thesinge.com
NOABERSCHAP
Vanmorgen weer in alle rust de boel klaar gezet voor de inloopochtend. Ik wacht op dat wat komen gaat en laat me ook deze ochtend weer verrassen. Om diverse redenen hebben enkele vaste bezoekers zich bij me afgemeld. Ook zijn enkelen geveld door griep en anderen kampen al langere tijd met gezondheidsproblemen en kunnen daardoor niet aanwezig zijn. Hopelijk treed er gauw verbetering op, want we missen jullie hoor. Van harte beterschap!

Als we met elkaar om de tafel zitten, komt al gauw ons nieuw onderdeel op Thesinge.com ter sprake. Sommigen brengen regelmatig een bezoekje aan de dorpssite en hebben  noaberschap al ontdekt. 
Noaberschap is de aanleiding dat ik word bedolven onder de complimenten. Van alle lovende woorden begin ik bijna te blozen. 
Er klinkt waardering, blijdschap, begrip en dankbaarheid uit de woorden. Niet alleen voor mijn werk voor de inloopochtenden en themabijeenkomsten, maar ook noaberschap is voor de ouderen een welkome aanvulling. Dit doet me wel wat moet ik zeggen. Zeg nou zelf, het is toch prachtig om te horen dat mijn mooie werk zoveel voor de ouderen van Thesinge betekend?
Maar noaberschap is niet alleen mijn verdienste, dat zou te veel eer zijn. Het is mede te danken aan projectleider Lusette Brouwer en zeker niet te vergeten dorpsgenoot en webmaster Ton Ensing. 
Vanmiddag heb ik noaberschap via een  nieuwsbrief.pdf huis aan huis onder de aandacht gebracht.
 
Zelf dragen de ouderen deze ochtend ook idee├źn aan die het overwegen meer dan waard zijn. En al pratende komen er steeds meer zaken op tafel die een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van onze oudere dorpsgenoten. Maar samen realiseren we ons ook, dat er grenzen zijn aan wat ik wil, kan en mag. Het werk voor de inloopochtenden en themabijeenkomsten krijg ik betaald vanuit het project, en het overige is voor mij vrijwilligerswerk. Dit in tegenstelling tot de andere Verzoamelstee medewerkers. Daarnaast heb ik een WW-uitkering en worden er door het UWV grenzen gesteld aan vrijwilligerswerk. Om niet in de problemen te komen met mijn uitkering ben ik daardoor genoodzaakt om grenzen te stellen, en te blijven zoeken naar een volledig betaalde baan van 32 tot 36 uur. Zeker voor de ouderen van Thesinge vind ik dit erg spijtig, maar ze begrijpen me wel. Dus mocht je een potje of ouwe sok hebben of je weet een potje waar ik uit betaald kan worden, schroom dan niet om mij te mailen. Niet alleen ik, maar ook de ouderen van Thesinge zullen je dankbaar zijn als ik mijn betaalde werkzaamheden voor 'de Verzoamelstee' kan uitbreiden. Trouwens, naast mailtjes over geldpotjes, zijn ook mailtjes over betaalde banen van harte welkom. Ik hou mijn mailbox in de gaten.

Sijbolt heeft vanochtend z'n tablet meegenomen en toont onder anderen een leuke app met vogels en hun geluiden. Prachtig om te merken dat onze senioren meegaan op de digitale snelweg. Ik zie ze genieten en dat is mooi om te zien.
Jullie mogen nu nog even genieten van de kampioen onder de geluidskopieerders, de liervogel. Hij imiteert een camera, autoalarm, handzaag en kettingzaag, maar ook dierengeluiden uit z'n omgeving. Amazing! wat een   imitator.

Tot volgende week.
Dan loopt stagiaire Maren Buruma met me mee tijdens de inloopochtend.


Agenda
augustus 2020
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
september 2020
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Binnenkort in Thesinge
14 augustus 2020
Zummerspeulen 2020

Op 13 en 14 augustus voor 4 t/m 12 jarigen. Geef je op voor 15 juni.

Meer informatie op www.thesinge.com/zummerspeulen

Foto van de maand
Koos-juni-2020-web.jpg

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda