thesinge.com
Reddende engel

Vanmorgen om half zeven werd ik wakker van mijn wekkerradio. Door de eerste berichten die ik hoorde, werd me al snel duidelijk dat Groningen om 05.49 uur weer was opgeschrikt door een aardbeving. Deze keer lag het epicentrum bij Westerwijtwerd, en had de beving een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. Ik laat het maar bij dit feitelijke nieuws. Te bang om helemaal uit m'n slof te schieten over de afwikkeling van alle schades, en het mooie gepraat van burgemeesters, directeur NAM, commissaris van de Koning en bewindslieden.

Morgen, 23 mei, zijn de Europese verkiezingen. In dorpshuis Trefpunt staan de stemhokjes al klaar. Voor sommige bezoekers een goed geheugensteuntje. "Oh ja, morgen stemmen".
Eén iemand kan niet wachten tot morgen, en komt in de loop van de ochtend de zaal binnenlopen. Hij wil gaan stemmen en komt erachter dat hij een dag te vroeg is. "Bèn ik een keer op tijd, is het ook weer niet goed, zegt hij lachend". Morgen een nieuwe poging.

We kijken nog even terug naar vorige week woensdagmorgen, toen kandidaat-notaris Marieke Poort onze gast was. Iedereen kijkt er met een goed gevoel op terug. Het was een zinvolle ochtend en bij menigeen zijn de ogen toch wel geopend. Van een van de bezoekers begreep ik dat ze direct een afspraak hadden gemaakt, en Marieke al bij hen thuis was geweest. Fijn dat alles nu weer up-to-date is.

En natuurlijk kijken we terug op een prachtig weekend in en om de Kloosterkerk. Met het project 'Veur Aaltied' waren er in Thesinge maar liefst vijf voorstellingen van 'Tegen de tijd'. De eerste was vrijdagavond en de vijfde was zondagavond. Zoals we in Thesinge gewend zijn, was alles weer tot in de puntjes verzorgd. Van kaartverkoop tot kostuums. Van ontvangst tot catering. Alles was tiptop in orde. Het leuke was ook dat het een heel gemêleerd gezelschap was van spelers en andere nauw betrokkenen. Ook leuk dat de jeugd een rol kreeg in het geheel.
En als coördinator van Noaberstee ben ik best wel een beetje trots, dat drie vaste bezoekers de sterren van de hemel hebben gespeeld. Dominee Petrus Buisman, de heilige Felicitas en Kobus met zijn 'machtige drankjes' vertolkten hun rol, net als de overige spelers trouwens, uitstekend.
En wat hadden we geluk met het weer.
Alle lof voor de organisatie! Het heeft jullie vanaf september vorig jaar, al met al veel tijd gekost, maar hartelijk dank voor deze prachtige weekend!

Vandaag om 17.00 uur is er op Podium tv een uitzending van de Toneelmeesters, met hierin aandacht voor 'Veur Aaltied' in Thesinge. Kijken dus!
En mocht je dit om 17.00 uur nou hebben gemist, dan zijn de herhalingen in de avond een optie, of je neemt een kijkje op genoemde website.

Sinds 15 mei is er het een en ander gewijzigd met betrekking tot de DigiD. Als je op bepaalde websites, zeker van de overheid, je DigiD moet invullen, dan moet er sinds genoemde datum een controle plaatsvinden. Alleen inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord is op veel websites niet meer mogelijk. Controle kan plaatsvinden via de DigiD app of via sms. Op de website van DigiD staan veel vragen en antwoorden die je hiermee kunnen helpen.

In de 'Krant van wakker Nederland' van maandag 13 mei, heeft Douwe een leuke aansprekende column gelezen van psycholoog Jeffrey Wijnberg. Ook wel bekend van RTV Noord.
De column heet 'Bemoeizorg'. Met een glimlach begint Douwe te lezen, en hopende dat er reacties mee worden uitgelokt, vooral van de vrouwen.
Maar ik zit naast zijn vrouw en heb daarmee enige voorkennis.
"Douwe, als Annie er niet was geweest had jij vanmorgen dit stukje niet kunnen voorlezen. Je had de krant van maandag 13 mei niet eens terug kunnen vinden." Gelukkig kan ook Douwe om deze opmerking lachen.

Vanmorgen verrassen de bezoekers mij opnieuw. Als dank voor alles wat ik voor Noaberstee doe, ontvang ik namens de bezoekers, uit handen van Trijn van der Meulen leuke attenties. Alles wat ik voor de groep doe, wordt door de bezoekers erg gewaardeerd. Dat is mooi om te horen. Een welgemeend schouderklopje doet een mens altijd goed.

Na al die jaren doe ik dit werk nog met heel veel plezier en het is dan ook ontzettend fijn dat het zo wordt gewaardeerd. Dank jullie wel voor de attenties.

Tot volgende week.
Dag.


Agenda
juli 2020
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
augustus 2020
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Binnenkort in Thesinge
14 augustus 2020
Zummerspeulen 2020

Op 13 en 14 augustus voor 4 t/m 12 jarigen. Geef je op voor 15 juni.

Meer informatie op www.thesinge.com/zummerspeulen

Foto van de maand
Koos-juni-2020-web.jpg

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda