thesinge.com
Kopschraberij

Vanmorgen de gordijnen open, en waarachtig...de zon. Wat een verademing! Het was de afgelopen dagen ook wel bar en boos he. Man man man wat een regen. Maar goed, dat is geweest.

Vanmorgen hebben we weer een heerlijke traktatie bij de koffie. Trijn van Zwol is jarig geweest en heeft voor ons heerlijke zelfgemaakte lekkernijen. Lekker hoor. Dankjewel Trijn. Natuurlijk hebben we ook voor haar het 'lang zal ze leven' gezongen. Hieperdepiep HOERA.

Deze ochtend is er ook het laatste nieuws over onze zieke bezoeker. Een kaart gaat rond, zodat we onze namen erop kunnen zetten. Van harte beterschap!

Ali heeft een puzzel aardigheidje, waarbij we dieren moeten zoeken die verstopt zitten in een zin. De letters van het dier zijn aansluitend, maar kunnen wel van twee woorden zijn. Bijvoorbeeld: Dirk oefent veel op de piano. In deze zin is het dier een koe.
Tussen haakjes staat of er 1 dier of 2 dieren verstopt zitten. Een enkele bolleboos wijst Ali erop, dat er in de volgende zinnen niet 2, maar toch echt wel 3 dieren zitten. Dat is fijn, maar je krijgt er niet meer punten om....hahaha. Sommigen zijn hier heel gedreven in, en anderen zien het gewoon niet. Ja, als Ali de antwoorden voorleest dan is het, oja, tuurlijk.
Zie jij welke 3 dieren er in de volgende twee zinnen verstopt zitten?

  1. Loop nooit onder een ladder door. Dat brengt ongeluk!
  2. Met dat spel mag Rob eerst. Daarna is Katja.

Ida heeft een soortgelijk iets. We krijgen cryptische omschrijvingen en de antwoorden zijn namen van bloemen. Best wel pittig. Of...ligt dat aan mij?
Wat dacht je van deze?

Een plant welke luistert naar de naam van een dier, gepeld en wel uit de viswinkel? Garnalen kwam wel in me op, maar.....garnalenplant. Nog nooit van gehoord. Laat staan dat ik van het bestaan af wist.
Vader is een heel eind weg. Na drie, vier keer lezen...tuurlijk, dat is een....
Gelukkig is m'n puzzelmaatje Ali goed bij de pinken, en samen komen we nog tot een redelijke score.

Bedankt Ali en Ida voor jullie bijdrage. Altijd fijn als bezoekers zelf ook met iets op de proppen komen.

Volgende week is het maart. En maartmaand is traditioneel dialectmaand of terwijl meertmoand, dialectmoand.
Net als voorgaande jaren gaan wij hier ook weer aandacht aan schenken. Heb jij leuke Groningse woorden? Worden die woorden tegenwoordig nog gebruikt of zijn ze van vervlogen tijden? Je kunt natuurlijk ook een mooi verhaal of gedicht in het Gronings voorlezen. Of wil je ons liever laten meezingen met Groningstalige liedjes? Het kan allemaal ien meertmoand, dialectmoand.
Ik ben nu al benieuwd wat voor moois er allemaal komt.

Tot volgende week.
Dag.


Agenda
december 2023
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
januari 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Binnenkort in Thesinge
9 december 2023
Kerstboom op Smidshouk

Op zaterdag 9 december ontsteken we traditiegetrouw om 16:30 uur het licht in de kerstboom. Smidshouk is dan sfeervol aangekleed met een 'speciale' kerstboom, vuurkorven, muziek, een hapje en een warme drank voor alle volwassen en kinderen. De kerstboom van dit jaar is in Thesinge opgegroeid, en nu nog te bewonderen op 'De Dijk'. Graag zien we jullie allemaal op de 9e!
Peter, Esther, Bert

Foto van de maand
KvdB_nov2023.png

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda