thesinge.com
Goedgelovigheid ontkracht

Vanmorgen vroeg was het door mist maar een kleine wereld. Er leek wat helderheid te komen, maar algauw trok het weer dicht. Wát een verschil met vorige week hé, toen de gevoelstemperatuur nog min 15 graden was. Nu kun je op een beschut plekje, uit de wind en in het zonnetje, wel zonder jas buiten zitten. Dit is ook heerlijk. Maar wat hebben de kindertjes in de vakantie, en ook veel ouderen, genoten van het schaatsen. Wát een plezier.

Afgelopen dagen is door eigen belang, belangenverstrengeling, eergevoelens, conflicten en ruzies, mijn goedgelovigheid aardig ontkracht moet ik zeggen.
Opnieuw stond Noaberstee, mét mijn persoonlijke gegevens en een foto van onze dorpswebsite, zomaar, ongevraagd en zonder overleg, op de website van een officiële instantie. Dit is al de tweede instantie waarvan we het niet hadden verwacht, en hebben er dan ook wederom een stokje voor gestoken. Blijkbaar is men ook hier niet op de hoogte van auteursrecht, hoe om tegaan met andermans foto's, portretrecht, bronvermelding enzovoort. Hopelijk blijft het zowel voor deze instanties, Noaberstee, als mijzelf, bij deze keren. Anders zou het nog weleens een duur grapje kunnen worden voor degene die het niet zo nauw nemen.

Dan hoorde ik vanmorgen het nieuws over de topman van Stichting Buurtzorg. In 2006 wilde deze topman mij nog doen geloven dat het geld niet naar managers ging, maar naar de plek waar het nodig was, de zorg. Vandaag is er op de website van RTVNoord te lezen en te horen hoe het werkelijk zit. Woorden als belangenverstrengeling, zelfverrijking en geheime deals met de fiscus is de taal die men gebruikt. Niet echt vleiend.

Tot afgelopen maandag dacht ik nog dat mijn klokje van de magnetron ouderdomskuren vertoonde en daardoor al een poosje een paar minuten achterliep. Niets is minder waar. Dat mijn digitale klokje niet helemaal bij de tijd is ligt aan een politiek conflict tussen twee Zuidoost-Europese landen. Nooit geweten dat twee Zuidoost-Europese landen mijn eenvoudige klokje in de war konden sturen. Hoe dat precies zit, kun je ook lezen op de website van RTVNoord.
En door deze zelfde ruzie ging maandag het luchtalarm niet af.

Tot zover het regionale en landelijke nieuws.

Hoe was het vanochtend bie Noaberstee? Volle bak en heel erg gezellig. Geen sprake van eigen belang, belangenverstrengeling, eergevoelens, conflicten of ruzies!
We zijn begonnen met een kopje koffie/thee. Over en weer hadden we elkaar weer veel te vertellen.
Jaarlijks ontvangt de 'Vereniging van Dorpsbelangen Thesinge' welzijnssubsidie van de Gemeente Ten Boer. Dorpsbelangen mag dit verdelen onder verenigingen die hier een aanvraag voor indienen. Ook dit jaar is er weer een bedrag toegekend aan Noaberstee. Bezoekers stellen dit zeer op prijs en willen het bestuur hartelijk bedanken voor de financiële bijdrage.
Dan is het tijd voor de kwis 'Hoe goed kennen wij ons dorp en onze dorpsgenoten?' We hebben groepjes gemaakt en ik (Janna) bestook de aanwezigen met 30 zelfgemaakte vragen. Aan het eind komt Roelie nog met vraag 31. "Aan wie is afgelopen vrijdagavond, tijdens de jaarvergadering van dorpsbelangen, de Roelie Dijkemaprijs uitgereikt?"
"Man, hou kinst dat nou vergeetn te vroagn?'' "Sorry Roelie, nait aan docht. Stom!" Ja als er een prijs naar je is vernoemd en bovendien ook nog erelid bent van dorpsbelangen, dan durf ik je niet tegen te spreken. Trouwens, weet jij wie de prijs dit jaar in ontvangst mocht nemen?

Tot volgende week.
Dag.


Agenda
september 2021
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
oktober 2021
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Binnenkort in Thesinge
17 september 2021
ALV EcoThesinge
Algemene Ledenvergadering EcoThesinge | 20:00 uur | Dorpshuis Thesinge
Foto van de maand
2021 brand foto Koos-TON.JPG

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda