is er koffie of thee en daar horen in dit geval natuurlijk Nieuwjaarsrolletjes bij. Aan het eind van het concert kunt u nog even napraten onder het genot van een drankje in de Kloosterkerk. Kom naar ons nieuwjaarsconcert en geniet van dit prachtige optreden. De entree bedraagt € 7,50. Als u kaarten wilt reserveren, stuur dan een mail naar stichtingfelicitas@gmail.com of bel 06 14948438. U kunt aan de zaal ook een kaartje kopen.

Wij wensen u prettige feestdagen en zien u graag in het nieuwe jaar.

Quatriola ensemble.jpg

Financieel verslag klarinetorkest Capriccio

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van klarinetorkest Capriccio op donderdag 10 november j.l. in de Kloosterkerk van Thesinge.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Klarinetorkest Capriccio.doc

Concert klarinetorkest Capriccio

Donderdagavond 10 november a.s. speelt het klarinetorkest Capriccio uit Hoogezand in de Kloosterkerk van Thesinge. Het Capriccio Clarinet Orchestra, zoals het orkest officieel heet, bestaat uit meer dan veertig klarinettisten en is in 1989 opgericht door dirigent John de Beer. Dit betekent dat het orkest uit Hoogezand al weer 25 jaar met heel veel plezier repeteert om overal concerten te geven. En nu dus in Thesinge. Deze avond komen er 25 tot 30 muzikanten naar de Kloosterkerk. Dat is een heleboel en stelt u zich dat geluid eens voor. Het belooft een bijzonder evenement te worden. Het orkest speelt een mengeling van klassieke en lichte muziek en de dirigent zal elk stuk kort inleiden. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt € 7,50. Kaarten kunt u verkrijgen aan de zaal of reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com. Bellen mag ook: 06 14948438. Na het concert kunt u nog even nagenieten in ‘De Oude School’. Kijk voor meer informatie over het orkest op www.capriccio.nl

Klarinetorkest Capriccio.jpg

Financieel verslag toneelgroep Waark

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van toneelgroep Waark met de voorstelling 'ik goa noar Tahiti' van vrijdag 14 oktober 2016.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Toneelgroep Waark.pdf

Waark met 'Ik goa noar Tahiti'

Waark affiche.jpg

Toneelgroep Waark met 'Ik goa noar Tahiti'

Dorpshuis Trefpunt, Kerkstraat 5, Thesinge | Vrijdagavond 14 oktober 2016 | Aanvang: 20.00 uur (vooraf lezing door Jikke van der Spek; aanvang lezing 19.00 uur)

‘Ik goa noar Tahiti’ van de Groningse theatergroep Waark op vrijdagavond 14 oktober a.s. in dorpshuis Trefpunt is de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen van Stichting Felicitas. Een heel bijzondere en indrukwekkende voorstelling in een prachtig decor. Het meerendeels Groningstalige stuk handelt over de laatste dagen van drukker/kunstenaar Hendrik Werkman voor hij zou worden gefusilleerd. De titel ‘Ik goa noar Tahiti’ verwijst naar een denkbeeldige vlucht van Werkman naar dit tropische eiland. De schilder Gauguin liet zich door Tahiti inspireren en vervolgens werd Werkman op zijn beurt geïnspireerd door het kleurgebruik van Gauguin. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in het Werkmanjaar 2015 maar is nu ook nog zeer de moeite van het bekijken waard.

Voor de voorstelling, die om 20.00 uur begint, geeft Jikke van der Spek een lezing over het werk van Werkman. De lezing begint om 19.00 uur. Mensen die de lezing niet kunnen of willen bijwonen, kunnen de zaal in vanaf ongeveer half acht. De entree voor de voorstelling met eventueel de eerder genoemde lezing bedraagt € 12,50. ‘Vrienden’ krijgen voor maximaal vier kaarten € 2,50 korting per kaartje. Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438. Kijk voor meer informatie ook op www.waark.nl

Erik Bulthuis als Werkman.jpg

Erik Bulthuis als Werkman, achter hem Nico van der Wijk als Schaap | Foto Henk Veenstra

Stichting Felicitas: seizoen 2016-2017

Beste vrienden van Felicitas, bezoekers, dorpsgenoten en andere belangstellenden,

Hier het programma voor het nieuwe seizoen van Stichting Felicitas. We gaan ervan uit dat er voor iedereen voorstellingen bijzitten die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Café 'De Oude School' zal waar mogelijk ook dit jaar onze nazit verzorgen. Reserveren kunt u door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438. Wij hopen op uw komst. Stichting Felicitas: Marion Vuijst, Clara van Zanten en Pluc Plaatsman.

NB Vrienden en/of dorpsgenoten krijgen het programma deze week (wk 35) in de bus.

Nieuwe seizoen Felicitas 2016-2017  A3.jpg

Financieel verslag optreden Arno van der Heyden

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van Arno van der Heyden met 'U bevindt zich hier' van 16 april 2016

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Arno van der Heyden.doc

Arno van der Heyden met 'U bevindt zich hier'

De voorstelling ‘U bevindt zich hier’ van Arno van der Heyden is een bijzondere. Overdag gaat de cabaretier met fotograaf Pjotr Wiese aan de wandel door Thesinge, om met de blik van een buitenstaander rond te kijken en zo foto’s en filmpjes te maken en dorpsgenoten te ontmoeten. Als het slecht weer is en er niemand op straat te vinden is, belt het duo bij de mensen aan. Zo komen ze aan de benodigde informatie die ’s avonds verwerkt wordt in de voorstelling. De hele voorstelling wordt omlijst door sprankelende liedjes waarbij Arno op piano begeleidt wordt door Bas Mulder. Het is een prachtige manier van theater maken en de hele voorstelling geeft een verfrissende kijk op ons dorp.

De voorstelling in Thesinge vindt plaats op zaterdagavond 16 april in dorpshuis Trefpunt, Kerkstraat 5 en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50. Kaartjes kunt u kopen aan de zaal. Wilt u verzekerd zijn van een plaats bel dan 06 14948438 of stuur een mail naar stichtingfelicitas@gmail. com. Meer informatie: www.arnovanderheyden.nl

Arno vd Heyden webversie.jpg

Financieel verslag Meezingen in Thesinge Vol.3

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het 'evenement' Meezingen in Thesinge van zondagmiddag 13 maart januari 2016.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Meezingen in Thesinge 2016.doc

Liedlijst Meezingen in Thesinge Vol.3

Beste Vrienden en bezoekers van Felicitas,

Zondagmiddag 13 maart om 14.00 uur is het weer de beurt aan 'Meezingen in Thesinge'. De liedlijst is klaar en u kunt hem hier downloaden. Onder elk nummer staat een link (http//www.you tube.com/............................. enz.) naar een filmpje op YouTube. Kopieer de link, plak hem in de bladwijzerbalk van uw computer en druk op enter. U hoort het nummer en kunt zo de melodie alvast wat oefenen. Veel plezier en ... succes met oefenen.

Sichting Felicitas in samenwerking met Ton Heuvelmans

Liedlijst Meezingen in Thesinge Vol.3.docx

Meezingen in Thesinge.jpg

Financieel verslag optreden Rose Ellis Quartet

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van het Rose Ellis Quartet van zondag 3 januari 2016.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Rose Ellis Quartet.doc

Theater te Water met 'De laatste bus'

Op woensdagavond 20 januari 2016 kunt u weer genieten van Theater te Water. In dorpshuis Trefpunt spelen zij het stuk ‘De laatste bus’. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 12,50.

De titel van het stuk is niet voor niets gekozen. Het is de laatste wintervoorstelling van het gezelschap die u in Thesinge kunt bezoeken. In het persbericht over de voorstelling staat het als volgt beschreven ‘en na een happy end verdwijnt alles weer in de laatste bus van Theater te Water, want na deze winter wordt de lijn opgeheven.’ Ja, ze houden er mee op! Het is een triest bericht maar de organisatie heeft besloten na meer dan dertig jaar theater nog één keer een wintervoorstelling door de provincie en elders te geven. Daarna volgt nog een zomervoorstelling en de periode Theater te Water wordt uiteindelijk op 1, 2, 3 en 4 december 2016 afgesloten met een allerlaatste voorstelling in de schouwburgen van Groningen en Assen. En dan stoppen ze.

Dus, als u dichtbij huis nog eens wilt genieten van levendig theater en heerlijke liedjes van dit bijzondere theatergezelschap is dit uw laatste kans. Laten we er met elkaar een feestelijke avond van maken en Theater te Water een daverend applaus geven voor al hun voorstellingen de afgelopen 33 jaar, dat hebben ze wel verdiend. Kaarten voor ‘De laatste bus’ kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438.

Kijk voor meer informatie op www.theatertewater.nl.

Stichting Felicitas.

De laatste bus.jpg

Nieuwjaarsconcert met het Rose Ellis Quartet

Roos Plaatsman uit Thesinge is jazz zangeres en woont en werkt sinds 2010 in New York. Tijdens de kerstdagen komt ze naar Nederland en Stichting Felicitas heeft haar gevraagd een nieuwjaarsconcert te verzorgen. Het is een lang gekoesterde wens van de stichting het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwjaarsconcert en wat is er leuker dat op deze manier te kunnen doen. Het Rose Ellis Quartet bestaat uit Roos Plaatsman (zang), Daan Kleijn (gitaar), Tobias Nijboer (bas) en Joao Terol Amigo (drums). Het concert vindt plaats in de Kloosterkerk, Kapelstraat 2 te Thesinge op zondagmiddag 3 januari 2016 en begint om 14.00. De entree bedraagt € 7,50.

Het kwartet speelt twee sets en in de pauze is er koffie/thee en natuurlijk zijn er nieuwjaarsrolletjes. Na het optreden kunt u nog even napraten in café ‘De Oude School’ en een toast uitbrengen op het nieuwe jaar. Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438.

Stichting Felicitas.

Rose Ellis webversie.jpg

Agenda
april 2017
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
mei 2017
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Binnenkort in Thesinge
23 september 2017
Thesingerun 2017

Op 23 september wordt de Thesinger Dörpsrun 2017 georganiseerd, voor meer informatie op de website van de ThesingeRun.

Cultuur: Archief
Foto van de maand
windmolen-havinga.jpg
Zoek op thesinge.com
Hou me op de hoogte
Wil je een email ontvangen als er nieuwe berichten op Cultuur verschijnen? Geef hier je emailadres op.