thesinge.com
Verbouwing School

‘De Til verzadigd van urine’

“In de christelijke basisschool De Til in Thesinge doet zich een opmerkelijk verschijnsel voor. De bouwkundige van de gemeente Ten Boer heeft het zelf geconstateerd en aan het papier toevertrouwd. Om de gemeenteraad te overtuigen dat er een goede reden is om eindelijk geld uit te trekken voor de verbouwing van deze school. De raad was snel overtuigd en trok de knip. Een belangrijk onderdeel is de vernieuwing van de toiletgroep, waarvan de 74 leerlingen gebruik maken. Want, zo rapporteert de ambtenaar ‘de aanwezige tegelvloer is verzadigd van urine’. En hoewel ze in Thesinge doorgaans trots zijn op dingen van ‘vrouger’ en dat ook zoveel mogelijk intact willen laten, moet de ‘van urine verzadigde tegelvloer’ nu toch zo snel mogelijk vervangen worden. Wie nog nooit zo’n bijzondere tegelvloer heeft betreden of geroken, kan nog tot de vakantie terecht in De Til. Want, pas als de onnauwkeurige ‘zeikerdjes’ zomervakantie vieren, wordt de vloer vervangen”.

Dit artikel stond enige weken geleden in het Dagblad van het Noorden. Navraag bij een teamlid van De Til werpt een hele andere blik op deze precaire zaak. Het is echt niet zo dat de toiletten niet naar behoren zijn schoongemaakt gedurende al deze jaren. Het is ook niet zo dat de Thesinger kinderen grotere zeikerds zijn dan de kinderen elders. Deze aanpassing is tevens niet de hoofdmoot van de verbouwing in de basisschool.

Al jarenlang bestaat er behoefte aan een ruimte waarin de directeur ongestoord kan spreken, waar kinderen ongestoord Remedial Teaching (extra ondersteuning) kunnen krijgen en waar vergaderd kan worden. Al deze mogelijkheden biedt de zolderruimte na de verbouwing. Op de begane grond wordt de personeels/directiekamer aangepakt. De personeelskamer blijft maar er komt bovendien een keuken waar , naast de koffie en theevoorziening voor het team, een kookvoorziening wordt aangebracht. De wens om met de leerlingen te koken en te bakken gaat (eindelijk) in vervulling. De bouwplannen worden volgens de planning nog voor de bouwvakantie uitgevoerd. Aan de klaslokalen verandert trouwens niets. Tijdens de verbouwing krijgen de groepen 7 en 8 les in Ons Trefpunt

De toiletgroep zou in eerste instantie (jaren) later worden aangepakt. Na enig aandringen wordt deze klus nu meteen meegenomen. De tegeltjes worden gevoegd met vochtwerend materiaal en niet met een poreuze voeg waar vocht met een geurtje intrekt. Eindelijk voldoening voor de schoonmaker nadat de toiletten zijn gereinigd. De –blijvende- urinegeur is dan verleden tijd. Bij het maken van de foto van één der toiletten, waarbij ik even moest bukken om een goed perspectief te krijgen, heb ik de twijfelachtige eer gehad om de penetrante geur waar te nemen……
Roelie Karsijns

De kinderen van groep 7 en 8 krijgen tijdelijk les in Ons Trefpunt.


Agenda
september 2021
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30      
oktober 2021
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Binnenkort in Thesinge
25 september 2021
ThesingeRun

Op zaterdag 25 september 2021 zal voor de vijftiende keer "De Thaisner DörpsRun" worden gehouden. De afstanden en het parcours blijven voor de lopers, kinderen en wandelaars hetzelfde. Net als in voorgaande jaren zal er weer pasta party worden georganiseerd.
Afhankelijk van de actuele situatie m.b.t. Corona kunnen nog wijzigingen in het programma aangebracht worden.

Lees verder op de website van de ThesingeRun

Foto van de maand
2021 brand foto Koos-TON.JPG

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda