thesinge.com
Rondje Drenthe

Moi,

Wie benn weer op stap west. En mooi dat 't was.

Vanmiddag is het derde en laatste uitstapje van ons vakantieseizoen.
Helaas moeten een paar vaste bezoekers van Noaberstee wegens gezondheidsproblemen verstek laten gaan. Jammer, maar het is even niet anders. We hopen gauw op betere tijden en wensen jullie van harte beterschap.
Met zestien personen in vier auto's, vertrekken we om half twee vanaf dorpshuis Trefpunt.
De weergoden zijn ons goed gezind, iedereen is goed gemutst en heeft er zin in.
Kom, wie goan vot.

De planning is dat we rond half drie op het terras van Middagcafé-Restaurant 'De Drie Provinciën' in Een-West zitten. Maar dat loopt even anders. We zitten nog maar nauwelijks op de Ringweg en al voor het Julianaplein komen we in een file. De vertraging is minstens een half uur. Toch maar even contact opnemen met het restaurant dat we later aankomen. Geen probleem. De stad ligt inmiddels achter ons en via een mooie landelijke route vervolgen we ons pad. Via Hoogkerk, Matsloot, het prachtige natuurgebied 'De Onlanden', Roderwolde, Foxwolde, Leutingewolde, Roden, Zevenhuizen komen we uiteindelijk aan in Een-West. We worden welkom geheten en strijken neer op de gereserveerde plaatsen op het terras. Een prachtige plek waar het goed toeven is.
We bestellen een natje en droogje en een van de obers maakt een mooie groepsfoto. Sommigen maken gebruik van de gelegenheid om een kijkje te nemen in het naastgelegen natuurgebied 'Het Mandeveld'. Een prachtig gebied waar de heide al langzaamaan begint te bloeien.
Nadat ik onze volgende en laatste pleisterplaats op de hoogte heb gebracht dat we de afgesproken tijd niet halen, is het tijd om onze reis te vervolgen.

We vervolgen onze prachtige toeristische route door het schilderachtige Drentse landschap, met zijn karakteristieke brinken en pittoreske dorpjes, naar Restaurant Pannenkoekenboerderij 't Maotie' in Gasselte.
Via Norg, Peest, Zeijen, Loon, Balloo, komen we aan in Rolde. Daar is op de kruispunten zoveel verkeer, dat we elkaar uit het oog verliezen. Twee auto's nemen de geplande afslag naar links en wachten even. Daar komen de andere twee, maar......zij houden de weg naar rechts en zien ons niet staan. Uiteindelijk rijden we verder. Met de routebeschrijving en TomTom aan boord, zullen ook zij Gasselte wel vinden denken we.
Via Eext en Gieten komen we als eersten aan in Gasselte. Ook bij 't Maotie' een hartelijk welkom en ook hier nemen we eerst even plaats op het terras. Grote hilariteit als even later ook de anderen arriveren. Ook op dit mooie plekje gaat het er erg gezellig aan toe. Prachtig. Ondertussen maken we een keuze van de menukaart, zodat de kok alle tijd heeft om ons eten klaar te maken. Bij de een loopt het water al in de mond bij de keuze van een pannenkoek, terwijl de ander beslist niet afwijkt van de zalm met mosterd-dillesaus. Er is voor ieder wat wils.
Binnen genieten we van een zeer smakelijk diner.

Dan is het tijd om huiswaarts te keren. Ook onze laatste etappe gaat via mooie landelijke weggetjes en leuke dorpen.
"Wat heb ik genoten van deze schitterende middag" was één van de vele zeer positieve reacties die ik kreeg te horen, toen we aankwamen bij dorpshuis Trefpunt. Ik kan het alleen maar beamen. Het was prachtig!
Gelukkig hebben we de foto's nog, om even na te genieten.
(Klik op de foto voor een vergroting)

IMG_5623.JPG
IMG_5632.JPG IMG_5634.JPG
IMG_5648.JPG
Koopvrouw Wemeltje Kruit in Gasselte

IMG_5649.JPG
IMG_5640.JPG
Proost, op een prachtige middag

Onze gezamenlijke uitstapjes zitten er eerst op, maar ik hoop je woensdagmorgen 6 september weer te zien bij de wekelijkse inloopochtenden en themabijeenkomsten.
Tot dan.

Dag.


Agenda
september 2021
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
oktober 2021
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Binnenkort in Thesinge
17 september 2021
ALV EcoThesinge
Algemene Ledenvergadering EcoThesinge | 20:00 uur | Dorpshuis Thesinge
Foto van de maand
2021 brand foto Koos-TON.JPG

privacy

contact

facebook

nieuws

agenda