Kies Lettergrootte: aaa ?
Financieel verslag klarinetorkest Capriccio

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van klarinetorkest Capriccio op donderdag 10 november j.l. in de Kloosterkerk van Thesinge.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Klarinetorkest Capriccio.doc

Concert klarinetorkest Capriccio

Donderdagavond 10 november a.s. speelt het klarinetorkest Capriccio uit Hoogezand in de Kloosterkerk van Thesinge. Het Capriccio Clarinet Orchestra, zoals het orkest officieel heet, bestaat uit meer dan veertig klarinettisten en is in 1989 opgericht door dirigent John de Beer. Dit betekent dat het orkest uit Hoogezand al weer 25 jaar met heel veel plezier repeteert om overal concerten te geven. En nu dus in Thesinge. Deze avond komen er 25 tot 30 muzikanten naar de Kloosterkerk. Dat is een heleboel en stelt u zich dat geluid eens voor. Het belooft een bijzonder evenement te worden. Het orkest speelt een mengeling van klassieke en lichte muziek en de dirigent zal elk stuk kort inleiden. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt € 7,50. Kaarten kunt u verkrijgen aan de zaal of reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com. Bellen mag ook: 06 14948438. Na het concert kunt u nog even nagenieten in ‘De Oude School’. Kijk voor meer informatie over het orkest op www.capriccio.nl

Klarinetorkest Capriccio.jpg

Financieel verslag toneelgroep Waark

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van toneelgroep Waark met de voorstelling 'ik goa noar Tahiti' van vrijdag 14 oktober 2016.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Toneelgroep Waark.pdf

Waark met 'Ik goa noar Tahiti'

Waark affiche.jpg

Toneelgroep Waark met 'Ik goa noar Tahiti'

Dorpshuis Trefpunt, Kerkstraat 5, Thesinge | Vrijdagavond 14 oktober 2016 | Aanvang: 20.00 uur (vooraf lezing door Jikke van der Spek; aanvang lezing 19.00 uur)

‘Ik goa noar Tahiti’ van de Groningse theatergroep Waark op vrijdagavond 14 oktober a.s. in dorpshuis Trefpunt is de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen van Stichting Felicitas. Een heel bijzondere en indrukwekkende voorstelling in een prachtig decor. Het meerendeels Groningstalige stuk handelt over de laatste dagen van drukker/kunstenaar Hendrik Werkman voor hij zou worden gefusilleerd. De titel ‘Ik goa noar Tahiti’ verwijst naar een denkbeeldige vlucht van Werkman naar dit tropische eiland. De schilder Gauguin liet zich door Tahiti inspireren en vervolgens werd Werkman op zijn beurt geïnspireerd door het kleurgebruik van Gauguin. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in het Werkmanjaar 2015 maar is nu ook nog zeer de moeite van het bekijken waard.

Voor de voorstelling, die om 20.00 uur begint, geeft Jikke van der Spek een lezing over het werk van Werkman. De lezing begint om 19.00 uur. Mensen die de lezing niet kunnen of willen bijwonen, kunnen de zaal in vanaf ongeveer half acht. De entree voor de voorstelling met eventueel de eerder genoemde lezing bedraagt € 12,50. ‘Vrienden’ krijgen voor maximaal vier kaarten € 2,50 korting per kaartje. Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438. Kijk voor meer informatie ook op www.waark.nl

Erik Bulthuis als Werkman.jpg

Erik Bulthuis als Werkman, achter hem Nico van der Wijk als Schaap | Foto Henk Veenstra

Stichting Felicitas: seizoen 2016-2017

Beste vrienden van Felicitas, bezoekers, dorpsgenoten en andere belangstellenden,

Hier het programma voor het nieuwe seizoen van Stichting Felicitas. We gaan ervan uit dat er voor iedereen voorstellingen bijzitten die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Café 'De Oude School' zal waar mogelijk ook dit jaar onze nazit verzorgen. Reserveren kunt u door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438. Wij hopen op uw komst. Stichting Felicitas: Marion Vuijst, Clara van Zanten en Pluc Plaatsman.

NB Vrienden en/of dorpsgenoten krijgen het programma deze week (wk 35) in de bus.

Nieuwe seizoen Felicitas 2016-2017  A3.jpg

Financieel verslag optreden Arno van der Heyden

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van Arno van der Heyden met 'U bevindt zich hier' van 16 april 2016

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Arno van der Heyden.doc

Arno van der Heyden met 'U bevindt zich hier'

De voorstelling ‘U bevindt zich hier’ van Arno van der Heyden is een bijzondere. Overdag gaat de cabaretier met fotograaf Pjotr Wiese aan de wandel door Thesinge, om met de blik van een buitenstaander rond te kijken en zo foto’s en filmpjes te maken en dorpsgenoten te ontmoeten. Als het slecht weer is en er niemand op straat te vinden is, belt het duo bij de mensen aan. Zo komen ze aan de benodigde informatie die ’s avonds verwerkt wordt in de voorstelling. De hele voorstelling wordt omlijst door sprankelende liedjes waarbij Arno op piano begeleidt wordt door Bas Mulder. Het is een prachtige manier van theater maken en de hele voorstelling geeft een verfrissende kijk op ons dorp.

De voorstelling in Thesinge vindt plaats op zaterdagavond 16 april in dorpshuis Trefpunt, Kerkstraat 5 en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50. Kaartjes kunt u kopen aan de zaal. Wilt u verzekerd zijn van een plaats bel dan 06 14948438 of stuur een mail naar stichtingfelicitas@gmail. com. Meer informatie: www.arnovanderheyden.nl

Arno vd Heyden webversie.jpg

Financieel verslag Meezingen in Thesinge Vol.3

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het 'evenement' Meezingen in Thesinge van zondagmiddag 13 maart januari 2016.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Meezingen in Thesinge 2016.doc

Liedlijst Meezingen in Thesinge Vol.3

Beste Vrienden en bezoekers van Felicitas,

Zondagmiddag 13 maart om 14.00 uur is het weer de beurt aan 'Meezingen in Thesinge'. De liedlijst is klaar en u kunt hem hier downloaden. Onder elk nummer staat een link (http//www.you tube.com/............................. enz.) naar een filmpje op YouTube. Kopieer de link, plak hem in de bladwijzerbalk van uw computer en druk op enter. U hoort het nummer en kunt zo de melodie alvast wat oefenen. Veel plezier en ... succes met oefenen.

Sichting Felicitas in samenwerking met Ton Heuvelmans

Liedlijst Meezingen in Thesinge Vol.3.docx

Meezingen in Thesinge.jpg

Financieel verslag optreden Rose Ellis Quartet

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van het Rose Ellis Quartet van zondag 3 januari 2016.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Rose Ellis Quartet.doc

Theater te Water met 'De laatste bus'

Op woensdagavond 20 januari 2016 kunt u weer genieten van Theater te Water. In dorpshuis Trefpunt spelen zij het stuk ‘De laatste bus’. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 12,50.

De titel van het stuk is niet voor niets gekozen. Het is de laatste wintervoorstelling van het gezelschap die u in Thesinge kunt bezoeken. In het persbericht over de voorstelling staat het als volgt beschreven ‘en na een happy end verdwijnt alles weer in de laatste bus van Theater te Water, want na deze winter wordt de lijn opgeheven.’ Ja, ze houden er mee op! Het is een triest bericht maar de organisatie heeft besloten na meer dan dertig jaar theater nog één keer een wintervoorstelling door de provincie en elders te geven. Daarna volgt nog een zomervoorstelling en de periode Theater te Water wordt uiteindelijk op 1, 2, 3 en 4 december 2016 afgesloten met een allerlaatste voorstelling in de schouwburgen van Groningen en Assen. En dan stoppen ze.

Dus, als u dichtbij huis nog eens wilt genieten van levendig theater en heerlijke liedjes van dit bijzondere theatergezelschap is dit uw laatste kans. Laten we er met elkaar een feestelijke avond van maken en Theater te Water een daverend applaus geven voor al hun voorstellingen de afgelopen 33 jaar, dat hebben ze wel verdiend. Kaarten voor ‘De laatste bus’ kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438.

Kijk voor meer informatie op www.theatertewater.nl.

Stichting Felicitas.

De laatste bus.jpg

Nieuwjaarsconcert met het Rose Ellis Quartet

Roos Plaatsman uit Thesinge is jazz zangeres en woont en werkt sinds 2010 in New York. Tijdens de kerstdagen komt ze naar Nederland en Stichting Felicitas heeft haar gevraagd een nieuwjaarsconcert te verzorgen. Het is een lang gekoesterde wens van de stichting het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwjaarsconcert en wat is er leuker dat op deze manier te kunnen doen. Het Rose Ellis Quartet bestaat uit Roos Plaatsman (zang), Daan Kleijn (gitaar), Tobias Nijboer (bas) en Joao Terol Amigo (drums). Het concert vindt plaats in de Kloosterkerk, Kapelstraat 2 te Thesinge op zondagmiddag 3 januari 2016 en begint om 14.00. De entree bedraagt € 7,50.

Het kwartet speelt twee sets en in de pauze is er koffie/thee en natuurlijk zijn er nieuwjaarsrolletjes. Na het optreden kunt u nog even napraten in café ‘De Oude School’ en een toast uitbrengen op het nieuwe jaar. Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen naar 06 14948438.

Stichting Felicitas.

Rose Ellis webversie.jpg

Financieel verslag 'De Scheikundige'

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van de voorstelling 'De Scheikundige' van 14 november 2015 in dorpshuis Trefpunt.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag 'De Scheikundige'.doc

Financieel verslag Jan Rot met 'Jong en Veelbelovend'

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het optreden van Jan Rot op 9 oktober jl. in de Kloosterkerk.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Jan Rot.doc

'De Scheikundige' of het dramatische leven van Friz Haber

Het toneelstuk ‘De Scheikundige’ geschreven door de Thesinger Chrétien Schouteten is inmiddels op verschillende plekken binnen en buiten Nederland opgevoerd. Een filmpje waar acteurs het stuk voorlazen, is er de oorzaak van dat Thesingers het stuk ook op de planken gaan brengen, als voorlezers wel te verstaan. Melle Busscher, Ton Heuvelmans, Mieke van ’t Hoog, Edzard Krol, Ella Krol, Ernst Lofvers en Irene Plaatsman zijn enthousiast gemaakt om zich hiervoor in te zetten en Richt Bouma heeft hen daarbij geholpen. Zo brengen Thesingers het werk van een andere Thesinger, wat op zich al bijzonder is.

Het stuk ‘De Scheikundige’ dramatiseert het bewogen leven van Fritz Haber, de Duitse chemicus die in 1909 wereldberoemd werd door zijn uitvinding die de fabricage van kunstmest mogelijk maakte. De keerzijde van die uitvinding was, dat er ook chemische wapens ontwikkeld konden worden en zo werd er tijdens de eerste wereldoorlog in april 1915 voor het eerst gifgas ingezet. De vragen die dit stuk oproept zijn ook nu nog actueel en nodigen uit tot nadenken.

Het stuk dat in Thesinge te horen en te zien zal zijn, wordt dus niet gespeeld maar voorgelezen. Wel wordt geprobeerd om door middel van kleine changementen en door gebruik te maken van licht het stuk een dynamisch geheel te geven. Chrétien Schouteten zal eerst een korte inleiding geven en daarna is het de beurt aan de voorlezers. Op zaterdagavondavond 14 november wordt ‘De Scheikundige’ ten gehore gebracht in dorpshuis Trefpunt, Kerkstraat 5 te Thesinge. De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

De Scheikundige nw versie.jpg

Jan Rot met 'Jong &Veelbelovend'

Op vrijdagavond 9 oktober 2015 opent Stichting Felicitas haar nieuwe seizoen met de voorstelling 'Jong & Veelbelovend' van musicus Jan Rot. Op het programma staan hits uit Jan Rot's jonge jaren die de musicus met zijn talent voor taal in zijn moerstaal vertaald heeft. Een voorbeeld is de hit 'In the summertime', vertaald door Jan Rot in 'Als het zomer wordt' of 'Ankie' (Angie) en 'Venster van mijn ziel' (Window of my eyes)'. Een heerlijk avondje muziek dat u niet mag missen. De entreeprijs voor deze avond bedraagt € 17,50 en na de voorstelling genieten we graag nog even na in café 'De Oude School'. Kaarten kunt u bestellen door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen met 06 14948438. Kijk voor meer informatie op www.janrot.nl. Wij hopen op uw komst.

Jan Rot.jpg

Programma seizoen 2015-2016

Beste vrienden en bezoekers van Felictas, dorpsgenoten e.a.,

Het nieuwe seizoen staat weer voor de boeg en hieronder vindt u het programma voor 2015-2016.  De Thesingers en onze vrienden krijgen het programma begin september in de bus. Denkt u bij het zien van dit alles: 'ik wil wel graag kaarten reserveren'. Stuur dan een mail naar stichtingfelicitas@gmail.com of bel 06 14948438. We hopen op uw komst.                                 Met vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Jaarprogramma Stg. jpg

Alles op een rijtje...

Nu het nieuwe culturele seizoen weer voor de deur staat, eens alle affiches bij elkaar gezet. In de afgelopen vijf jaar is er, zo u kunt zien, wel het een en ander georganiseerd en... we gaan rustig verder. Begin september vindt u op deze plek ons nieuwe programma voor het seizoen 2015-2016. De Thesingers krijgen dat programma ook in de brievenbus. Het belooft weer een heel mooi seizoen te worden met bekende en minder bekende culturele activiteiten. Voor nu, allemaal een hele fijne vakantie toegewenst.

Stichting Felicitas | Marion Vuijst | Clara van Zanten | Pluc Plaatsman

alle affiches tot nog toe web.jpg

Financieel verslag van concert van TLOdE

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel verslag downloaden van het concert van het koor Tous Les Oiseaux d'Europe op zondagmiddag 22 maart 2015 in de Kloosterkerk.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag TLOdE.doc

Tous Les Oiseaux d'Europe zingen de sterren van de hemel

Tous Les Oiseaux d’Europe is een heel bijzonder koor en het komt op 22 maart 2015 voor een optreden naar Thesinge. Mis dit optreden niet. Het is de derde keer dat ze in Thesinge in de Kloosterkerk staan en telkens slagen ze er weer in je kippenvel te bezorgen. De zang en arrangementen zijn wonderschoon, de wisselende samenstellingen van het koor maken het geraffineerd en sprankelend om naar te kijken. Werk van Peter Gabriel, Prince en Stevie Wonder... het komt allemaal langs. Het koor staat onder leiding van Hans Kaldeway. Hij is naast de koorleider en arrangeur van de meeste arrangementen ook de begeleider op piano. Het is gewoon het beste van het beste en dat komt zo maar naar Thesinge toe, vlak naast de deur. Dus wacht nou niet, maar zet het vast in uw agenda (en reserveer alvast een kaartje). Als u al een afspraak heeft gemaakt, zeg die af of beter, verzet hem naar de Kloosterkerk. Dit is het slotconcert van Stichting Felicitas voor dit seizoen en we hebben niet voor niets voor deze uitsmijter gekozen. Oké, we zeggen het nog een keer: Kom!

Het concert in de Kloosterkerk begint om 15.00 uur, de entree bedraagt € 7,50 en natuurlijk zitten we graag nog even na in café ‘De Oude School’. Reserveren kan door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com of te bellen 06 14948438

Stichting Felicitas

TLOdE  voor de site.jpg 

Financieel overzicht Valentijnsconcert Roon Staal

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel overzicht downloaden van het Valentijnsconcert door Roon Staal op zondagmiddag 15 februari j.l. in de Kloosterkerk.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Valentijnsconcert Roon Staal.doc

Valentijnsconcert van Roon Staal

Roon Staal, neef van de in Groningen alom bekende Ede Staal, geeft op zondag 15 februari 2015 een Valentijnsconcert in Thesinge. Het concert begint om 14.00 uur, maar u bent ruim voor aanvang welkom om te kunnen genieten van muziek die de zanger speciaal voor deze middag heeft geselecteerd. De nadruk van de nummers die u op deze middag zult horen zal, hoe kan het ook anders bij een Valentijnsconcert, liggen op de romantiek. Naast eigen nummers heeft hij gekozen voor bekende ‘love-songs’, maar u kunt ook werk van Ede Staal horen. Als u een kaart reserveert, bestaat de mogelijkheid een verzoeknummer in te dienen en wellicht wordt dat nummer dan door Roon Staal ten gehore gebracht.

De entreeprijs voor dit romantische Valentijnsconcert bedraagt € 15,00 en u kunt kaarten bestellen via www.roonstaal.com of door een mail te sturen naar stichtingfelicitas@gmail.com . Bellen kan ook: 06 14948438.

Stichting Felicitas

Roon Staal web.jpg

Financieel overzicht na de voorstelling 'De Grote Schok'

Beste lezer,

De belastingdienst verplicht ons inzage te geven in ons financiële reilen en zeilen. U kunt hier het financieel overzicht downloaden van het programma 'De Grote Schok' van Theater Te Water van woensdag 14 januari 2015.

Vriendelijke groeten, Stichting Felicitas.

Financieel verslag Theater Te Water 2015.doc

Theater te Water 'uitverkocht'

De kaartverkoop voor Theater te Water ging ook dit jaar weer snel; we zitten vol. Kijk voor andere speeldata en plaatsen op de site van Theater te Water: www.theatertewater.nl.

Stichting Felicitas.

De Grote Schok-web affiche uitverkocht.jpg

Agenda
december 2016
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
januari 2017
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Binnenkort in Thesinge
10 december 2016
Kerstboom ontsteken op Smidshouk

Op 10 december is het weer zover. De Kerstman heeft alle voorbereidingen getroffen om 16:30 uur op Smidshouk het licht van de kerstboom te ontsteken. We vieren dit in sfeer met muziek, vuurkorven, een hapje en een warme drank voor volwassen en kinderen. Graag zien we jullie allemaal!

Groeten van de kerstboom commissie,
Peter, Esther, Bert

Cultuur: Archief
Foto van de maand
SimoneBouwstra.jpg
Zoek op thesinge.com
Hou me op de hoogte
Wil je een email ontvangen als er nieuwe berichten op Cultuur verschijnen? Geef hier je emailadres op.